Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Wednesday, April 6, 2011

O.M.G : Oh! MUETku Gempak

Assalamualaikum..


Bangun tidak seawal seperti biasa..
Bekalan air susu putih dutchlady yang diminum malam semalam..
cukup memberikan kekuatan untuk tulangku..
lantas melangkah gagah masuk ketempat ujian..

Datang seawal pagi.. matahari pun masih segan2 malu mahu muncul..
menunggu giliran dibilik kuarantin..
akhirnya giliran tiba pabila matahari gagah mengeluarkan bahangnya..
sehingga diriku sendiri terasa bahangnya..

Satu persatu wajah candidates lain dipandang penuh syahdu..
wajah juri pun dipandang penuh jiwa..
pasti juri2 tersebut memujiku..
wajah kacukan melayu-korea..
ditambah dengan speaking aku yang begitu gempaq..
pasti dia merasa aku dilahirkan diluar negara.. UK or USA..
speaking test berjalan lancar...

candidates and juries were very shocked when I open my mouth! Gorgeous and brilliant!

O.M.G!

kalaulah ini betul.. pasti bestkan..
biasalah kalau dah kacukan melayu-melayu nilah..
lidah ni keras sikit..
kadang2 tersasul jugak..
tapi aku rasa aku dah buat terbaik..
cuma mungkin aku cakap laju sangat..
bukan sebab english aku cair macam air..
tetapi sebab nak elak dari terbelitnya lidah yang keras ini..
apa2pun haraplah semuanya baik2 sahaja..
tggu giliran untuk reading, listening ang writing pula next week..

O.M.G : Oh! Muetku Guanelah!

Assalamulaikum..

p/s: fuh! abis muet.. test pula malam ni.. hurmm... Fighting!

14 comments:

d_tieah said...

Itulah pentingnya english education.. Hahaha.. Muet aku band 2 je wei.. Pasti kau dapat kalahkan aku kan.. Ngee :)


Entry Terbaru : Bukan Blog Lucah Tapi Gambar 18SX ; Apakah???

wahida said...

aku tau ko mesti boleh buat punya!! caiyok!!

FaizalSulaiman said...

fuhh

hehehe

best of luck syah.moga dapat band 4 dan ke atas ye:)

mie said...

gud luck!!
moga result gempak2 belaka..
hehehee

Raji berkata said...

woahh im sure u gonna have a good result on that mate.. ;D

Qamarul said...

hahaha dont worry konpom lulus..

Miecyber said...

Good luck Bro...

Serangga menu utama masa depan

♕ Mr.IX ♂ said...

goodluck la...masa muet aku dulu lari tajuk terus sampai juri tegur coz lari tajuk...haha

SITOT said...

MUET tu ape sebenarnye?

budak lepasan spm tak tau ni..huhu

Shamsuddin Amin said...

woa...
gud luck yer...
muet ni sgt penting...^^

bunga said...

insyAllah leh..cYOKK2..BUNGA ari tu pun dapat band 2..tu pun atas pagar..ahah

sissyira said...

salam

harap dpt yang terbaik, kita dulu tak study apa pun, tau2 kena ambik.huh

Awie Omar said...

Assalamualaikum Mr. Syah

Sudi tak jadi peserta "Next Top Blogger 1" segmen baru yang aku buat?

Nak tahu lebih pasal ni tengok sini
http://notaekstravaganza.blogspot.com/2011/04/next-top-blogger-pengenalan.html

Balas saja mesej ini dengan segera di entri kamu ni atau di blog aku. kalau tiada jawapan dalam masa 2 hari aku anggap kamu menolaknya. Ok. Thanks coz be my follower :)

M a W a D D a H said...

aja aja fighting!!!

chaiyyyoookkk!!! hehehehe