Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Friday, December 31, 2010

Selamat Tinggal 2010

Assalamualaikum..

Pejam celik pejam celik hari ni merupakan hari yg terakhir utk tahun 2010..
byk perkara yg telah kita lalui..
sama ada perkara2 itu memberikan kenangan manis atau pahit buat kita..
dan setiap perkara yg lepas akan menjadikan kekuatan untuk harungi perkara yg akan datang..

Tahun 2010 ini mmg byk mewarnai hidup aku sebagai blogger..
walaupun aku ni cuma blogger biasa2 saje(xpopular).. kah3..
tapi aku ttp suka menulis..
kdg2 blog ni tmpat aku meluahkan rasa yg terbuku dihati..
sekurgnya aku rasa lega dapat luahkannya disini..
daripada aku terus menyimpannya.. tapi setiap perkara pasti ada hadnya..

lagipun aku suka pergi ke blog org lain..
suka dgr citer dalam dan luar mereka..
setiap manusia itu berbeza bukan..
jadi setiap cerita mereka mmg berbeza..
dan aku sukakan perbezaan itu...

Ok aku nak ceritakan perjalanan aku sbg blogger selama setahun setengah ni..
aku start buat blog pada tahun 2009..
10 April 2009..
tarikh mula2 aku buat blog..
tapi pada tahun tu aku bukanlah seorg blogger yg aktif..
tulis pun perkara budak2 lagi..
bila aku melangkah ke universiti..
blog ditinggalkan macam tu jer..

Masuk saja tahun 2010..
masa cuti sem masa tu..
barulah aku nk bergiat aktif dlm blog..
masa tu baru aku tahu ada nuffnang..
rasanya bulan 6 haritu aku start pasang nuffnang..
tapi aku xpernah cash out lagi.. sbb xsampai dia punya had pengeluaran.. kah3..
tapi aku xkesah..
klu ada, adalah...

Aku juga xpernah join mana2 gathering lagi..
mgkn belum cukup keyakinan tuk berhadapan dgn org baru..
klu korang prnh baca entri2 aku sebelum ni..
mesti korang dah boleh baca mcm mana perangai dan sikap aku..

Ok tu jelah cerita aku sbg blogger pd tahun ni..
aku harap tahun depan aku menjadi blogger yg lebih baik..

Tahun ni plak.. adalah tahun yg plg byk aku pergi jalan2..
aku ni sebenarnbya mmg suka pergi mengembara..
sebab tulah aku nak sgt masuk THE AMAZING RACE ASIA..
sebab aku boleh pergi tempat2 yg aku xpernah pergi..

Tahun aku dapat pergi TAMAN NEGARA, GAMBANG WATERPARK dan KUALA LUMPUR..
keala lumpur pun susah nak pergikan.. kah3..
kalau aku pergi KL mahu sesat rasanya..
tapi tahun ni aku pergi KL sekali..
sempatlah pergi lowyat, times square dan midvalley..
tulah kali pertama aku pergi sana..


gmbr2 kat atas semuanya kat KL.. sape yg biasa kat KL tu mesti tahu kat mana aku pergikan.. haha.. kah3..

seterusnya sorotan gmbr2 aku tahun 2010.. selamat enjoy.. lama dah aku xpublish gmbr sendiri dlm blog ni.. kah3..



Dan tahun ni juga byk kenangan yg agak menyedihkan..
mak aku sakit tapi skang dah ok sikit..
dan kehilangan kawan aku baru2 ni..

tahun ni jugak 2 0rg kakak aku telah bertunang..
mgkn tahun depan dorg bakal kahwin..

Apa2pun semuanya akan menjadi kenangan buat aku..
SELAMAT TINGGAL 2010..

Assalamualaikum..

6 comments:

shamsiah shamsuddin said...

kenangan tu mesti ade setiap hari setiap saat dan setiap detik...
moga harui mendatang akan lebih baik dari ape yang kita ade sekrg ni...
jom same2 perbaiki diri tuk hadapi 2011 yang tgl tak bape jam je ag..

ARAJ said...

aku akan merindui 2010...bnyak kngan kat sini...susah seng kita same3..gaduh senyum dah biasa..=)

HonEyBuNNy said...

Salam tahun baru~~~~

FaizalSulaiman said...

2010, mcm faizal dah meninggalkan banyak kenangan..

selamat tahun baru 2011, Syah!

Fahim 'n Alin said...

sama dgn gua. nuffnang gua 40 tahun lagi baru bley cash out kot..kah3. apa ada hal. bukan nak crik duit pun.




hepi nu yer

Ujang9897 said...

best kau berjalan...hppy new year