Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Wednesday, September 7, 2011

Cool Gel Attack

Assalamualaikum..

Sedar tak sedar minggu depan study week dah pun bermula..
Waktu-waktu macam nilah student-student macam aku bersenang lenang..
tapi kali ini tak bolehlah sebab masih ada test-test yang perlu dijawab..
so kena study smartlah macam pemilik blog ni..

Bila cakap tentang study ni..
ada dua jenis study..
study hard dan study smart..
ikut kesesuaian seseoranglah..
ada yang suka study hard sampai 24 jam asyik study je.. (aku mmg takkan masuk dalam golongan itulah)
ada yang bijak menyusun jadual waktu untuk belajar.. (aku pun tak masuk dalam golongan ini)
aku study bila aku ada mood nak study.. (study hard bukan study smart pun bukan)
you never change si kacak..

Oklah aku cuma nak berkongsi satu filem luar negara pada korang..
yelah bila dah mula rasa kearah nak stress tu..
cuba-cubalah elakkan dengan ketawa..
jangan ketawa macam setan tapi macam manusia..
sebuah filem komedi dari Thailand..
tajuknya COOL GEL ATTACK

bagi aku filem ni memang kelakar.. tak tahulah sama ada lebih kelakr dari hantu bonceng ke tidak.. sebab aku tak tengok lagi filem tu..

Filem ini mengisahkan tentang 2 orang jiran yang sering bergaduh.. seorang menjual ais manakala seorang lagi menjual roti pau.. setiap hari mereka akan bergaduh.. anak gadis penjual roti pau bercinta dengan anak saudara penjual ais.. namun hubungan mereka terhalang.. satu hari ada makhluk asing seperti cool gel telah datang menyerang mereka.. bermacam cara mereka lakukan untuk menghapuskan cool gel ini yang boleh membawa maut.. akhirnya mereka bersatu untuk menghapuskan kesemua cool gel yang ada.. berjayakah mereka?

Bagi yang rasa stress dan sedih bolehlah tonton filem ini.. sekurang2nya kamu akan ketawa semasa menonton filem ini..

macam nilah rupa cool gel ni..

aku bagi filem ni 4/5 bintang..
hari itu aku download cerita ni kat satu blog tapi aku dah tak ingat blog mana.. kalau korang nak korang boleh cari sendirikan.. hehe..

Sudah lebih sebulan aku buat pembedahan kaki aku ni tapi kaki aku masih tak boleh nak bengkok.. harap2 tak lama lagi bolehlah.. InsyaAllah..

Assalamualaikum..

14 comments:

eddy syrol said...

semoa cepat sembuh (~_~)

jom singgah
ady budika BW blog tett tett

ciK LyndaWawa igUana said...

good luck bro..ingat saya..leh jawab punyalah!=]

ainz said...

time studi kat perlis dulu,slalu tengok cite thai..byk cite thai yang lawak..lawak buduh pun byk..huhu..thanks for sharing..nnt sy dnld.. ;)

FaizalSulaiman said...

wah macam best je, syah

aleen aiden said...

tajuk pon da mcm citer klakar.hik2

ciK LyndaWawa igUana said...

buatkann dodel untuk saya..header berdodel tu.huhuhu

iQa~ said...

tetibe rindu study wik..

time ni la bleh bersama2 ngn bff utk stdy gegila n make sure berjaya dpt yg di target... #_#

Jue said...

Dulu2 time study, jue ngan hanie mmg study smart smpi ade yg cuba kondem kitaorg sob sob..jeles punya psl

Mcm best je cite tu.nak cr katne dpt download or jue cr trus org yg tahu mn nak download =)

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...betul tu syah...ila pun jenis stdy ikot mood...kalau mls xstdy la..xpun last mint...ngeh3..

cm best ja filem tu...heheh

ciK LyndaWawa igUana said...

katakan ya bahawa anda sedang kecewa cinta.kan....

bunga said...

semoga cepat sihat..bunga xtengok lagi tu..:0

Nur Farah Hani said...

haha.. xpe la tak study bhard or smart pun asal dapat aim result ngan secermerlangnya.. :D

Hanie_Dew said...

aku baru dah lame nak donlod citer ni. ari tu donlod citer suck seed. citer thailand jugak.

yang ni harus aku carik sekarang.

nanti share ngan c jue.

semoga cepat sembuh shahhebest.

Run Away♥ said...

byk yg kurang sihat pas raya ni...hek...;d...semuga cepat sembuh...;d