Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Sunday, December 11, 2011

Jangan Terlalu Emotional

Assalamualaikum..

Bila aku jalan dalam shopping complex..
semua mata memandang kearah aku..
tak kiralah perempuan atau lelaki..
muda atau tua..
kecik atau besar..
Aku hairan juga mungkin muka aku macam artis korea..
jambu siot sebab tu ramai yang asyik pandang-pandang..
aku sedang mengecapi populariti..
thanks tu my tongkat..
semua orang teruja tengok aku pakai tongkat..
sambil jalan-jalan dalam shopping complex..
agaknya tak pernah kot orang pakai tongkat datang shopping complex..
mungkinkah aku orang yang pertama?

Walaupun keghairahan aku nak menulis dalam blog ni makin berkurangan..
tapi aku still ambil masa lepak2 dekat blog lain..
baca blog yang mungkin punya pengisian yang baik untuk aku..

Ramai sekarang yang tulis ketidakpuasan hati mereka kepada muzik kpop..
aku sebenarnya tidak faham dalam isu ini...
bagi aku kau kita tidak suka..
tak payah tengok atau tak payah dengar..
seperti contohlah..
aku tak suka menonton sinetron yang beratus-ratus episod itu..
tapi kakak aku suka sangat..
jadi aku melarikan diri dari menontonnya dan membuat kerja lain yang lebih berfaedah..

Aku faham setiap orang punya citarasa lain-lain..
jadi kalau citarasa dah tak sama..
tak perlulah nak kutuk atau kondem citarasa orang lain..
awak layan awak punya.. saya layan saya punya..
ni tidak bila orang tak sama dengan citarasa kita..
kita duk luahkan rasa ketidak puasan hati kita..
lepas tu kutuklah orang lain..
bila orang lain terasa dengan kutukan kita..
meledaklah kemarahan depa..

Contohnya bagi mereka yang suka dengan kpop ni..
mereka ni takkan bising kalau takde orang jentik mereka..
klu dah tahu mereka ni dah obses sgt..
tak perlulah nak cari pasal..
sampai akhirnya bergaduh..
keluar semua kata-kata kesat..
tak kisahlh lelaki ke perempuan semua sama naik..
hilanglah perempuan melayu terakhirnya dengan carutan dan makian yang sgt hebat..

Ramai yang tulis artis kpop ni seksilah, buat pembedahan plastiklah, jual muka comellah...
lantak depalah sebab tu cara depa cari makan...
kalau dorang pakai seksi pun dorang tu bukan islam..
sebenarnya sama jer..
korea ke, jepun ker, amerika ke..
semua ada artis-artis seksi..
malahan malaysia dengan indonesia pun ada..

Apa bezanya korang minat SNSD dengan Megan Fox?
Sama jer...
kenapa ramai yang kecoh sebab artis korea..
tapi takde pula orang kecoh tentang artis amerika..
sebab korang minat korang xkutuk..
bila korang minat baru korang puji..

Jadi take it easylah..
kalau dah tak suka biarlah..
tak perlulah nak tulis macam-macam..
last2 dapat carutan dari orang..
kenapa korang suka sangat kena sumpah kena kutuk?

kalau nak buat entri yang lebih berilmiah lagi bagus..
dari buat entri berbaur kutukan..
depa xde buat salah kat hangpa pun kena kutuk...
tupun dapat dosa kot kutuk orang...

ataupun korang tulis macam tu sebab nak naikkan trafik semata2..
mgkn sebab nak kejar trafik sanggup kena kutuk dan kena bahan kaw2..

Janganlah terlalu emosional..
kalau korang tak emosional..
orang lain takkan emosionalkan..

kepada yang terasa terasa plak..
tak perlulah nak emosional sangat samapai lemparkan kata-kata kesat..
walaupun dah biasa cakap atau dah jadi percakapan hari-hari..
hipokritlah sikit..
terutamanya perempuan...
mencarut tu tak baik buat kamu...

aku rasa kalau nak kutuk artis kpop ni..
lebih baik kita nasihatkan artis negara kita dulu..
tak salahkan?

Honestly, aku suka tengok drama-drama korea dan lagu jiwang-jiwang dorang walaupun aku tak paham.. dan aku tak suka lagu joget2 dorang jadi aku tak tgk dan dengarlah.. mudahkan.. kadang-kadang hairan juga.. kalau sesuatu benda yang kita tak suka kita takkan ambil tahukan..
ni tak suka tapi beria sampai buat entri bagai.. kelakarkan..

aku rasa lebih baik korang baca entri SINI..
baru korang2 lagi faham kot..

Assalamualaikum..

11 comments:

.sweet-ants. said...

sy setuju,
umpama kera dihutan disusukan, anak dirumah kelaparan. sebok sgt marah org suke kpop, biar lantak lah.. jom kutuk retis m'sia tanayng buah-buahan :D

Joe_Hans said...

aku setuju dengan kau!

Gimi said...

senyum je ak baca enrty ko shah..
makin matang..

biasala, org akan kutuk apa yg dorang x suka...pernah ke tgk org kutuk benda yg dorang suka?..

Gimi said...

Haha, ak da pergi blog tu...

tayang gigi kat screen ak..

ILA HonEyBuNNy said...

itu la syah..tah apa2 la diorg neh...

ila pun baru tahu hal ne..sblm ne xbw...last2 dengar diorg duk kecoh2...ehheh

Lelaki Ini said...

tue lew..
tak paham napa owg gado2 pasal kpop

TiraPengemis said...

gila seksi...mak ai....juling mata ak tengok...huhu

Hanie_Dew said...

betul kan k-pop nak seksi lantak diorang la dorg bukan muslim bes tu yang artis m'sia yang ternang terang muslim menyeksakan diri dgn baju tak cukup benang dan kain tu xnak kutuk eh kutuk jgk tp tak la se hot kutuk k-pop. hahaha..

bagi aku k-pop nye music industri sgt mantap. variasi lagu best. setiap lagu kreatif kot. lagi lagi kalau OST drama. kan Syah kan.

Hanie_Dew said...

mahal gler sewa rumah ko RM 120 sorang. walaweh..

Jue said...

haha lain org lain peelnya..ada stgh org lantang bsuara tp tlupa kawal nada..maka lain jdnya hihi
gambo last yg wat aku xthn tu..gile ah..smua nak tayang..ish2

Nani Othman said...

hey, you linked to me. =) haha. thanks! btw, your post is very kind. unlike mine. keep writing, sir!