Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Friday, November 4, 2011

Yang Sedang-Sedang Saja

Assalamualaikum...

Pejam celik pejam celik hari ini sudah hari Jumaat..
Rasanya baru semalam aku makan Nasi Goreng Seafood..
tapi sebenarnya hari selasa lepas aku makan itu..
dan tiba-tiba teringin benar nak makan kerang bakar..
bukannya mengidam tapi ketagihan..
aku dah jadi seafood addicted especially udang dan kerang..
love it so much!
Hari Jumaat merupakan penghulu segala hari..
dan hari ini jugalah result diploma pelajar UiTM keluar..
dan buat pertama kalinya dalam lima sem aku belajar..
aku sgt2 excited nak tahu result..
selama ni aku macam blank sikit..
selagi member tak tanya ko dapat berapa..
selagi tulah aku tak tahu aku dapat berapa..
ada tu masa sem dua..
3 hari lepas tu bru aku check result..
mmg pendinglah aku dapat maklumatnya..

Tapi kali ini dari semalam aku dah start ready buka email..
result akan dihantar selepas pukul 12 pada 4 November 2011..
mmg nervouslah aku sampai sakit perut..
aku mmg macam tu kalau ada event penting mesti sakit perut..
Hans cakap aku darah gemuruh..


Akhirnya dekat pukul 1..
satu email dari UiTM masuk..
dan resultnya..
YANG SEDANG-SEDANG SAJA..

aku memang xexpect akan masuk dean list..
dan mmg jauhlah nak sampai tahap itu..
walaupun kekecewaan jelas terpancar..
tapi sekurang-kurangnya aku bersyukur..
sem ini mmg banyak dugaannya..
sebulan lebih tak masuk kuliah..
terperap dalam hospital sampai lali bau ubat..
Alhamdulillah aku lulus semua..
itu yang penting sebab aku nak graduate on time..
jadi sem depan aku akan perbaiki lagi..
better than this..
dan berjaya menjadi jurutera yang baik..

Terima kasih aku ucapkan pada keluarga dan rakan-rakan..
yang membantu saat sukar aku..
tanpa mereka mungkin aku tak dapat nak tempuh semua ni..
mmg banyak kali rasa give up..
tapi kalau kita mengalah..
kita yang akan rugi..
hargailah orang2 yang sentiasa disisi kita..
TERIMA KASIH..

Assalamualaikum..

7 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

alhamdulillah...

sama la ila..kalau result nak kuar ja...mst sakit pewot gila...heheh

salam jumaat n salam aidil adha syah..;)

Hanie_Dew said...

tahniah. xpe result biasa biasa lebih baik dari yang kurang biasa (gagal).
kalau yang dean list tu luar biasa kan.

Hanie_Dew said...

ko pg KK - sabah 500g udang pun ko akan tebelalak mata nk mkn. murah & fresh

apik pehe said...

huhuhu...biase la tu bile da gabra..heheh

Far8 budak baik said...

kerang rebus mmg sedap...
seyes klo celup ngan sambal tu kn..
hahahaha..
gudluck k

mie said...

tahniah..
janji tidak gagal..
eheheee

Hans said...

apa2pun alhamdulillah semua lepas :-)