Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Tuesday, April 12, 2011

VLOG : ANDA MEMANG BAGUS!

Assalamualaikum..

Sekarang vlog sudah semakin famous..
banyak sudah anak-anak melayu yang berjaya membuat vlog..
aku pun layan menengok vlog2 mereka..
sanggup aku tggu buffered lama giler..
tapi bukan semua yang buat vlog itu bagus..
ada yang buat sekadar suka2.. xde input yang kita dapat..
sekadar untuk meraih populariti? mungkin..

aku suka menonton blog yang punya pengisian..
dan cara penyampaian yang membuat orang tertarik nak tengok sampai habis..
kadang2 tu aku gelak sampai nak pecah perut nasib baik tak pecah..
lebih kelakar dari maharaja lawak..
sejak ada streamyx ini memang agak menyenangkanlah juga untuk aku buka youtube dangan 1tube.. dalam banyak2 video blog atau vlog yang aku tengok..
ada 3 orang yang bagi aku yang bagus...
ada pengisian yang ingin disampaikan..
dan cara penyampaian yang sangat baik..

1. IniAnwarHadi


dia ni memang dah popular sekarang.. setiap video dia memang punya input yang menarik.. dan video terbaru beliau memang bagus.. perkara yang kita sedar tapi tak pernah nak amalkan.. layan!!

2. MatLuthfi


aku memang suka tengok video matluthfi sebab aku boleh gelak kuat2.. dalam aku gelak2 tu ada yang aku motivated diri sendiri.. macam video terbaru dia ini telah memotivatedkan aku untuk menyiapkan 12 report aku yang masih tergendala.. baru siap dua.. ada lagi 10..

3. ShahrinCool


dia ini aku baru tengok vlog dia.. memang menarik.. dah tengok satu video.. nak tengok video lain pula.. stiap video punya input yang berbeza dan memang berlaku pada diri kita..

Jadi itulah 3 orang vlogger yang aku rasa sangat bagus.. aku dah suscribed mereka.. anda bila lagi? hahah..

bukan semua orang dapat terima pendapat orang lain.. namun tak salah kita ambil pendapat mereka secara positif dan renung2kan pendapat itu..

aku rasa tabik juga pada mereka yang berjaya menghasilkan vlog macam ini.. bukan senang nak buat video macam tu.. perlu punya keazaman dan usaha yang tinggi.. serta tepaksa menghadapi mereka2 yang tidak berpuas hati pada mereka.. aku? entah tak pernah rasa nak buat lagi.. lebih suka mendengar pendapat dan nasihat orang lain untuk menjadikan diri lebih baik..

kalau korang rasa internet korang laju atau punya masa yang lapang.. rajin2kan diri untuk mendengar pendapat dan teguran mereka.. kalau tak puas hati ruangan komen ada.. takpun anda buat vlog sendiri.. hehe..

Assalamualaikum..

p/s: ketiga2 mereka ni belajar over the sea..
p/s: fuh! banyaknya report tak siap.. sesak rasanya.. argh!!!

24 comments:

Miecyber said...

Malulah nak buat vlog sebab saya pemalu.
Pastukan hidung saya kembang you...

Peribahasa Jepun ( Part 2 )

nur aisya humaira said...

anwar ngan matlutfi best laa kan..:)

M a W a D D a H said...

bila plak syah nak wat vlog? nak tgk gak....hehehe..

nati kalau ade vlog best, letak la lagi dlm blog...xmo tgk sume, nk tgk yg best2 je yg dipilih oleh syah...hehehe

bunga said...

best yek..bunga xdapat nak tengok sbb line slow..hehee..tapi lau bunga jangan harap la nak buat..malu..cehhwahh..

eqbalzack said...

ramai sgt dah buat vlog ni..mcm menarik je...

safanadia said...

bestkan si 2 org tu..makin fames dah skrg...abg eq n en syah kte bile nk vlog ni?

wahida said...

tak mampu lagi nak buat vlog sbb tak kreatif mcm dorang...huhu...

MR. SYAH said...

miecyber: hahah.. xpe2 yg penting ore suko..

MR. SYAH said...

aisya humaira: a'ah dore mmg best.. :)

MR. SYAH said...

Mawaddah: hahah.. vlog syah? entahlah.. adah buat dululah..

MR. SYAH said...

bunga: nnt klu dh laju bleh tgk yerk bunga.. a;ah kita sama.. malu sbb kacak sgt..

MR. SYAH said...

eqbalzack: betul tu.. bila plak giliran abg eq?? heheh..

MR. SYAH said...

safanadia: mmg best.. hahah xtahulh..

MR. SYAH said...

wahida: akak buatlh blog makanan.. blog akak byk mknn best2..

mie said...

gue jarang tgk vlog..
cuma kenali yang rajin bervlog je..
ehehehe

naz said...

yang bawah sekali baru first time tgk ni :) thanks not bad

IMANSHAH said...

jom buat

pico said...

capi.. nak link sekali.. :D

anym dan dunia said...

jarang tgk vlog2 ne :(

MR. SYAH said...

mie: bguslh untuk pengethuan.. heheh..

MR. SYAH said...

naz: oo yg tu pun bru je buat vlog.. bolh thn..

MR. SYAH said...

imanshah: hahah.. jom3..

CikTomyam said...

depa bertiga ini bestt..=D

NICK IRFAN said...

nmpk mcm best je dorg buat aku cdg nk buat 1 tp nk ckp apa? hehe