Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Tuesday, December 14, 2010

Gara-Gara Kak Limah!

Assalamualaikum...

Sebenarnya hal yg berlaku siang tadi..
mmg xboleh disalahkan kepada Kak Limah..
dia pun xtahu perkara macam ini boleh terjadi..
tapi perkara tu berlaku pun gara-gara Kak Limah..

Ok, siang tadi...
aku kemalangan kereta dgn kereta..
bkn aku yg bawak tapi kakak aku..
dan nasib baik bukan salah kami..
tiada kecederaan yg berlaku..
cuma berlaku gegaran kepada otak aku..
kami selesaikan cara baik..
xnk panjang2kan kisah...
sekadar gmbr hiasan

kemalangan berlaku on the way kakak aku nak antar aku ke Megamall..
aku dah buat appoinment dgn member aku..
nak tgk citer Hantu Kak Limah Balik Rumah..

jadi gara-gara nak tgk Kak Limah ni tu yg accident.. hehe..

Sepanjang tgk filem ni..
aku boleh katakan filem ni menepati piawaian yg ditetapkan..
komedi yg menjadi terutama watak apabila mereka berlari ketakutan..
menunjukkan mimik muka yg kelakar..

jadi aku rasa filem mamat khalid yg ni mmg menarik dan okay..
yg penting dapat gelak..
kata nak tgk citer komedi mesti dapat gelak ketawakan..
cuma ending dah bleh agak dari awal dah..
jadi file ni aku bg 4 dari 5 bintang..
check it out!

Assalamualaikum..

17 comments:

Ayuni said...

hikhik. tp xde ilang nyawa kn, alhamdulillah...

CERITA LEBAT said...

gua wajib tgk!

Raji berkata said...

hahahaha
gelak2 tros lpe excident..
eh ker excident lps tgk cter ni? o.O

mR.sYaH said...

ayuni: xde.. alhamdulillah..

mR.sYaH said...

ceita lebat: tgk jgn xtgk..

mR.sYaH said...

raji: sebelum tgk citer eksiden.. heheh..

hans said...

ramai kata best
nih buat aku nak tgok nih

P/S : Antara Dia, Kau Dan Aku - Episod 40

mie said...

isk isk...
layan la cite kak limah lagi..
hehehee

ahsfantasy24 said...

astaghfirullah..
alhamdulillah xde pape..

zman skrang
klw kte yg xlnggar,org yg lnggar kte,
pape pn mntak jauh la kn tuk mse2
akn dtg..hu2~

Shey Hemsem said...

kau kachakk , tgk wayang bukan nak igt aku ney haa ! ahahaha

CGG said...

huhu..tu dia penangan kak limah

hysman said...

perghhhh..
hebat la ko der..
lps eksiden pon masih boleh dok gelak..
heheee..
klu aku dah trus balik umah rest tenangln otak yg tak bape nk center tu.. hehee..
btw,next week baru aku nk tgok citer tu.. huhuu

Seri said...

jangan teringat kejadian kemalanagn tu sudah. boleh ganggu kosentrasi dalam panggung wayang

darkbatman said...

teruk x accdnt? aie ne ntah biler laa leh tgk kak limah ne..bz je

nas said...

lorh...ingatkan kereta kakak ko..rupenyer kereta hiasan...erm....aku dgar ader org kata lawak xbest..hehehe

NICK IRFAN said...

aku xjd nk tgk la takut kena mcm ko plak? berhantu jgk filem ni...

miss nina said...

hati2, malang tidak berbau

~ramai yg beritahu cerita Kak Limah kelakar