Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Saturday, January 1, 2011

Kau Buat Dosa Apa Syah?

Assalamualaikum..

First entri untuk tahun baru nipun dah start cerita pasal dosa..
mmg hari2 pun aku buat dosakan..
jadi kena ubah sikit diri utk mengurangkan dosa..
kdg2 kita sendiri pun xsedar yg kita buat dosa..

Pada tahun baru ni ramai yg punya azam..
macam2 ada.. seronok plak aku baca azam masing2..
aku ni seperti tahun2 yg terdahulu.. mmg xpernah nak berazam..
rasa macam terikat plak.. hehe..

Aku akan berazam bila sesuatu peristiwa yg besar berlaku pada aku..
seperti semalam..
hari2 terakhir 2010..
satu peristiwa yg membuatkan aku nk berazam..

Kakak aku terpaksa beli kereta Alza sebab aku nak pakai kereta savvy..
sebab kereta savvy tu plg jimat minyak...
jadi aku ni semalam nak berjalan2lah dgn kereta savvy yg akhirnya jadi hak mutlak aku.. kah3..
gembiranya disitu hanya sementara.. aku bawa kawan aku jln2..
pastu on the way aku nak antar kawan aku balik rumah..
aku NYARIS-NYARIS nak langgar sebuah kereta lain..
kereta satria neo milik org cina..
dia dh berhenti dah.. aku ingat mesti aku dh langgar kereta dia..
sebab dia dh hon aku byk kali..
aku dh risau gila babeng dah..
mana aku nak cekau duit nak bayar kalau aku dh langgar kereta dia..
duit nuffnang?? tggu 5 tahun lg kot baru leh cash out..
nasib baiklah hujan lebat semalam..
dia taknak byk ckp dia lepaskan aku pergi..
aku pun comfuse disitu sebenarnya aku langgar ke tidak?kawan aku ckp xlanggar...

Pastu on the way nak antar kawan aku..
kiteorg boleh sesat..
yelah kan pahang negeri paling besar kat semenanjung ni..
mhunya xsesat..
kononnya nak guna jalan shortcut..
xdaya nk tggu traffic light yg byk sgt tu..
kang xpasal aku tercium BONTOT kereta lain..
kawan aku sempat tanya aku lagi..
"KAU BUAT DOSA APA SYAH HARINI? SAMPAI MACAM2 BERLAKU?"

Jadi Azam aku kali ni..
Mesti Pandang Belakang..
bila bawak kereta..
tu semua sebab xperasanlah..
tapi bukan salah aku sebab tiba2 spek mata aku berwap.. kah3.. dan2 bagi alasan lagi..
jadi aku xnk terjadi lagi perkara mcm semalam..

Esok dah nak balik jengka.. barang xpacking lagi.. alah cincai2 sudah..
tapi bila aku tgk gmbr ni.. aku teringatkan dia..
semoga dia aman disana.. Amin..

Assalamualaikum..

25 comments:

IMANSHAH said...

salam

Faizal Yusoff dah meninggal tadi..Alfatihah

Ayuni said...

hm, awk student uitm jengka ke? happy new year....cantik wallpaper br....

eqbalzack said...

selamat kembali ke kampus bro.syah...

mR.sYaH said...

imanshah: wasalam.. al fatihah utk beliau..

mR.sYaH said...

ayuni: a'ah.. org yg buatkan.. heheh..

mR.sYaH said...

eqbalzack: terima kasih bro!

wahida said...

selamat tahun baru bro!! semoga azam tahun baru akan tercapai...amin...

shamsiah shamsuddin said...

mR.sYah : ayuh kembali ke sekolah..AYUH!
selamat kembali g sekolah.hik2..
hmm pasni harap lebih berhati2 n jadi lah pemandu yang berhemat..
al-fatihah buat kawan kamu n FAIZAL YUSOF..moga roh mereka ditempatkan di kalangan org yang diberi nikmat oleh ALLAH....

annaz hamirzul said...

hoho..gud luck for the new year!! :)

ARAJ said...

aku pon syah...haish..terngiang3 kat telinga aku nie..dia "ckap"..hmmm

echah mashuri said...

syah!selamat berjuang lagikk..heheh..eh,ko xambik fast trap ke?

Heidi Shafiq said...

uh aku penah mcm ko.. sabar je la.. ujian tu.. pasni ko kene la hati2.. ko tau x bende plg aku menyampah ialah bwk kete.. sbb tu aku mls gi mn2 klu aku yg kene drive.. haha..

NICK IRFAN said...

ape2pun ko kena baca doa naik kenderaan... eh! gmbr sapa plak awek bwh ni? cute! hahaa

mie said...

wow!!!
dah ada kereta..
ehheeee

Muhamad Zaki Zafir said...

nk terlanggar sbb teringat kat dia tu ke?haha. :D

sy pun standard la,kdg2 nk melanggar & dilanggar.apa2pun kita msti alert ble kt jln raya ni. :)

mR.sYaH said...

wahida: selamat tahun baru kak..
semoga azam akak juga tercapai..

mR.sYaH said...

shansiah: hahah.. saya bukan nak balik kesekolah tapi kat u lah.. hehe..
terima kaseh.. :D

mR.sYaH said...

annaz: thanks. happy new year annaz..

mR.sYaH said...

araj; tulah man.. aku selalu ingat bila tgk awek ni..

mR.sYaH said...

echah: selamat berjuang.. aku xambik fast track.. aku nak selesaikan diploma dulu..

mR.sYaH said...

Heidi: tulah.. aku pun sama gak.. mls tul nak bawak keta.. hehe.. tapi terpaksa..

mR.sYaH said...

nick irfan: betul tu.. tulah awek yg mengenangkan sahabat lama aku..

mR.sYaH said...

mie: hehe.. kereta ayah tapi just boleh bawak jer..

mR.sYaH said...

zakir: xdelah.. bkn teringatkan dia ni.. hehe.. lain kali kena lebih hati2..

Raji berkata said...

hohohoh
igtkan kau langgar tdi =.="
smpai dia dh stop
bahaya btol cmtuh
hak2 hati2 la pasnih~

Maki tu aku yg punya lol