Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Tuesday, October 18, 2011

Pandangan Kacak Tengok Wayang - Al Hijab

Assalamualaikum..

Fuh! Habis dah nervous test muet tadi..
speaking test tadi bersama2 tiga gadis jelita rupawan..
thanks sebab tolong si kacak yang OKU sikit ni..
tak lama lagi nak kembali normal..

Ok..
Haritu si kacak pergi tengok wayang..
mulanya taknak pergi..
sebab pakai tongkat macam ni susahlah..
tapi sebab kesiankan kakak nak tengok sgt cerita hantu ni tapi takut..
temanlah juga mana tahu boleh hempuk hantu tu pakai tongkat..

Memang dah aim nak tengok Filem Al Hijab..
dah lama tak tengok cerita hantu ni..
sebelum nak bagi pandangan nak bagitahu sikit..
setahu si kacak hijab ni ada dua maksud..
yg pertama hijab yang dikenali sebagai penutup kepala wanita islam..
dan satu lagi hijab dimata setiap manusia yang merupakan penghalang daripada kita melihat alam lain..

Filem Hijab ni pula semestinya tentang mata kita tukan takkan nak buat hantu tudung pula.. tapi mustahil ada..
contohnya orang2 yang curi tudung tu hantu2lah belaka..

ok2..
pandangan si kacak..
permulaan cerita dia agak lambat..
jadi agak bosan sikit..
tapi dekat2 nak setengah cerita barulah menjelma hantu2nya..
hantu dlm filem ni improve sikit dari hantu2 filem lain..
dan jalan cerita agak baik..
jadi sikacak bagi 3.5/5 bintang untuk cerita ni..
cerita ni xdelah seram manapun..
tapi oklah dari filem2 seram yang lainkan..
so pilihan koranglah nak tengok ke tak..
filem ini dibintangi Pierre Andre dan Nur Fathia..

Assalamualaikum..

9 comments:

ARAJ said...

bla la ko...hahahahAH..amcm muet?? same mcm aritu??

ezzu said...

so cmne speaking test..??ok x???tjuk nape ko kena???

btol ke best cter tu??hehehehe

Jue said...

Result 'speaking' dah kuar lom? Sonang je kan *poyo* hahaha

Aku ni pnakut giler jd aku xkan nengok movie tu hahaha

ainz said...

rajinnye syah layan muvi melayu kat pawagam..sy payah sikit melainkan KRU production..huhuhu..dan sekarang ni pun da jarang menonton..

adik sy pun baru je lepas MUET..samalah ngn syah.. :)

apik pehe said...

hehe..ramia yg kate citer ni seram

ILA HonEyBuNNy said...

ila xtgk pun hai si kacak...hehe

tapi cm apik cakap la..baca komen org..org kata takoot tgk cita neh..ehhehe

Hanie_Dew said...

oh takmungkin aku akan tengok. harusla tak tido malam tebayang bayang wajah kacak dan jelita yg menyeramkan.

test test test.. nak nyanyi kat sini la bole?

::FAIZ FARISH:: said...

dah tgk, 2 bintang aku bg dr 5...

Anonymous said...

x seram langsung..2 mata je dr 10.
bosan.