Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Wednesday, December 22, 2010

Malaysia Ada Salji

Assalamualaikum..

Entri sebelum ni semangat aku bagitahu nak jimat sampai nak makan lempeng dgn roti bakar jer hari2..
tapi sebenarnya aku dah ada aim lain..
tempat aku belajar kat jengka tu mmg dekatlah dengan KL dan Selangor..
selama ni aku asyik dgr org cerita jer sampai meleleh air liur..
sem lepas sekali je aku pergi kl sbb nak pergi lowyat.. sempat beli kasut kat times square(tp dh kena curik.. sadis betul)

Jadi bila dah ada kereta tambahan dah duduk luar ni.. bolehlah aku bersiar-siar kat tempat2 yg aku xpernah pergi.. time2 macam nilah boleh pergi jalan2..
nanti bila lagi nak pergikan..
sebenarnya aku ada aim 2 tempat yg aku nak pergi..
klu setakat pavilion, i-setan, times square dan KLCC aku xhadap sgt.. hahah.. padahal tmpt2 tu xprnh pergi pun..
tempat2 yg aku nk pergi mestilah yg menarik sgt2..

1. i-City

aku naik cemburu bila kawanb duk bercerita pergi sini.. aku mmg suka tempat2 macam ni.. yelah aku mmg jakun xpernah tgk lampu2 yg macam2 bentuk ni.. jadi aku nk tgk depan mata aku sendiri.. tgk dlm gmbr xde feel... sambil tgk2 cahaya lampu yg bergemerlapan ni leh jiwang2 sikit sambil nyanyi lagu2 hindustan..

2. Genting Highland

aku pernah pergi sekali kat sini masa form 3 sebab terpilih utk pergi lepas exam PMR.. sebelum tu sape yg amik result esok.. Semoga berjaya ok.. ok sambung balik.. masa tu aku sempat main outdoor games jer.. mmg bestlah.. main sampai xhengat.. tp time tu byk yg tutup tu frust tertonggeng tu.. nak masuk rumah salji pun xleh sebab sedang diupgrade masa tu.. mmg betul2 kecewa masa tu... kat Malaysia kat situ je ada Salji.. walaupun salji palsu..


Tu jelah 2 tempat yg aku rasa nak pergi sgt sem depan.. tp bila2 fikir kat best klu ada org boleh tunjuk jalan.. aku mmg xtahu lgsg jalan nk ke i-city.. klu genting leh lagi.. ingat2 lupa...
dan mmg kena minta biasiswa FAMA lah.. yelah mesti duit laju je mengalir mcm air.. xdenyer nak berjimat... hahaha...

Assalamualaikum...

16 comments:

IMANSHAH said...

wah ada udang di sebalik mee..haha

moh ke Ipoh

soffea said...

haha. mana semangat berjimat cermat tu mr syah? lempeng pon lempeng lah. janji jalan2 sentiasa on :)


genting adalah tempat yg tak penah boring untuk di lawati. hehe.

echah mashuri said...

wahh..seronoknya syahhh!!ak tertarik jugak nak pergi semua tempat tuh.tapi entah bila lah.eheheh.

mie said...

salji real lagi best..
ehheeee

SyahmiFikri said...

eh2.. cakap nak jimatt.. muahahahah

hans said...

kenapa aku tak berapa minat sangat nak pergi I-City tu?
maybe sebab dekat kut
hahahaha

P/S : Bertenang! Tarik Nafas! Sikit Jer Nih! Sakit Sikit Jer Bila Kena Cucuk Nih!

ahsfantasy24 said...

hehe..
best..
genting pn da best ^^m

NICK IRFAN said...

aku pun teringin jgk nk pegi tmpt ko kata ni

wahida said...

weh, i-city boring lah...genting best!!

cik helena said...

cikhel pun tak pernah sampai icity t__t

Raji berkata said...

hohohoh kau ad lesen kereta x?
jom la pegi ngn aku
huahua aku pun dh lama xpergi genting =.="

icity ak gi naik teksi jer arituh
pergh.. menyusahkan kalau xde kereta sndri >.<

Tulip said...

teringin nak pergi.......

darkbatman said...

i city xpenah peg tp genting 2 kerap gak..hhee

HonEyBuNNy said...

2-2 ila pernah pergi...n xsbr nak tgu i city ada salji...meh cne ila bwa g sna..hehehhe

~CiK TiNieY~ said...

belajar rjin2...;)

NICK IRFAN said...

eh! ada salji plak? hehe


p/s=huh! nape blog ko tukar tajuk plak?