Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Sunday, January 30, 2011

NASIB BAIK DOUBLE, KALAU TRIPLE?

Assalamualaikum..

Semalam nasib baik aku tengok dua saja filem dekat wayang..
kalau aku tengok tiga mesti aku dah terkencing dalam tu..
itulah akibatnya kalau tengok wayang tak bawak baju sejuk..
dalam pawagam tu mmg sejuk giler..
menggeletar sana, menggeletar situ aku...
dah macam cacing kesejukkan..

Akhirnya dapat juga aku tengok filem KHURAFAT..
aku tengok citer ni dengan dua orang lagi kawan aku..
tiap kali aku terjah blog orang lain..
majoriti mengatakan filem ini menyeramkan dan best..
aku rasa mmg seram.. sebab ada sorang kawan aku yg juga seorang blogger..
melompat-lompat time tgk citer tu..
sudahlah kami duduk pada barisan depan sekali..
memang muka hantu tu depan mata jelah..
asal tak buat dalm 3D mesti lagi gempaq..
tapi bagi aku filem ini tidak seram manapun..
cuma lebih baik dari filem-filem seram yang lain ditambah dengan jalan cerita yang baik..
aku bagi 3.5/5 bintang untuk cerita ini..

Lepas tengok citer tu.. kiteorang solat dulu.. waktu solat masa tu dah macam budak sekolah rendah beratur kat perhimpunan pula..
panjang giler barisan untuk ambil wudhuk..
baguslah walaupun kita nak berhibur.. perkara yang wajib jangan ditinggalkan sama sekali..

Pukul 9 kiteorng masuk lagi sekali untuk tengok filem FASTER..
aku pun tak tahu kenapa dengan aku semalam..
semua filem yang aku tengok rasa macam biasa-biasa saja..
aku mmg minat the rock ni berlakon..
tapi dalam citer semalam macam ada something wrong saja..
dan ending pun dah boleh diagak..
tapi aku suka satu watak pembunuh upahan tu tapi aku tak tahu siapa pelakon dia..
dia tu mmg ada yang tak kena..
apa2pun filem ni okaylah.. aku bagi 3/5 bintang untuk citer ni..

Assalamualaikum..

17 comments:

IMANSHAH said...

hebat demo..kawe kalua tgk muvie tido kroh kroh

Ayuni said...

hm, best ke khurafat?

.sweet-ants. said...

hahaha biar betol melompat2..tula dok depan mmg kesian laa

Tulip said...

nak tgk gak citer nih.....khurafat...lepas cuti kot...

Raji berkata said...

ala xbest ker faster?
ak cm excited jer nk tgk the rock blakon lgik

echah mashuri said...

ak xpenah tgk wyg.wuuwwu

mR.sYaH said...

imanshah: semalam pun hampir tertidur.. tp xpernah lg tgk wayang nak tdo..

mR.sYaH said...

Ayuni: bolehlah.. best lah jugak..

mR.sYaH said...

sweet-ants: bukan aku.. tapi kawn aku.. tulah kena dongak sikit..

mR.sYaH said...

tulip : best gak citer tu.. tgklah sokong filem melayu.. hehe..

mR.sYaH said...

Raji: xdelah tak best.. boleh tahan jugak citer tu.. mgkn time aku tgk mood xberapa nak stabil..

mR.sYaH said...

echah mashuri: tgk dalam laptop pun boleh.. hehe..

FaizalSulaiman said...

hebatlah syah!

lama tak tgk wayang.huhuhu

bz namampus skunk:))

mie said...

khurafat xmenyeramkan..
tapi sound2 effect je yang mengejutkan..
eheheee

hysman said...

salam bro..

best ke khurafat?
kwn tak tgok lg..tp dengo org ckp pon mcm best..
huhu..
tp mu bg citer faster lbh rendah dr khurafat means citer khurafat tu lg best la yer..
hehe..
yeahh...

nas said...

maak ai... sekali double tengok wayang eh.. aku nie dah 6 bulan kot xtengok wayang.. eh.. silap.. setahun dua!
hahhahhaa.....
bkn ape... member2 aku jenis xminat tengok wayang.. tu la xde chance tu :P

ahsfantasy24 said...

da rmai puji nei..
ntah bile la kte de ksmpatan
nak tgk..huhuhuhu~