Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Friday, December 31, 2010

Tolong Jangan Dampingi Aku

Assalamualaikum..

Wah tajuk entri bukan kemain lagi.. ada ke yg nak mendampingi aku? mestilah ada akukan jejaka yg kacak.. hahah.. poyo2..

Ok2 aku xnk melalut nanti korang meluat pula..
hari ni aku keluar malam sebab aku baik hati nak support tiket wayang utk member aku.. tapi dia kena support transport dan popcorn berserta soft drink... adilkan... bagus3..

Aku mmg dah aim nak tgk citer DAMPING MALAM ni..
sebelum aku nk bagi tahu sama ada cerita ni best atau tidak..
aku nak cerita benda lain dulu..
aku agak terkilan sbb aku xdpt tgk permulaan cerita..
aku dgn kawan aku lambat 20 minit...

yelah nak tgk pukul 8.25 tapi traffic jammed teruk sgt kt bandar kuantan waktu malam..
mentang2lah esok cuti.. semua pakat nak berjimba pada malam jumaat...
entah apa2 termasuklah aku.. hehe..
Jadi sepanjang yg aku tgk cerita ni..
dari aku start tgklh sbb akukn lewat..
jalan cerita ni dah menarik..
tapi olahan dia kuranglah..
menceritakan ttg hantu pendamping..
aku trylh google gmbr hantu pendamping..
aleh2 keluar gmbr ni..
comelnyer pendamping ni yerk..

ok2 berbalik pada cerita tu..
babak seram dlm ni mmg kurang..
perasaan terkejut lgsg xde.. akulh yg xterkejut.. ada je aku dgr org menjerit2.. siap meraung lagi... hahah.. bajek beranilh ni..
hantu pun make up simple2 jer..
tapi satu yg aku suka..
aku dpt apa yg cuba disampaikan dlm cerita ni..

Aku cerita serba sedikit je ttg filem ni..
WAdi dan Ku Khalira berkahwin dan punya seorang anak yg bernama Nuraiza..
dan mak saudara Ku Khalira, Umi Siah juga duduk bersama-sama dgn mereka sekeluarga..
keluarga mereka ni mmg berjaya dan kaya harta tapi bukan agama..
kisah bermula bila anak dia start masuk asrama penuh..
salah seorang keluarga dia telah membuat perjanjian dgn hantu pendamping..
dan org itu telah melanggar janji..
dan salah seorang dlm keluarga tersebut telah terkorban..
agak sedihlah tapi xsampai nak nangis..

Aku bagi filem ni 3.5/5 bintang..
jalan citer dah mantap..
tapi olahan dia kurang.. dan citernyer xseram sgt..

Okalah aku tulis malam2 ni..
tolonglah jgn ada yg dampingi aku.. hehe..

Assalamualaikum..

12 comments:

IMANSHAH said...

wah tukar header lagi..Cantik2..esok nak tukar lagi??haha

ARAJ said...

lo ni..buat gue tersentak saja...gemuruh dong

mie said...

wow!!
nak kena tengok ni..
ehheeee

shamsiah shamsuddin said...

cite msia camtu ea?
hrp akn doperbaiki lagi mutunya...

Eazy Izzuddin said...

jom tgk cter tu
xD
kuantan pun jam ka
hehe

nora said...

yela yela aku tak damping ko la

ahsfantasy24 said...

huhuhu..
ley luruh jntung law dtg memalam..

*^_^*
Sepatutnya dibaca:
Sila Baca Jika Follower anda kurang daripada 300 orang

NICK IRFAN said...

nnt cte2 la sikit mcm mana cte damping malam ni

echah mashuri said...

'haha...susah orgbuat movie,ko bg 3bntg jr.;p

darkbatman said...

x best ker? ahaha.. mls nk tgk..

darkbatman said...

x best ker? ahaha.. mls nk tgk..

HonEyBuNNy said...

best x?takot cm takot ja...xnak la ila tgk..ehhehe