Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Monday, February 14, 2011

Sesekali Diuji

Assalamualaikum..

Allah takkan menguji seseorang hambaNya itu jika mereka tidak mampu menghadapinya..

Setiap orang pasti punya ujian masing-masing dalam hidup mereka..
kadang-kadang kita akan ketawa..
kadang-kadang kita akan menangis..

kadang-kadang sampai satu saat kita akan rasa kecewa..
kita akan rasa putus asa..

kita akan rasa kesunyian..
kita akan rasa kehilangan..

kadang-kadang kita akan rasa dunia akan menimpa kita..
kadang-kadang kita akan rasa kita tak layak hidup dekat dunia..

dan kadang-kadang otak kita akan jadi tidak menentu..
siang bagaikan malam..
malam bagaikan siang..

Sesekali kita diuji..
Mampukah kita menghadapinya??

Apa jua bala bencana singgah menerpa
Menguji jauh mananya sabar kita
Mungkin selama ini kita terlupa

Kita terlalu leka dengan nikmat kurniaanNya
Maka diberi sedikit ujian
Menguji tahap keimanan dijiwa

Bila kesusahan
Terasa hidup terlalu payah
Berbagai persoalan menerjah
Baru minta petunjuk hidayah

Usah berputus asa
Kerana ada rahmat disebaliknya
Yang tidak kita ketahui
Dalam hidup ini
Teruslah berdoa

Pada Allah
Pengasih…Pemurah dan Penyayang

Klik SINI..
sebuah lagu yang cukup mententeramkan jiwa yang runsing..
Sesekali Diuji nyanyian Nice..

Assalamualaikum..

p/s: semoga dia cepat sembuh!

20 comments:

Ayuni said...

aper2 pun, sabarlh...

echah mashuri said...

lirik dia sedappp.ehehe..ak nak ulang2 sampai tertidor dgr;p

Raji berkata said...

btol
apa yg diuji memang selalunya sesuatu yg memang sesuai dgn tahap kita
Allah maha adil

FaizalSulaiman said...

lirik yang sangat meaningful!

bunga said...

setiap kejadian ada hikmahnya..

d_tieah said...

Kadang2 dengar lagu irama nasyid ni mmg menenangkan jiwakan..
Huhuhu..
Lagu Hijjaz - Pesona Cinta pun ok gak..
Try ko dengar..

Latest entry : Kempen : Kami TAK Sambut Valentine's Day

NICK IRFAN said...

btol2 aku sokong entry ko ni.. ape2pun lagu mmg best!

YanaMIB said...

oh xpenah kudegr lagu ini..hihi~

apa kata kita anggap setiap ujian itu satu cabaran..=)

wahida said...

dia tu sape? awek ko eh?

zaty luvlianncezzz said...

SESEKALI gembira membaca di blog ini

:)

nas said...

kene uji ape nih?
erm... mungkin ini privasi utk ko
harap2 sabar n tabah hadapi dugaan nih
tenangkan jiwa...
aku pon da biase kne uji..

latest entri:

tumbuhan yang amat pelik di dunia!

Miecyber said...

Dugaan dan ujian itu sebagai tanda Allah ingin menaikkan darjat kita...

Bahana Valentine Day

IMANSHAH said...

Salam

lama tak singgah, cg buzy lah sikit dik..

hurm selamat menyambut maulidurrasul

.sweet-ants. said...

tiap ujian itu tsembunyi hikmahnya.sabar lah..

.sweet-ants. said...

tiap ujian itu tsembunyi hikmahnya.sabar lah..

Gimi said...

Banyakkan berdoa..
Salam Maulidur Rasul

hysman said...

as-salam...

sabar tu separuh dr iman...
jd jgn pening2 pale,Allah tahu apa yg terbaek utk hambaNya..
insyaAllah dipermudahkan

NICK IRFAN said...

salam maulidur rasul!

sissyira said...

salam

bukan kehidupan jika tiada ujian =)

Tulip said...

like this....
wuawuawua...
rasa nak nagis...