Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Monday, February 22, 2010

Aku tak tahan..

Assalamualaikum..

Membilang hari untuk pergi kem..
Mood aku terus mati..
Minggu ni jiwa aku kosong..
Separuh jiwaku pergi..

Pagi ni aku rancang nak siapkn..
Segala kerja yg tertunggak..
Tapi malang xberbau..
Aku sakit perut..
Pagi ni saja dah berapa kali aku pergi tandas..

Antara sakit perut..
sakit kepala..
dan sakit gigi..
yang mana xboleh tahan skali..

aku sakit perut..
sebab guna byk tenaga..
pagi aku kena cari 100+
sbb aku perlukan tenaga utk pergi kelas..

harap-harap masa pergi kem..
xsakit perut..
kalau tak aku nak cari tandas kat mana..
dalam hutan tu..

aduh!!

Assalamualaikum..

Saturday, February 20, 2010

Aku malas betul..

Assalamualaikum...



Aku tak kisah..
kalau aku dpt assignment tinggi menggunung pun..
Aku tak kisah..
kalau aku kena buat kerja sukarelawan kat rumah nak yatim atau rumah org tua..
Aku tak kisah..
kalau roomate aku suruh kemas bilik hari-hari pun..
Aku tak kisah..
kalau kawan aku ajak dgr ceramah kat masjid hari-hari..
Aku tak kisah..
kalau aku kena masak sendiri..
Aku tak kisah..
kalau lecture buat kelas 24 jam sehari..
Aku tak kisah..
online 24 jam sehari..
Aku tak kisah..
tolong keluarga aku kemas rumah..
Aku tak kisah..
kena teman kakak or member aku tgk wayang..
Aku tak kisah..
ikut kawan aku pergi pasar malam setiap hari sabtu..

tapi..

Aku malas betul..
pergi kokurikulum..
aku kena jerit2 dgn komander..
pastu kena pergi khemah..
kena marah2..
pastu xbleh relax..
aku mmg xske pergi camping anjuran kokurikulum...
aku malas nak mampus..
minggu depan ada camp..
cuti hujung minggu aku dorang ambik..
pastu aku kena basuh baju, seluar dan kasut dan yg dalam2 sebab kotor dan busuk nak mampus.. kena ait longkang air taik..
aku malas nak basuh..
dan aku tak suke tidur aku kena ganggu..
tidur seminit dah panggil buat itu ini..
'dahlah tidur atas batu..

Aku suka pergi khemah..
kalaau xde org arah-arahkan aku..
aku nak flying fox..
aku ske hutan yang boleh aku mengamatinya..

kesimpulannya aku malas nak pergi camp kesatria.
xbest.. aku xske..

tapi aku kena ttp pergi jugak..
klu x aku kena repeat..
apsallah dorang xbubar koko..
aku mls nk pergi..
buat penat badan aku yg sehat ni..

Assalamualaikum..

Thursday, February 18, 2010

Aku tak puas..

Assalamualaikum..

macam nilah muka aku masa kecik klu aku xpuas hati..(sekadar gmbr hiasan)
tinggal 3 hari lg aku kena blk kampus..
malasnya nak balik..
assignment xsiap lg..
heheh..
mmg xpuas rasanya..

Tadi aku ada baca..
sebuah blog..
menulis ttg filem2..
blog ni mmg ske tulis ttg filem..
mgkn dia pro..
ttg benda ni semua..
naratiflah jln cinta longgarlh..
sebenarnya aku xkesah..
bab org nk mengkritik filem2 ni..
sebab aku pun tergolong gak..
sebabnya juga kita kan penonton..

tapi yg menjadi masalah bg aku..
dia mengkritik cerita org tapi dia???
dlu aku skelh baca blog dia..
yelah akukn ske tgk wayang..
tp lama-kelamaan aku jd xpuas..
si penulis ada buat cerita..
dan aku menontonnya..
excited rasanya tp..
aku rasa hampa..
dia ckp citer org ni xde motif..
naratif berterabur.. jln citer longgar..
tapi citer dia pun 2 kali lima..
bosan..

