Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Saturday, February 19, 2011

Bahana PlayStation 2

Assalamualaikum..

Fuh! Lega..
itulah perasaan aku sekarang..
takde dah perasaan tidur tak lena, mandi tak basah, makan tak kenyang2..
semuanya sudah berlalu sebentar tadi..

Semalam dengan hari ini aku ada test sebenarnya..
sebab tu lama dah tak buka blog ditambah dgn bekalan internet yang suam-suam kuku..
semalam test engineering math..
boleh jawab 2.5/5 bintang..
pagi tadi pula structural mechanic..
boleh jawab 3/5 bintang..
mmg soalannya mencabar minda aku..
minda orang lain aku tak tahu..
muka cool je masing2..
aku je kot yang terkerut sana, terkerut sini..

Berbalik pada tajuk entri..
bahana bermain play station 2..
kenapa mesti playstation 2?
bukan playstation 1 ataupun playstation3 mahupun play station 4? ada dah ke?
buat budak yang bukan kaki game macam aku ni mmg banyak yang tak bestnyer dari bestnyer..

mungkin sebab dari kecil minat nak main permainan video game berkurangan atau sebab teknologi tersebut tidak berada dirumah aku..
membuatkan aku kurang excited nak main game2 ni..
tapi masa belum baligh aku pernah suka main game ni..
korang pernah ada handphone nokio 3310?
suatu masa dahulu ayah aku ada..
aku suka main game tembak2 dalam tu..
namanya space dot dot.. ok aku tak ingat namanya..
memang aku minat sampai bila time malam aku pinjam handphone ayah aku semata-mata nak main game tu sehinggalah bateri phone tu habis..
aku main sampai menang.. bangga betul rasanya masa tu..
tapi skang handphone canggih aku cuma ada game Worm Armageddon..
tu pun kadang2 time tgh main, phone jadi jammed..

Banyak sebenarnya keburukkan bermain game ni..
antaranya kerja rumah tak siap, kerja sekolah tak siap, kerja universiti tak siap..
boleh kata semua tak siaplah..
pastu ada yang kata TV akan cepat rosak kalau kuat main game..
tapi semua tu alasan saja, kalau pandai bahagi masa pasti boleh siap..
cuma masalahlah kalau ada orang nak tgk TV..
tmbh rancangan melodi yang panas dan hangit tu..
lainlah kalau kat rumah ada dua biji TV..

Aku rasa dah jauh dah aku menyimpang..
aku cuma nak cerita macam ni je..
rumah sewa aku ada playstation 2..
kawan aku yang bawak..
sebab rumah dia dah ada playstation 3..
mula2 aku tak berminat nak main..
tiba2 satu hari aku digoda, eh bukan dicabar untuk bermain..
ditambah ingin merasa bagaimana main playstation 2 ni..
aku mana pernah main benda alah ni..
namun apabila keexcitedan melebihi nafsu..
jari jemari aku telah cedera dengan teruknya..
sebelum tu aku nak cakap kehebatan aku bermain game mmg luar biasa..
aku menang dengan bangganya.. kah3..
kedua2 ibu jari aku melepuh, melecur, melecek dan semua me-me yang ada didunia ni..
sebab tulah aku tersiksa nak jawab test..
kalau test aku dapat rendah mesti sebab kecederaan jari aku ini..
hahah.. alasan yang munasabah?
itulah akibatnya atau bahana kalau main playstation sampai tak ingat dunia..

Bermain game sebenarnya salah satu cara untuk menghiburkan diri..
kadang2 rasa stress atau penat study..
mesti rasa bosan jadi tak salah kalau nak main game ni..
sekadar menghiburkan diri..
tambah2 mereka yang single lagi..
tapi kenalah pandai membahagikan masa..
bila time nak main..
bila time nak study..
time solat pula jangan buat-buat lupa..
utamakan yang wajib dulu..

Konklusinya:
Mainlah game berpada-pada supaya tak terseksa diri..
sian jari2 aku..
nasib baik aku tekan keyboard ni tak guna ibu jari..
cuma guna jari tengah jer..
adoyai..

Assalamualaikum..

11 comments:

HonEyBuNNy said...

he2..betul tu..maian game leh lalai tau.....kanda ila suka main game..ish2..

Ayuni said...

hm, biasalah student main game, hikhik...

Lelaki Ini said...

nasib abek aku jenis tak addcted pada game!
kalau tak mesti tgn aku jd cam kau!

Mr.IX said...

aku tak pernah sentuh lagi PS ni..jakunnya aku..main game boleh, jgn addicted dh ler...

NICK IRFAN said...

entry ni seriusly mcm kena kat aku je.. sbb aku ni katogori obses game jgk tp setakat ni alhamdulilah xde ape2...

echah mashuri said...

HEHE..eh.games dalam 3100 tuh mmg best kan.yang dia lawan2 nanti jumpa dengan ketua dia.ehhehe

akubiomed said...

Dulu ketagih main game terutama PS tapi berjaya mengawal diri jangan sampai lalai

nazirulhazwan~ said...

jom la lawan PES ngn aku, haha:P

ahsfantasy24 said...

ades..
tibe2 lak ase ad keinginan
nak maen PS nei, heheheh..


Terbaru:
Kamu yang sepatutnya terdahulu mengerti
Roda kehidupan berkisarkan penerimaan jiwa

wahida said...

dah, jgn main PS 2 lagi!! gi buat assignment!!

zaty luvlianncezzz said...

hahaha..adeq2 zaty pn kao maennn x egt dunia..huhu

btw check diz
serahkan segalanya kepada-Nya