Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Friday, October 21, 2011

Cinta Harus Memiliki

Assalamualaikum..

Pulanglah dengan selamat kerana aku seorang penakut. Aku takut tanpamu, sisa kisah kita akan menjadi mimpi yang mati. Maaf dari hati kerana tak dapat menjemputmu kerana terpaksa mengharungi ujian hidup yang luar biasa. Jika kau selamat sampai kita berdua bersatu tetapi jika sesuatu berlaku, beribu sesalan kurasakan. Ingatlah cinta harus memiliki dan aku tak mahu talking to the moon setiap hari. Pandulah dengan selamat, ingatlah cinta matiku.
Pesanan khidmat masyarakat dari Kacak.

Pulanglah - Awie Rafael
Penakut - Yuna
Sisa Kisah Kita - Lena
Mimpi Yang Mati - Bliz
Maaf Dari Hati - Sofaz
Ujian Hidup - Imam Muda
Luar Biasa - Shahir
Berdua Bersatu - Forteen
Beribu sesalan - shila amzah
cinta harus memiliki - anuar zain
Talking to the moon - Bruno mars
Cinta matiku - sixth sense

Hahah.. bersusah payah aku buat semua ini.. tapi ni semua sebab hanie dan jue.. puas aku cari lagu2 kat malaysia ni.. agak mengarut tapi aku sahut cabaran mereka berdua.. ok aku dah VOICE IT! Suarakan

siapa-siapa yang nak join khidmat pesanan masyarakt ni.. joinlah segmen Hanie dan Jue.

Selain lagu Talking To The Moon tu.. aku suka layan lagu Cinta Harus Memiliki dari Anuar Zain.. Dari banyak2 lagu dalam album dia tu.. satu saja aku suka..

Sejauh ku berlari
Meninggalkan dirimu
Masih bayangmu yang menawan
Sekuat ku mencoba
Melupakanmu kasih
Lalu Mengapa ku tak sanggup

Pre Chorus:
Adakah waktu tak berpihak
Atau memang sudah jalannya
Untuk kita terpisah
Selamanya

Chorus:
Ku tak percaya kita
Cinta tak harus memiliki
Lalu mengapa?
Hati terasa sakit
Sekeras ku berfikir
Mencari alasannya
Semakin jauh ku terluka
Adakah waktu tak berpihak
Atau memang sudah jalannya
Untuk kita terpisah
Oh…

Chorus:
Ku tak percaya kita
Terpisah karena berbeda
Ku cuma berdiri kaku hampa
Kau didakap mesra si dia
Semuanya pudar tak bermaya
Kau tinggalkanku memujamu
Ibarat suria hilang cahaya

Chorus:
(Dan kau kembali cuba merawat hati)
(Ku bingung dikau kah atau aku yang kecewa)
Meraih simpati
Apa yang mengaburi tafsiranmu
Cintaku atau batas kebebasanmu itu
Takkan ku ulangi
(Dan kau kembali cuba merawat hati)
(Ku bingung dikau kah atau aku yang kecewa)
Meraih simpati
Apa yang mengaburi tafsiranmu
(Cintaku) atau batas kebebasanmu itu
Takkan ku ulangi

Sekarang musim berjiwang.. sebab tulah lagu slow2 motion ni menarik jiwaku ini.. Dalam hati ada Taman.. Sekarang Si Kacak dah ada Si Manis..

Assalamualaikum..

Wednesday, October 19, 2011

Talking To The Moon

Assalamualaikum..

Hampir dua minggu cuti sem bermula..
Sekadar berada dirumah..
bukannya asing rumah itu bagi aku..
tetapi bila bertambah ahlinya..
aku pula yang terasa terasing..

Pergerakan yang terbatas..
cukup buat aku jadi lebih sensitif..
aku lebih suka berdiam dari bersuara..
kerana aku takut sesuatu yang kasar bakal melepasi kawalanku..

Bila menyendiri..
lagu menjadi temanku..
dan aku suka dengar lagu TALKING TO THE MOON by BRUNO MARS


I know you’re somewhere out there
Somewhere far away
I want you back
I want you back

My neighbors think I’m crazy
But they don’t understand
You’re all I have
You’re all I have

At night when the stars
Light on my room
I sit by myself

Talking to the moon, tryin’ to get to you
In hopes you’re on the other side talking to me too
Oh, am I a fool who sits alone talking to the moon

I’m feeling like I’m famous
The talk of the town
They say I’ve gone mad
Yeah, I’ve gone mad

But they don’t know what I know
‘Cause when the sun goes down
Someone’s talking back
Yeah, they’re talking back

At night when the stars
Light on my room
I sit by myself

Talking to the moon, tryin’ to get to you
In hopes you’re on the other side talking to me too
Oh, am I a fool who sits alone talking to the moon

Do you ever hear me calling?

