Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Thursday, February 3, 2011

CONTEST GURAUAN TERLAMPAU BY HANYS

Assalamualaikum..

Pada beberapa hari yang lalu.. Cikgu Imanshah tag aku untuk join contest ni.. contest ni telah dianjurkan oleh saudari Hanys jadi ambik masa 2 hari jugaklah aku nak fikir tentang gurauan terlampau yang pernah berlaku dalam hidup aku.. start dari baby sampailah sekarang.. aku pun tak tahu mungkin daya ingatan aku lemah agaknya sebab tu sejarah selalu failed masa high school dulu.. Ok ini cerita aku rasa agak terlampaulah.. sebab yang ini saja tiba2 terlintas difikiranku..

Peristiwa ini berlaku pada malam jumaat, sehari selepas kes histeria di sekolah aku.. ramai budak aspuri kena histeria kerana dikatakan terlihat satu makhluk yang berbulu didalam locker masing-masing sambil tersengih menampakkan gigi-gigi kuning yang tajam.. tapi itu kes yang berlaku di aspuri.. yang berlaku di aspura adalah kes seorang senior ni yang suka kenakan orang.. dan ditakdirkan aku ini sedorm dengan senpai ini..

Pada malam jumaat berkenaan merupakan hari lahir salah seoarang kawan senior tersebut.. so, dia ni macam ketua dalam geng2 dia ni.. biasalah kalau sambut hari jadi ni.. kalau biasa punya guna tepung, telur dan air rendaman pakaian yg sudah dipakai.. budu pun biasa digunakan.. tapi senior ini mungkin nak buat lagi gempaq kot.. katanya best friend.. so dengan menggunakan satu botol kosong air mineral 500ml.. mereka satu geng mengumpulkan air kencing mereka sehingga 3/4 isipadu botol tersebut dan dicampur nila..

Ding! Ding! Ding! Ding! Ding! Ding! Ding! Ding! Ding! Ding! Ding! Ding!
Jam besar bandar diraja Pekan berbunyi menandakan detik pukul 12.00 tengah malam.. member yang sedang asyik masyuk tidur dengan beralaskan cadar dan sarung bantal warna putih siap berdengkur lagi.. mungkin kepenatan kerana bermain ragbi sebelah petang.. adeh! itupun nak citer ker..

Berbekalkan air berwarna biru sebotol itu masih belum mencungkupi.. member senior ni mmg agak terkenal sikit dengan sifat penakutnya tapi tak sampai melampau.. just jerit2 manja je bila tengok ada makhluk menyeringai kearahnya.. si senior ni ambil cadar putih dan membaluti tubuhnya dan memakai topeng hantu yang berambut big foot.. dan ada pam yang bila ditekan akan mengalirkan darah dimuka topeng tersebut.. kalau korang tgk siang hari pun rasa seram sejuk apatah lagi tengah malam yang dingin..

Operasi bermula dengan mengejutkan member tersebut dengan menyimbah air buangan mereka kearah manusia malang itu.. habis berbiru dan hancing cadar dan tilam member senior itu.. memang sadis.. tapi itu belum cukup bila member tersebut buka mata dan melihat makhluk yang sangat hodoh didepan mata.. dia menjerit sehingga abis keluar semua suara dan tidak cukup dengan menjerit member senior itu terus membelasah hantu palsu itu seteruk-teruknya.. masa tu aku dah gelak tgk member senior tu dalam takut2 boleh plak dia belasah hantu tu sampai nyawa2 ikan.. nasib baik lebam2 biasa.. je kat badan senior tu.. tulah akibatnya kalau suka mengenakan orang..

tapi yang sedihnya terpaksalah member senior tu jemur tilam dia kat bawah.. malu kot.. sebab tiba2 ada orang jemur tilam kat bawah bangunan.. bukannya ada budak kecik kat aspura.. selalunya kalau jemur tilam tu orang kencing malam jer..
gmbr dari mr.google
CERITA TAMAT..

Fuh! Panjang benor rasanya aku bercerita.. so, aku kena tag 4 orang.. manusia yang bertuah itu adalah..


adillah tu satu lelaki kacak dan tiga perempuan cantik.. semoga berjaya.. buat jugak..

Assalamualaikum..

16 comments:

SyedGraphiX said...

hahaha.gudluck

Areef Ibn Naim said...

salam,

mmg sungguh melampau gurauan tu, hehehe... biasalah klu kat asrama ni, ada je geng2 yg suka mengenakan org ni... kkdg tu mmmg rasa (tak tahulah nak rasa apa lagi), tp dh nm kwn kan...

tq sudi singgah n follow blog sy...

IMANSHAH said...

macam2 kan kenangan kat asrama

Eazy Izzuddin said...

Haih macam2 berlaku kat asrama
Tu lah sape suruh kenakan org
Kan da kena xD

h A n Y S said...

LOL~
aduhaiii..gelik pulak aku membayangkan campuran cecair tu~
hahahaha

btw, tQ sbb join~
;D

YanaMIB said...

haha mcm² aksi bdk skola asrama nih..yg jd antu tu x seram ke eh..ngee~ *wondering* ^_^

Qamarul Sahid said...

wer nak termuntah aku bace wer!

hysman said...

mcm same jer dgn citer zaman ambe kat asrama dlu..
hahaa..
papepn,mmg kenangasn kan..
hehe...

btw.gewd luck bro..
:)

echah mashuri said...

hahah...gila geliiii...abg ak tuh dulu penah kena minum air stoking jaman skolah,dia la cite.ahhaha

d_tieah said...

Aku boleh terima milo takde gula,
Aku boleh terima roti takde telur,
Aku boleh terima nasi takde kuah,
Tapi aku tak boleh terima bila entry takde nama aku!
Thanx sebab tag..
Tapi susah derr..
Tengoklah kalo aku rajin ye sayang?
Hahaha..


Latest entry : Istimewa di Hari Ulangtahun ke-23 Deen Hotfm

sissyira said...

salam pagi jumaat =)

semoga berjaya yea

ARC™ said...

goodluck lah

NICK IRFAN said...

gurauan terlampau? aku rasa xde kot? tp aku yg selalu kena gurau2 terlampau ni... insyaallah aku cuba ingat tp minta maaf aku x janji... ape2pun thnkz tag aku dan di kelilingai wanita cantik! hehehee

princess laila said...

baru baca ntry nih..huhu~

no wonder bulih menang~

gurauan y sgt mlampau kott~ huhu

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

eeeeee...pengotor nye! yucksssss!!
tp pdn muke kena blasah..hahahaha

Gimi said...

tahniah mr.shah