Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Monday, February 21, 2011

Kurang Hangat Dari Biasa

Assalamualaikum..

Sekarang universiti-universiti kat Malaysia ni sibuk denga pilihanraya..
termasuklah universiti aku yang terletak kat tempat jin bertendang ni sekali..

Bila baca akhbar..
Fuh bukan main seronok tengok orang lain sambut pilihanraya..
memang happening dan gempaqlah wa cakap sama lu..
bukan setakat poster tapi siap berbanner bagai lagi..
dengan fan kipas susah mati masing-masing..

Dekat UM, sampai ada calon yang hilang..
Alhamdulillah sudah selamat dijumpai..
tengok hebat tak hebat pilihanraya kampus ni..

tapi..
kat kampus aku ni..
pilihanraya dibuat suam-suam kuku jer..
langsung tak nampak kemeriahannya..
poster pun buat ala kadar..
yelah sampai nk tengok muka calon pun terpasa tmbh power spek.. aku tipu jer ni..
takkan muka sendiri pun nk black and white..
printlh colour muka tu.. edit baik punya supaya tak nampak jerawat..
baru ramai yang nak mengundi..
aku cuma orang2 yang layak mengundi..
kalau aku jadi calon..
comform menang tanpa bertanding..
sebab apa??
sebab aku kacak.. kah3..
ok2 aku mmg tak layak.. sedar akan diri ini.. lebih bernilai pada masa akan datang..
apa yang aku nak cakap pilihanraya kat universiti aku ni..
kurang hangat dari biasa..
macam takde auralah..
sekurang2nya masuklah suratkhabar kosmo ker, metro ke.. mastika???

Apa2pun buat pelajar2 universiti di Malaysia..
Selamat mengundi..
Bagi calon yang akan menang..
jalankan tanggungjawab anda dengan jayanya..

Assalamualaikum..

23 comments:

apezs shah said...

wah wahhh xkan mcmtu sekali..
haish!! ada bunga pon x? xkan xde jg tetiba lak..

::FAIZ FARISH:: said...

Ko tak tercalon?

Ayuni said...

hm, ari nie pun mengundi kt unisza...

Tulip said...

as salam...
syah..kenapa ekk kalu tulip buka syah punya blog selalu kuar malware detected??

i think u should do something la..

.sweet-ants. said...

mls la undi.. selama ni undi dpt apa? huhuuu

Seri said...

tahun lepas siapa x gi mengundi kena tulis tunjuk sebab kat dekan

mR.sYaH said...

apezs shah:xberapa nak fahamlah apek.. bunga apa?

princess laila said...

tiap2 hari ade orang kate kamu nih 'kacak bergaya' haha~

pastikan nextym ikot btanding!
haha~ mane lah tau. aura y dcari tuh dtg.. :)

mR.sYaH said...

faiz: aku mana aktif benda2 camni.. heheh..

mR.sYaH said...

ayuni: undilh dgn bijak yerk.. saya lusa bru mengundi..

mR.sYaH said...

tulip: tak tahu plak pasal ni.. saya pun tak tahu nk buat mcm maner..

mR.sYaH said...

sweet ants: tulh kadang2 rasa dorg mcm tak buat apa2 jekn.. heheh..

mR.sYaH said...

seri: smpi macam tu skali cikgu.. naseb baik u saya xpyh..

mR.sYaH said...

laila: entahlh klu dulu agak gila kuasa jugak.. skang xdah.. no feeling.. heheh..

khaifaiz said...

Ok la tu.. drpd keluar paper tunjuk perasaan kn.. lg la memburukkan nama Uni....

HonEyBuNNy said...

Yeahhh...esok ila lak nak mengundi....;-)

mie said...

wow!!
hebat pilihanraya...
heheheheh

p/s:bila buka blog ni guna chrome detect ada malware la...

hysman said...

vote dengan betul yer..
jgn pilih yg ade ghuper jer..
most important is die boleh berdamping dgn suma lapisan student dan rajin berani bersuara bg pihak siswa n siswi...

gewd luck

mR.sYaH said...

khaifaiz: betul gak tu.. heheh..

mR.sYaH said...

honeybunny: samalah kita..

mR.sYaH said...

mie: adeh! mmg ade yerk.. nk buat mcm maner yerk..

mR.sYaH said...

hysman: Akan cuba undi yg terbaik.. rupe satu klebihan kot.. heeh..

YanaMIB said...

slmt mengundi..aku dlu pn undi yg ensem je..hahaha..tp klu ko pun undi yg ensem gak mmg mslah berat tuh..tettttttttt~ =P