Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Monday, July 11, 2011

Teknik belajar yang baik dan SEKALI LAGI

Assalamualaikum..


Setiap orang ada teknik belajar masing-masing..
macam-macam cara dan gaya..
disini aku cuma nak berkongsi teknik-teknik belajar yang baik..
bukannya teknik belajar yang betul..
baik dan betul itu berbeza..

1. di atas meja cuma ada buku dan pensel sahaja.. ketepikan benda2 lain yang mungkin boleh menganggu tumpuan anda terutama makanan..

2. jauhkan diri anda dari laptop dan telefon bimbit..

3. internet bagaikan monster! satu perkara yang amat membahayakan kecuali untuk mencari maklumat.. takut anda akan terkandas terbuka facebook atau blog.. nanti habislah masa study anda..

4. jangan dengar lagu semasa study.. sepatutnya kita dengar apa yang kita baca bukannya lagu.. nanti tumpuan anda terganggu.. mgkn juga akan berlaku kekeliruan..

Ok.. ini saja teknik2 belajar yg dapat aku kongsikan.. selamat mencuba..

By the way.. beberapa hari lepas aku pergi tengok filem SEKALI LAGI..
boleh dikategorikan sebagai NICE film..
aku bagi 3.5/5 bintang..


buat ibu2 diluar sana jangan lepaskan anak2 yang masih kecil kat KL macam tu.. bahaya woo..

Assalamualaikum..

5 comments:

ainz said...

Sy pulak kalau xbukak radio,akan tertdo..huu..bukak radio volume kecik,buat teman je..kecik,buat teman je..ume kecik,buat teman je..kecik,buat teman je..

bunga said...

haha..betul2 tip tu..heee

HonEyBuNNy said...

syah...semua tips neh ila amalkan tau..

mmg atas meja pen n kertas ja..pastu xleh bising2...n lappy n berukbnd simpan dalam almari..heheh...pastu mesti buka lampu terang2...agar xmngntuk..

FaizalSulaiman said...

musuh utama faizal kalau belajar adalah internet.ehehe

Anonymous said...

x best laz syah citer nie.....putera naza..heheh..bosan teramat....patot x laku kt wayang...hehehhe..x sbr nk tngk citer ombok rindu...heheh