Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Sunday, December 5, 2010

Pahlawan-Pahlawan Melayu Pun Ada Kereta

Assalamualaikum..

Bila kena duduk rumah sewa ni..
kenalah ada kereta sebijik..
tmbh2 rumah sewa aku tu jauh nun dipendalaman..
xkn nk jalan kaki kot mahu hilang kesasaan badan aku ni..

keluarga aku pun sibuklah kena cari kereta sebuah..
bkn utk aku tp utk abg aku..
aku dpt yg kat rumah jer..
tapi bersyukurlah sekurg2nya ada jugak..
kau ada? savvy lagi...
(bukan kereta aku ni.. ehsan dari google)

hahahah.. xbaik berlagak.. karang kena tarik pula..

tadi sempatlah aku menyempir masa dorg duk cari2 kereta kat internet..
ada satu blog yg tunjuk 5 konsep kereta dari proton..
apa yg menariknya..
kereta ini mengambil nama pahlawan2 melayu kita..
Hang Tuah, jebat, lekir, lekiu dan kasturi..

jom kita tgk satu2..

proton tuah hadapan
proton tuah belakang
proton jebat hadapan
proton jebat belakang... eh! ada ciri2 memberontak tak?
proton lekir hadapan
proton lekir belakang
proton lekiu hadapan
proton lekiu belakang
proton kasturi hadapan
proton kasturi belakang

dicilop dari blog OH MALAYSIA

hah! tgk tu pahlawan2 melayu pun ada kereta..
lepas ni aku nak bekerjasama dgn proton..
utk hasilkan PROTON SYAH plak..
ada sesiapa nak beli?

Assalamualaikum..

p/s: 5 hari lagi..

40 comments:

Lelaki Ini said...

Proton syah msti yg leh terbang!

HonEyBuNNy said...

mcm2 nama...nanti coming soon...proton ila..heheh

~sHy~ said...

saya suka LEKIR walaupon die xla glamor mana...tapi proton Lekir nampak best..huhuhu
jom jalan2 korea..
http://sepantascahaya.blogspot.com/
http://shaifulshafian.blogspot.com/

Imzainieyzulkipli said...

kalau tengok macam tak berapa sangat lah desingn proton nie.....mcm pelik jek

IMANSHAH said...

salam

teringat zaman dulu bila perodua wat keta ngan nama binatang..rusa, kenari, kancil

tiba2 saya terfikir kalau lah ada keta nama lembu..tentu org panggil LEMBU..haha

NICK IRFAN said...

aku sukar lekir sbb smart la!

AdiE said...

sgt2 suke PROTON TUAH!
class, elegant, sporty, SUME ADE!


Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/entry-ke-200.html

Heidi Shafiq said...

giler gempak.. ni just custom atau real akan dikeluarkan?

akubiomed said...

Berkenan dengan Proton SUV Lekiu nampak sexy. Pihak Proton memaklumkan akan mengilang Lekiu dan Lekir selepas mendapat sambutan dari pengunjung

luna qiszara said...

berbalas singgah ke blog awk, hehe..;)

mR.sYaH said...

lelaki ini: semestinya... hahah..

mR.sYaH said...

honeybunny: xsbr nk tggu proton ila plak..

mR.sYaH said...

shy: lekir dan jebat aku suka..

mR.sYaH said...

imzainiey: ok jugak tgk..

mR.sYaH said...

imanshah: a'ah.. mmg klaka tp klu xnama binatang lain plak lg teruk.. hehe..

mR.sYaH said...

nick: sama r kite..

mR.sYaH said...

adie: kereta tuah nampak mewahkan...

mR.sYaH said...

heidi shafiq: mmg gempaq.. entah r.. rasanya akan dikelurkan klu dpt sambutan..

mR.sYaH said...

aku biomed: lekir mmg menarik..

mR.sYaH said...

luna: thanks..

echah mashuri said...

betul syah..kalau xde trnsport susah..ak satu sem dk luar menumpang org jelah..susah2 baru kalut2 nak ambik lesen.selamat merasai PAHIT MAUNG di luar kolej.hehehe

mie said...

best gila kereta2 ni..
heheee

Matika Love said...

pilih laaa filem pertama malaysia yg akan membawa impak besar dalam industri filem malaysia..

Seri said...

kalau ada 5 orang adik-beradik boleh pakat beli sorang 1. hehe

FaizalSulaiman said...

bila nak kuar ni syah ek?

lawa betul jebat tu.haha

hans said...

xsabar nak keja
nanti kereta nih kuar leh beli

P/S : Cek Nuffnang Dah Sampai! Yehaaaaa!

wahida said...

akak minat lekiu...sesuai utk seisi keluarga gitu...

iRfan Johan said...

nama simbolik aje tue...syah pn pahlawan jgak ke?? hehe~!

nas said...

maak aii..giler canggih2 proton2 nama pahlawan melayu kita....standard jepun rasenyer..haha


apa motif status SPONGEBOB dan PATRICK dalam facebook??

NICK IRFAN said...

lekir mmg smart giler la! tp tuah tu sepatutnya bagi la samsrt sikit sbb nmpk mcm biasa jer...

Fakhrur Razi berkata said...

woahhhhh
smart giler owhhh
ak nk beli lekir T.T
bila la nk ada duit byk2 nih

M a W a D D a H said...

smart ah proton lekir...

ade gak ke hang syah?? hikhik

darkbatman said...

smart gile proton tuah 2.. haihh.klau la dpt..

darkbatman said...

gempak gile kete ne. dpt tuah seketul pun dh leh tdo lena.heee

syi said...

tu la...pahlawan pun dah ada keta masing2 dah..hehe...

dapat tgk keta2 ni masa gi KLIMS kat pwtc hari tu :)

Tulip said...

smart nya kete...nak satu!!!!!!!!!

Peminat Katie Holmes said...

lekir is awsome.

hysman said...

haha...
itu proton suma diciplak dr yg dah sedia ada...
takpelah asal die konvert cantek jer dah ok dr takdo..
huhuh....

proton syah tunggu keturunan ke tujuh den beli laa.. make sure mcm awan terbang..
hahahaa

jejaka anggun said...

proton anggun x lama agi kuar... sexy sangat!

akubiomed said...

Harga minyak dah naik kereta yang bakal dikeluarkan diharapkan dilengkapi kecekapan penggunaan minyak serta menjimatkan