perasan tak kenapa filem2 yg kena kutuk..
lebih laku drpd filem2 yg asyik dipuji melambung...
walhal kutipan xsampai satu juta pun..
aku ni bknlh belajar jurusan filem..
tp aku ske menonton..
jd xkiralh org tu org seni ker, jurutera ker mahupun doktor..
mahupun rempit2..ker..
mesti nak tgk citer gak..
satu jer aku rasa naper citer xlaku..
sbb pergerakan citer yg lembab dan ckp campur2 ni..

Aku mcm terlebih plak..
lebih baik aku pikir assignment fizik aku ni..
aku bkn nk kutuk..
just nak cakap jer..
jgn marah..


citer korea yg aku tgk skang.. heheh..

Assalamualaikum..

Tuesday, February 16, 2010

Sedapnya cuti kalau....

Assalamualaikum..

Sedabg best bermain facebook..
Ada sorang member ni add aku..
pastu aku terjumpa sebuah kartun..
ttg cuti..
dan molek r aku pun tgh cuti mid sem..
so.. tgk..
ambiklah pengajaran klu ada..

kalau xnampak klik je kt gambar ni.. ok?

Assalamualaikum..

Saturday, February 13, 2010

Layan jiwang..

Assalamualaikum..

Bila sepi hati mula berbicara..
sendirian..
Angin khabarkan pada semua..
aku derita..
Derita merinduimu..

pergh!! hahah..
bila dah sorang-sorang ni..
merepeklah aku..

perkara yang aku ske buat masa kosong..
adalah dgr mp3 dlm henponku..
aku slalu mengupdate lagu baru dlm..
memory card 1gb aku tue..
aku waktu mlm pas smayang isyak..
payah betul nak tidor..
so, aku dgr lagu..
sedar2 bateri hendset abis..
kena cas sokmo pagi2..

semalam aku bukak youtube..
aku jumpa mv baru hafiz..
lagu noktah cinta..
best gak lagu tu..
dlm mp3 aku dah lama dah ada..
so tlg tunjukkan korang..
klu korang nak tgklah..


so, enjoy it..
Assalamualaikum..

Thursday, February 11, 2010

Malam Mencari kekasih

Assalamualaikum..

Semalam ada aktiviti kt U..
Forum Malam mencari kekasih..
menarik bunyinya??
Habis je kelas bel aku trus berlari ke dewan sejuk giler..
nak cari tempat duduk..
aku mls nk lengah lutut berdiri berjam-jam..
sampai je kat situ..
adalah dalam 10 org bru kat situ..
aku pun cari port yg sesuai..
kalau dgr forum..
aku xske duduk depan atau belakang..
middle is better..
xkuat sgy xslow sgt..
heheh..

forum semalam agak menarik..
2 org ahli panel dari luar yg dtg..
seorg ustaz seorg lg bkn ustaz..
menceritakan ttg budaya couple, bercinta sebelum nikah..
yang haram, harus, wajib semua ada..

apa yg aku tgk semalam ramai gler dtg,,
samada mendgr atau kupon..
aku dua2..
sambil menyelam minum air..

aku tertarik gak ttg valentine's day ni..
hari memperingati kekasih ni mana ada dianjurkan dalam islam..
tapi zaman moden kini,
org islam berlambak-lambak sambut valentine's ni..
valentine's day ni ceritanya ttg seorang paderi..
yg ditangkap dan dia menyebarkan agama kristian pada banduan lain..
pada masa yang sama dia jatuh hati pada anak..
pegawai penjara..
sebelum kematiannya dia sempat menghantar surat pada wanita itu..
nama paderi tersebut st. valentine(klu xsilap, aku pun lupa2 ingat)
dan disurat tersebut tertulis dari valentinmu..
paderi itu mati pada 14 februari..
jd org kristian pun mengambil tarikh tersebut sbg memperingati kematian paderi itu
sbg hari memperingati kekasih..

