Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Saturday, December 4, 2010

Siapa Nak Jadi PASANGAN Aku?

Assalamualaikum..

Baca je tajuk entri ni..
mesti rasa macam aku ni lelaki desperate sgtkan..
mmg xdpt dinafikan aku ni single bertahun lamanya..
tapi aku xdesperate nak cari lagi masa ni..
mcm aku cakap dulu..
kalau bolehlah..
ok aku ckp kalau...
kalau boleh aku nak abiskan belajar dan dapat kerja..
baru aku cari teman hidup ni..
tapi..
kalau dah mmg jodoh aku ni awal..
mmg xboleh nak tolak..
tapi sentiasa kena beringat..
jauhi dari kemaksiatan.. susah tu..
korang jgn ingat senang... bg aku susah.. hehe..

Sebenarnya semalam..
aku tgk the amazing race asia musim ke-4..

aku ni memang peminat rancangan ni..
musim2 sebelum ni aku follow jugak..
cuma musim kali ni baru semalam aku sempat tgk..
dah nak final rupanya..
dan peserta dari Malaysia dah kecundang...

aku ingat bila aku dah habis diploma nanti..
aku nak join r rancangan ni..
walaupun aku ni bkn jenis aktif bersukan sebab aku xnk memenatkan bdn aku..
tp bila rancangan ni aku xkisah klu letih..
mesti bestkan..
harap2 sempat aku nk join rancangan ni..
ada sapa2 merelakan diri nak jadi PASANGAN aku?
duit menang nanti boleh share..
xmenang pun skurg2 dpt melancong..
kan best dapat pergi luar negara especially korea atau jepun.. heheh..

Assalamualaikum..

32 comments:

hans said...

haha
aku pun teringin dowh nak masuk
tapi stamina kena kuat
kalau tidak memang xdapat masuk
nak masuk pun ada saringan kut

AISHA SAAD said...

psttt, jangan carik pasangan, nnti dtg sendiri..
ko laki nak heran aper, pompuan berjutaa kt dunia nih..

haa, tak penah taw pon ada program cm nih. aku nih lembapp siket! wee..

neway wish u luck keyh? haa, dah wish nih kang ko mng share eh! ahaa.

mie said...

bagus2!!!
best gak ni....
join jgn xjoin

Lelaki Ini said...

aku mau!!!
sgt2 teringin okeyh!
ahaks!

Seri said...

nak masuk program ni kena kuat...
tak sanggup rasanya

FaizalSulaiman said...

best kalu bleh masuk.seyesh masa tgk versi US memang best gila.yg asia blom tgk lagi..tak sempat..hahaha

ps: anda di tag:0

Fakhrur Razi berkata said...

lepas nih ak jogging tiap2 hari
aku join kau ok?
tapi aku nih xtere BI =.="
cmner eh

Qamarul said...

ahh kou jgn ngade2 nak masuk.. nti semyg semua ntah kemana.. sebok nak hadiah jer.. kou study tiptop2 pastu nati dpt keje bagus.. g travel sendiri ngn isteri tercinta.. chewah.. pastu kou race2 laa ngn die.. kejar2 die.. he3

darkbatman said...

hahaa.. kene cri partner yg mantap gak 2.hehee..
psl psgn 2,klau dh jodoh mmg kejap jer bro..sbr..
maksiat 2,hahaha..ak xtau nk komen..

mR.sYaH said...

hans: a'ah stamina kena kuat.. tp aku tgk ramai gak yg berbadan besar tp berjaya dlm pusingan tu.. hehe..

mR.sYaH said...

aisha: kena cari jugak.. bkn memilih.. skurg2nya sedap dihati.. rancangan ni siarkan kat astro axn..
thanks..

mR.sYaH said...

mie: haha.. mmg best.. xnk join ker?

mR.sYaH said...

lelaki ini: jom!

mR.sYaH said...

seri: memerlukan stamina yg kuat.. rasanya pun xberapa sanggup.. ehhe..

mR.sYaH said...

FS: yg US tgk gak tp kurg skit.. lebih ske yg versi asia.. hehe..

mR.sYaH said...

fakhrur razi: boleh2.. tp aku pun xpndi BI gak.. hahah...

mR.sYaH said...

Qamarul: a'ah tu yg jadi masalahkan.. tp mesti ada jugak caranya utk kita semayang juga..

hahah.. race dgn bini aku?? race dlm taman jelah... hehe..

mR.sYaH said...

darkbatman: betul tu.. serah pada jodoh jelahkan..

NICK IRFAN said...

ko jd pasangan aku la syah kita wakil malaysia?? sbb aku seriusly pun minat nk msuk tp member aku smua x berani... hehe

hans said...

memang ada yang masuk tu banyak berbadan besar
tapi walaupun badan diorang besar tapi diorang aktif
bukan semua berbadan besar tu tak aktif
itu pun selepas dipilih selepas saringan
susah owhh

P/S : Apa Yang Terangkat Bila Ada Kakak/Abang/Adik Angkat!

hamzah ian said...

gua dah masuk.. tp kena rejek.. dem dem

HonEyBuNNy said...

wah...tinggi cita2 tu...bagus2....cepat sapa mau jd psgn syah neh..hehhe

Princess Feyqa said...

woo chayok3 ! hihi

nas said...

weyh..aku pon berminat jerk nak join bende nih...mmg penat tp best kot...hahhaa
tajuk mmg xleh blahh :P

..hizamirahim.. said...

aku pun nak masuk.
tapi speaking berterabut sikit ah.
=.=
boleh ke ?

mR.sYaH said...

nick: oklah tu.. aku pun mmg berminat... menang kalah tu lain ceritalah.. yg pntg pengalaman.. hehe..

mR.sYaH said...

hans: ssh jugak yerk nk lepas.. hmmm..

mR.sYaH said...

hamzah: lah yeke.. klu x mesti aku leh tgk kau..

mR.sYaH said...

honey: bila tgk rancangan ni.. rasa bestplak.. nk dpt pengalaman jer..

mR.sYaH said...

feyqa: thanks..

mR.sYaH said...

nas: betul tu.. xkisahlah penat tp mesti best..

mR.sYaH said...

hizami: boleh jer.. hahah.. samalah kita... BI masih tunggang langgang..