Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Monday, September 5, 2011

Penutup Kepala Dan Tiket Panas

Assalamualaikum..

Masih belum terlambat aku ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI..
Puasa sebulan jadi raya pun sebulan..
Duit raya yang banyak tu bolehlah buat menabung..
bagi adik2 yang masih kecil ni boleh simpan untuk masuk universiti..
tak perlu buat pinjaman PTPTN..
aku pun masih dapat duit raya lagi..
muka BABY FACE katakan..
tapi tak dapat nak simpan sebab habis untuk SI HITAM..

Sekarang sejuk saja mata memandang persekitaran..
tengok ramai wanita2 cantik pakai penutup kepala dan tudung..
macam2 jenis penutup kepala yang aku boleh tengok..
sape kata wanita2 bertudung tak boleh berfesyen..
memang tak salahpun nak nampak kemas dan anggun..
takkanlah nak comot2kan..

Tapi fesyen pun biarlah dengan cara yang betul..
memakan tudung sekadar untuk menutup kepala..
leher dan telinga terdedah..
ada pula yang nampak jambul macam JOE JAMBUL..
ada pula yang terdedah dada..
Menutup aurat itu satu kewajipan..
tapi bukanlah sekadar menutup bahagian kepala..
tanpa mempedulikan bahagian yang lain..



tak salah memakai tudung yang berfesyen..
banyak tudung yang menutup bahagian yang sepatutnya dengan sempurna..
malah nampak lebih cantik dan anggun lagi..
kadangkala nampak pelik bila seseorang memakai tudung tapi nampak leher, nampak dada..
jangan malukan nilai tudung itu sendiri..
tudung digunakan untuk menutup AURAT WANITA..
bukan sekadar PENUTUP KEPALA sahaja..
fikir-fikirkanlah..
sekadar meluahkan pendapat..

Sekarang aku dah mula menggunakan tiket panas..
memang berbaloi rasanya menggunakan hot ticket ini..
tak kisah sama ada nombor celcom, maxis, digi atau umobile..
nilainya tetap sama..
sebagai pengguna maxis tegar..
aku rasa menggunakan hot ticket amat berbaloi..
aku cuba menggunakan celcom..
tapi rasanya lebih 5 kali tapi tak dapat nak ngam..
jadi bagi pengguna maxis yang risau tak boleh nak call mak ayah sebab diaorang guna celcom atau sebaliknya.. jadi gunakanlah hot ticket..
siap boleh makan ayam KFC lagi..
selagi tawaran masih ada..

macam nikan cantik..

Assalamualaikum..

4 comments:

iQa~ said...

manusia berbeza2...
semoga semuanya mendapat hidayah dr Allah swt...

apepun, benar...tudung itu wajib utk menutup aurat...bukan menutup rambut saja~

FaizalSulaiman said...

oki setiana dewi...cantiknyaaa

Gimi said...

mereka harus faham maksud tudung itu..Oki memang cantik tapi sekarang da start nyanyi pula..

Hanie_Dew said...

yang pakai tudugn nampak leher tu memang pelik la kan.kat ofis ni ada sorang akak tu. dah tua jugak la.tapi suke pakai tudung yang bukan bukan.