tetapi didalam islam yang sebenarnya..
setiap hari adalah hari kasih sayang..

ada satu petikan yg menarik..
"Hati remaja selalu berkata..
apakah salah kami bercinta?
Rasa cinta tidak salah..
ia adalah satu fitrah semulajadi(instinct) yg Allah kurniakan kepada setiap manusia.."

bercinta xsalah sama sekali..
sebab perasaan cinta itu satu anugerah..
dan kita yg akan jadikan cinta itu suci atau kotor(dlm bahasa aku 'cemar')

habis je forum sampai kul 12 mlm..
perutku kelaparan xmakan..
dalam perjalanan aku nampak sepasang couple..
dorang ada masa forum..
rupa-rupanya setiap nasihat yg diberikan..
umpama masuk telinga kanan keluar telinga kiri..
dah kata pegang tangan haram tapi..

entahlah..
setiap manusi beza2..
rambut sama hitam hati lain..

oklah ada kelas fizik plak pasni..
aku berangkat dulu..

Assalamualaikum...

Wednesday, February 10, 2010

La la la.. belajarlah..

(sekadar gambar hiasan)
Assalamualaikum...

Aku skang dah ada broadband..
aku rasa sungguh berbangga..
aku ada broadband!!(sambil menunjuk-nunjuk ke roomate aku)
senang r nak online skang..
xpyh gi cc smpi hilang pendrive..
bulan2 aku sruh akak aku byr..
masa nilah nak tunjukkn kasih syg pada adiknya..
aku kn anak bongsu..
adik beradik lain kena support r.. hahaha..

jumaat ni ada test calculus..
'aku xstudy lg..
xpe esok masih ada..
entah kenapa malam ni aku excited sgt..
padahal kul 8 ada kelas..
hahaha.. gumbiranya..
lgpn dah nak balik..
la..la..la..la.. belajarlah..

ok dah pukul 1.30 pagi
dah aku ad dgr citer...
ttg kampus ni..
baik aku tdo sblm..
diganggu...

Assalamualaikum..




Monday, February 8, 2010

Malang berganda buat aku..

Assalamualaikum..

hari ni hidup aku sial..
malang bertimpa-timpa..
mula2 aku lmbat pergi kelas fizik..
10 minit je lambat..
what a big deal??
tapi aku kena halau.. xleh masuk..

buat pertama kali dlm hidup aku ni..
aku kan budak baik..
kena halau kelas..

pastu semalam aku tertinggal pendrive..
kt cc..
pastu arini ingat nk ambil balik..
tapi akak cc dgn selamba ckp xde..
adoyai hilang plak dah..
dahlah dlm tu byk maklumat penting..
termasuklah kerja geo aku..
dahlah kena antar lusa..
ni buat aku stress..

memang malang..

Assalamualaikum..

Sunday, February 7, 2010

Bila Semuanya Hilang..

Assalamualaikum..

Sekarang ssh btl nk online..
mungkin faktor utamanya aku mls nk mengusung laptop keluar dr bilik..
assignment payah nak buat..
nikan nak buat benda lain..

Haritu aku diserang demam tahap lava..
mungkin mencecah 100 degree celcius..
sampai xboleh nak tidur..
paginya aku terponteng kelas geologi..
angkaranya aku xlarat gila..
entah apa kena dgn lecturer aku..
tetiba dia buat test..
hancur xde markah aku..
dahlah first time aku ponteng klas..
pasni tobatlh aku xponteng lg..
sbb aku tahu klu aku ponteng mesti adalah sesuatu...

xlama lagi raya cina aka aku cuti mid sem..
hohohoh.. cuti seminggu..
apa perancangan nak buat..
wayang ada cito best x?

minggu depan aku ada test..
kena start study skang tp...
skang selera makan aku menurun..