‘Cause every night
I’m talking to the moon, still tryin’ to get to you
In hopes you’re on the other side talking to me too
Oh, am I a fool who sits alone talking to the moon

I know you’re somewhere out there
Somewhere far away



walaupun liriknya langsung tak ada kena mengena dengan aku..
cukuplah hati ini terasa terhibur..

Assalamualaikum..

Tuesday, October 18, 2011

Pandangan Kacak Tengok Wayang - Al Hijab

Assalamualaikum..

Fuh! Habis dah nervous test muet tadi..
speaking test tadi bersama2 tiga gadis jelita rupawan..
thanks sebab tolong si kacak yang OKU sikit ni..
tak lama lagi nak kembali normal..

Ok..
Haritu si kacak pergi tengok wayang..
mulanya taknak pergi..
sebab pakai tongkat macam ni susahlah..
tapi sebab kesiankan kakak nak tengok sgt cerita hantu ni tapi takut..
temanlah juga mana tahu boleh hempuk hantu tu pakai tongkat..

Memang dah aim nak tengok Filem Al Hijab..
dah lama tak tengok cerita hantu ni..
sebelum nak bagi pandangan nak bagitahu sikit..
setahu si kacak hijab ni ada dua maksud..
yg pertama hijab yang dikenali sebagai penutup kepala wanita islam..
dan satu lagi hijab dimata setiap manusia yang merupakan penghalang daripada kita melihat alam lain..

Filem Hijab ni pula semestinya tentang mata kita tukan takkan nak buat hantu tudung pula.. tapi mustahil ada..
contohnya orang2 yang curi tudung tu hantu2lah belaka..

ok2..
pandangan si kacak..
permulaan cerita dia agak lambat..
jadi agak bosan sikit..
tapi dekat2 nak setengah cerita barulah menjelma hantu2nya..
hantu dlm filem ni improve sikit dari hantu2 filem lain..
dan jalan cerita agak baik..
jadi sikacak bagi 3.5/5 bintang untuk cerita ni..
cerita ni xdelah seram manapun..
tapi oklah dari filem2 seram yang lainkan..
so pilihan koranglah nak tengok ke tak..
filem ini dibintangi Pierre Andre dan Nur Fathia..

Assalamualaikum..

Saturday, October 8, 2011

Kisah Detektif Kacak


Assalamualaikum..

Kadang-kadang bukan semuanya fantasi akan tetap berfantasi..
bila perkara yang tidak dijangka berlaku..
barulah kita baru mula menerima realiti..
seperti kata orang drama, filem dan novel hanyalah rekaan dan khayalan penulis semata-mata..
namun bukan senang untuk berimaginasi tanpa melaluinya..
ada yang benar dan ada yang ditokok tambah serta dihiasi cantik dengan imaginasi kreatif sang penulis..

Ok.. daripada aku terus melalut..
aku ingin lepaskan kelegaan aku..
akhirnya berakhirnya final exam untuk semesta ke-5..
terlalu banyak suka dan duka..
gelak ketawa dan stress yang terpaksa ditempuhi..
Alhamdulillah walaupun terasa sakitnya ia tetap berjalan dengan baik..

Sebagai peminat cerita2 penyiasatan seperti CSI dan Detektif Conan..
aku selalu berimaginasi untuk jadi salah seorang dari mereka..
mungkin sebagai Horatio ataupun Conan..
tapi hidup tak best jadi orang lain..
jadi aku lebih suka jadi Detektif Kacak..
Satu kisah benar...
ini realiti bukan fantasi..
seperti kebanyakan mereka yang selalu tinggal dikawasan asrama..
banyak barang yang akan kehilangan..
yang pastinya itu kerja manusia..
laptop, handphone, mp3 dan iphone antara barang yang terlaris..
aku banyak juga kehilangan..
contohnya kasut, selipar, boxer, seluar pendek, sabun mandi dan bermacam lagi..

Satu hari...
seorang 'criminal' telah diaim..
sekarang kita tak boleh guna pakai mulut..
selagi tiada bukti atau saksi..
semuanya jadi sia-sia..
dan Detektif Kacak mula meyertainya..
Ok, fine mula2 aku tak masuk campur..
tapi bila bilik aku menjadi tempat meeting..
aku join sekali..
dan akhirnya kami berjaya mendapatkan bukti..
dan mereka yang bersalah terpaksa mengakuinya..
selepas itu aku tak tahu apa yang berlaku..
tapi aku adalah antara orang yang meyertai penyiasatan itu..
Bagaimana kami mendapat bukti?
Apa yang terpaksa kami lalui untuk dapatkan bukti?
biarlah rahsia.. hahah..
anda patut mengalaminya..
ia penuh dengan debaran..
itulah Kisah Detektif Kacak..

Assalamualaikum..

p/s: masih berkira-kira.. perlu kesambung dalam bidang forensik pula?