Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Saturday, January 23, 2010

Mencari cinta..

Assalamualaikum...

Cinta?..
Apa makna cinta itu buat kamu?

Tetiba aku bertanya soalan jiwang ni..
Selama ini aku xpernah terpikir pun..
Mungkin sebab aku dah 19..
Hormon makin meningkat..
Apa-apalah..

tapi bagi aku cinta ini..
bukan saja antara sesama manusia..
tapi semua benda..
universal!

Betul ke klu aku cakap kita jatuh cinta..
bila kita suka dan selalu ingin bersamanya..
bila tak bersama sehari kita rasa gundah gulana..
kita rasa tak senang..

Aduh! kadang2 aku rasa perit sgt...
Aku rasa kosong, sunyi..
Sekeliling aku jd serabut..
rakan2 aku bagai tidak wujud, cuma aku!

TEruk!

Sekarang makin lama blaja makin payah..
mujurlah subjek kegemaranku xpayah mana..
Calculus... my love..
Aku kena blaja kuat skang..
xkira penyakit aku ni sembuh ketak..
sebab klu aku grade ijazah dalam civil ni pun..
tp klu cgpa aku rendah xde gunanya..
aku akan jadi penanam anggurlah..
aku bkn ske sgt makan anggur ni..
kalau epal dgn orange ok lagi..

macam buku yg aku baca ini..
DUNIA INI SEDERHANA KECIL
buku ni mmg best bg aku..
ttg seorang penganggur yg asyik mencari kerja walau ada ijazah ekonomi..
setiap hari dia akan tggu bas kat perhentian bas..
untuk mencari kerja..
dan kat perhentian bas itulah dia berjumpa pelbagai org..
aku ske buku ni sebab byk elemen2 lucu yg penulis selitkan.

sebab itulah aku beli buku penulis yg sama..
sebab aku suka cara tulisan penulis ni..
PUISI UNTUK NADINA
aku tak baca lagi sbb aku kena cari masa yg sesuai..
kita buat schedule..
bila waktu study, bila waktu lepak, bila waktu main game, bila waktu tgk citer korea, bila waktu baca buku..
Sebut citer korea.. aku skang tgk drama NEW HEART
Citer ini berkisar ttg bidang kedoktoran..
Bidang yg tak mgkn aku ceburi..
Kisah ttg pakar bedah jantung ni..
byk halangan dan dugaan serta.. unsur percintaan ada gak..
bila aku tgk citer ni mmg ssh klu jd doktor ni..
bila kita berjaya selamatkan nyawa, kita dipuji..
bila kita tak berjaya selamatkan, kita dikeji..
tp dlm citer ni lbh kpd duit lbh pntg dari nyawa..
seorang ketua pakar bedah yg bekerja sbg doktor untuk selamatkan nyawa..
tp org anggap dia ingin menunjuk-nunjuk kepakarannya..
dia tlh mengambil 2 org pelatih yg masing2 punya masalah sendiri..
pengarah hospital pula lebih mementingkan keuntungan dari menyelamatkan nyawa..

Aku ske citer korea ni..
aku ske garapan cerita mereka..
Roommate aku selalu marah sbb aku asyik tgk korea..
nak pinjam laptop aku pun xbleh..
tapi aku nak buat mcm mana..
kita mesti nak buat benda yg kita sukakan..
setiap org berbeza-bezakan.. heheh..

Aku harap..
aku akan but yg terbaik..
blaja sambil buat benda yang aku ske..
dan masa untuk mencari cinta... Insyaallah..

Assalamualaikum..

Sunday, January 17, 2010

Satu Kesempatan..

Assalamualaikum..

Sekarang ni aku ssh betul nak online..
Sibuk gaklah + malas lg + wifi yg slow...
Skarg makin lama blaja makin ssh+ kerja makin byk..
Tmbh2 penyakit aku ni xsembuh2 lg..

Harini pun aku dpt online kt cyber cafe..
Bukak apa2 yg sepatutnya..
Nilah satu kesempatan yg aku ada..
Oklah aku pun xtau nak buat apa dah..
tapi citer aritu aku dah habis tgk..
skang aku tgk citer baru..
tajuknya NEW HEART..
bila tgk citer ni terasa nak jadi doktor plak..
tapi aku mabuk darah..
xpe2 jd engineer dah elok dah..
Doakan aku jd engineer terhebat..

Assalamualaikum..

Saturday, January 9, 2010

Berlalu dan berlaku..

Assalamualaikum..

Lebih seminggu xupdate blog ni..
Jadi rindu plak..
Sbb kt u wifi x ok lg..
Dan aku xbwk laptop(akak pinjam)
Skang ada kesempatan gunalah kesempatan yg ada..

Aku dah start musim baru..
Berlalu dgn elok..
dan berlaku dgn pelbagai masalah..
yg aku dpt tangani.. hahah.. bangganya..

Aku skang dah jadi kipas ssh mati citer korea..
Terbaru aku beli dvd baru..
citer korea yg bertajuk CINDERELLA MAN..
Kenapa aku beli citer ni?
Tarikan utama adalah I luv Im Yoon Ah..
gadis yg sungguh cantik..
dan sbb kedua sbb aku xjumpa citer IRIS dan THE MAN WHO CAN'T GET MARRIED..
tiba2 aku jumpa citer ni dan terlihat diaa..
lantas aku beli..

skarang sambil belajar..
utk tenangkan otak aku dari keserabutan..
aku akan habiskan nonton cerita ini..
Fighting! hahah..

Oklah.. semoga sihat selalu..
Assalamualaikum..

Friday, January 1, 2010

Tahun baru??!

Assalamualaikum..

Sudah masuk tahun baru dah..
cepat masa berlalu..(ayat klise)
baru je aku teringat yg aku pas bru abis spm..
pastu aku kerja kedai buku..
pastu aku ambik lesen kereta dan motor..
pasti result spm kuar..
pastu aku dpt msk uitm..
pastu aku blaja uitm satu sem..
pastu aku dpt result seem 1..
wah byknyaa.. klu nak tulis semua mmg byk r..

Tahun baru bagi aku??
1. Biasa saja.. teruskan kehidupan..
2. aku menjadi lebih tua.. 2 aribln ni aku dah 19..
3. cuti dah habis..
4. dpt tgk konsert kt tv
5. member2 ucap happy new year..

tu je kot.. bagi aku tahu baru ni..
sama jer.. org berazam sana sini..
aku??! pernah je berazam..
tp.. entah aku rasa tiada yg best pun..
hah tp plg best boleh tgk pesta bunga api.

tapi apa2pun.. buat kawan2ku semua..
walau apapun tafsiran korang..
korang teruskanlah..
yg mana baik kekal2kanlah..
yg mana buruk tinggal2kanlah..
aku nak ucapkan jugak.. sbb org lain ucapkan..
aku xnak jadi pelik..
SELAMAT TAHUn BARU..

Assalamualaikum..