Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Monday, February 28, 2011

Citarasamu bukan Citarasaku

Assalamualaikum..

Kalau dulu aku tergila-gilakan air ice lemon tea tiap-tiap malam..
tapi sejak dua menjak ni aku gila-gilakan diri dengan slurpee..
setiap orang punya citarasa masing-masingkan..

ada yang suka makan nasi lemak pagi2..
ada yang suka makan roti dgn telur separuh masak..
dan ada yang tak suka makan pagi..

ada yang suka warna biru..
ada yang suka warna hitam..
dan ada yang suka warna pink..

ada yang suka tengok drama melayu..
ada yang suka tengok drama indon yang berjela-jela..
dan ada yang suka tengok drama korea..

masing-masing punya hak untuk memilih..
bukan semua orang ada citarasa yang sama..
jadi jika kita tidak punya citarasa yang sama dengan orang lain..
kita perlulah hormat dengan citarasa mereka..
tak perlulah nak kutuk2..
citer melayu tak bestlah lembab nak mampus..
citer indon tak bestlah merapu-rapu..
citer korea tak bestlah sebab jiwang nak mampus..

mungkin orang yg suka tengok drama indon yang merapu-rapu itu mendatangkan keseronokkan buat dia.. cukuplah selagi dia tak mengganggu keamanan org lain..
rasanya tak perlulah nak condem minat seseorang itu..
kalau tak suka cakaplah tak suka..
janganlah sampai cakap orang bodoh saja yang suka tengok cerita macam ni..
der.. manusia ada perasaan..
kalau kita tak suka sekalipun..
tak perlu sumpah seranah..
kalau kita bercanggah pendapat sekalipun..
cukuplah kita menghuraikan apa pendapat kita..
tak perlulah sampai nak emosional..
sampai buat orang lain sakit hati..

dan ada yang lelaki sukakan warna pink..
dicop jambu, lembut dan seumpamanya..
mungkin dah citarasa dia macam tu..
kita kenalah terima dan hormat dengan pilihan dia..
tapi aku xsuka warna pink sebab aku suka biru..
semua biru2 aku suka.. dah mata kita suka layan tengok warna tu.. kita kena terimalahkan..

semalam aku layan video IniAnwarHadi..
tentang citarasa..
aku dh subscribe video dia..
layan...



Citarasaku bukan citarasamu..

Assalamualaikum..

16 comments:

Biela Sapine said...

Setiap orang mempunyai cita rasa yang berbeda bukan.

mie said...

gue pun ada juga tersuka..
hahahaa

YanaMIB said...

i loike pink! auww~ ^_^

maken ramai feminat anwar hadi nih..huhu~

d_tieah said...

Entah bile lah aku nak buat pasal entry Anwar Hadi ni ek..
Dia dgn yg sorang lagi mamat tu..
U know what? Sebab abg aku tak suka anwar hadi ni..
So, aku geram!!!!!!!!!!!!!!!!
Hahahahaah..
Uik, aku lom try lah slurpee ni..
Nanti nak trylah..
7eleven ni dekat jek gn ofis, tu pun aku malas jugak pegi..
Hahahahaha..

*lebih tergilakan ais krim! Ngee :)

Entry Terbaru: Ketahui Apa Yang Berlaku Di Tahun Kelahiran Anda

HonEyBuNNy said...

betul2...setuju....lain padang lain belalangnya....heheh...semua xsama kan...cntik d mata kita, tp x di mata org lain..hehhehe...nak ice slurpe....uwawwawa...kegilaan tu..febret...ne citarasa kita sama kan..ehheh

bunga said...

dtisp org berbeza..bunga suka layan korea..suka pink n merah..suka citer naruto n conon..heheheh..yang pentng menerima kegemaran seseorang selagi tidak terpesong..

Raji berkata said...

btol tuh
we have to respct others ;D
igt bkn sume org sama mcm kte kan?
Anwar hadi nyer msj yg ni sme dgn video baru matlutfi
2-2 tekankan bnder yg sme ;D

Cik Wanie Ghani said...

lain org,
lain citarasanya...

tapi yg penting gambar slurpee tue,
nyum nyum....

slurp ajelah:P

::FAIZ FARISH:: said...

aku suka Makan Aiskrim Malam2... hehehe

zaty luvlianncezzz said...

slurpee??
suke jugak..

setiap owg laen2..kn?

eqbalzack said...

abg eq pun dah jadi habit minum slurpee ni...

Edy Zaidi said...

dah lama xpekene slurpee...mesin asyik rosak je

p/s : jgn lupa vote my slogan..step untuk vote ada di bawah banner blog saya...terima kasih...:)

Mr.IX said...

tu la manusia kn...mcm2 akal.... anda kna tag : terpulang la nk wat x.. http://www.homosapiensz.com/2011/02/contest-blog-paling-simple.html

echah mashuri said...

betul22.ak sokong syah!tp kdg2 org neh suka mengutuk je.ehheeh

M a W a D D a H said...

semua citarasa orang berbeza2...:)

kalau semua org suka kaler pink, xdapat bayangkan kalau dunia ni penuh kaler pink,...tentu bosan kan...

hehehe

jejaka anggun said...

oke gak mamat nih nyer video... layan...