Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Tuesday, June 14, 2011

Lu Gua Baru Gangster

Assalamualaikum..

Last Saturday, I went to The Times Square to watch KL GANGSTER..
First time in my life watching a film at TS.. nothing special.. same like another cinema just bigger than in Kuantan..

Ok.. Aku stop.. mula belatih untuk ambil MUET lagi sekali.. result dah keluar semalam.. memang mengecewakan tapi memang sudah menjangkakan... harap kali kedua lebih baik lagi..

Ok hujung minggu yang lalu aku dan gangster2 Jengka turun KL untuk berhibur hati.. seharian.. dari satu tempat ke satu tempat.. sehinggalah impian aku tercapai.. apa2pun mgkn next entri aku akan ceritakan pengalaman yang memenatkan tetapi manis lebih dari gula.. kalau aku rajinlah.. dah lama tak update...

Selepas mendapat tempat keempat dalam perlawanan boling.. tepat pukul 1.20 petang aku masuk dalam pawagam..

melihat reaksi dari kawan2 yang sama2 menonton filem ini ramai yang berpuas hati.. filem ini lebih baik dari filem kongsi.. tapi aku tak boleh nak compare sebab genre filem yang berbeza dan aku tak tengok pun lagi filem KONGSI..

Filem dia menarik dari segi aksi yang dipertontonkan.. dan juga lakonan pelakon yang baik terutama Zizan yang berjaya mencuit hati ramai penonton..

filem ini dari segi jalan ceritanya ringkas dan straight to the point dan rasa masih banyak lompong.. dan filem ini tiada bunga yang mewarnainya.. temanya lebih kepada ketamakan manusia.. tamak kuasa dan wang..

Jadi bagi aku untuk filem ini 3.5/5 bintang..
aku rasa durasi untuk filem ini perlu dipanjangkan dan ditambah pengisiannya sebab rasa macam ada yang tak cukup..
apa2pun itu pendapat aku..

Assalamualaikum..

11 comments:

bunga said...

bunga nak tengok tapi ekna tunggu cd kuar la..aha

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

tunggu torrent..download

Miecyber said...

Sentuhan Syamsul semakin menjadi...

Katak boleh rawat Kanser

Raji and Yeen said...

berdasarkan banner nmpk mcm menarik jer.. ye eh 3.5? ;D

Hans said...

nama pun filem aksikan
memang bagus tak diletakkan bunga
sebab letak bunga bakal mencacatkan filem ini
apa2pun filem dengar katanya 4 hari dah dekat 6 juta dah..
dasyat

Header Baru Blog Hans....Comel Tak?

NICK IRFAN said...

mcm best je cte ni

HonEyBuNNy said...

kl gangster best lagi dari kongsi...

banyak aksi...ok la cerita neh..cuma bagi ila n kanda...sound dia kureng ok la..huuh

ainz said...

ramai kawan ain yang cakap filem ni best n terbaik..tak ketinggalan jugak mereka yang pergi menonton berkali2..huu...terasa nak tengok..ajak kawan la weekend ni.. :)

IMANSHAH said...

dengarnya kutipan juta2

apik pehe said...

syah..apik dok g tengok lagi..huhu

Eazy Izzuddin said...

tak layan lagi...
weekend kot..
xD