Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Wednesday, December 15, 2010

Bila Sudah Tiba Waktunya

Assalamualaikum..

Yang Hidup Pasti Akan Mati...

Beberapa hari lepas aku yg mengalami eksiden..
namun Alhamdulillah tiada kecederaan yg berlaku..
tetapi semalam aku menerima satu berita yg betul2 mengejutkan..
seorang sahabat aku telah meninggal dunia semalam..
disebabkan eksiden motosikal..

Mula2 sedekahkanlah Al-Fatihah buat arwah...


Aku mengenali arwah sejak sem satu lagi..
tapi aku mela rapat dgn arwah apabila aku menjadi roomate dia sem lepas..
masih baru lagi..
arwah seorang yg baik dan lucu..
dia yg membuatkan bilik kami 'hidup'
dengan senda guraunya..
walaupun aku selalu menjadi 'mangsa'nya..
tetapi tidak sedikit pun aku simpan dalam hati..

arwah jugalah teman aku menonton drama korea dan jepun..
memang itu minat kami yg sama..
dia juga baik dgn rakan2nya yang lain..
rasa macam xpercaya arwah telah pergi meninggalkan kami semua..

semoga arwah ditempatkan dalam kalangan org yg beriman dan rohnya dicucuri rahmat..
amin...
Syukri Ali (30/1/1991-15/12/2010)

Assalamualaikum..

p/s: bila dgr ttg citer Putera Katak teringat arwah... hmm...

19 comments:

Ayuni said...

Takziah...sye phm sbb sye pun pnh alami...Allah syg dier...

FaizalSulaiman said...

Innalillah.

semoag arwah ditempatkan dikalangan orang beriman.

Alfatihah

MOFASAD said...

-__-

Raji berkata said...

huhu sedihnya
byk2 bersabar..

alfatihah utk dia..

Lelaki Ini said...

innalilah..
sabar yerk!

nas said...

ish..sedih aku mendengarnya...
yelah..kawan baik ko kan~
al-fatihah buat dia...
hu3....

darkbatman said...

al fatihah..smoga rohnya ditempatkan dikalangan mereka yang beriman. amin..

IMANSHAH said...

salam syah

takziah, semoga rohnya dicucuri rahmat

mR.sYaH said...

terima kasih semua... saya pun berharap dia berada dalam kalangan org2 yg beriman.. amin..

echah mashuri said...

al-fatihah....

yang hidup pasti akan mati.
kita pun menunggu masa saja.

echah mashuri said...

al-fatihah....

yang hidup pasti akan mati.
kita pun menunggu masa saja.

alienelliz said...

suka dgn entry kamu..mereka yang dh pergi seolah2 menasihatkan kita yg masih hidup ini utk terus beribadah..

nice instrumental too, first time sy buat blog, mmg instrumental ni la yg sy pasang dekat blog, tapi waktu tu blog sy x ramai follower, skdar suka2..setahun sekali update.. lagu ni buat sy bermotivasi, ad bnyak lagi instrumental yg sy ad..hehe smpai kawan2 pelik knpe sy suka instrumental..hehe

alamak, komen pnjg pulak...sori2..hehe sebaya/sama jantina/mungkin hobi yg sme..=)

HonEyBuNNy said...

al-fatihah...

hysman said...

takziah...
sedekahkn al-fatihah utk arwah...

semoga arwah ditempatkn bsama2 org yg beriman...
alfatihah...

NICK IRFAN said...

al fatihah utk kawan ko tu....

mR.sYaH said...

terima kasih semua.. :)

shamsiah shamsuddin said...

salam mR.sYah..
takziah buat kelurga almarhum..
moga rohnya ditempatkan di kalangn mereka yang diberi nikmat oleh Allah..
hmm kematian tu satu yang pasti cuma kita tak tau bila tiba akan saatnya...
jadi..buatla kebajikan sebagai satu bekalan..

Shey Hemsem said...

alfatihah...

muhamad azmeer said...

al-fatihah utk arwah...
ade gak trbace dkat group fak.ec uitm phg...facebook