Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Wednesday, December 1, 2010

Keghairahan aku terbantut!

Assalamualaikum..

first kali nak luahkan kekecewaan didalam hati ini..
sebenarnya aku xboleh nak salahkan sesiapa dalam hal sebesar ini..
aku mmg akui ini mmg salah aku..
keterujaan dan keghairahan aku telah memakan diri..
kdg2 aku rasa menyesal tapi apa boleh buat..
semuanya telah ditakdirkan..
suka atau tidak...
hati ini kena tabah menerimanya..

sudikah korang berkongsi kesedihan dilubuk hatiku ini?

masih ingatkah korang pada entri terdahulu..
aku telah nyatakan yg aku telah membeli novel dan DVD drama korea..
ingat tak? xpelah klu xingat.. i will remind you..
novel tu mmg aku xbaca lagi sebab aku abiskan baca novel lain..
lagipun aku lebih teruja dan ghairah sebab nak tgk drama korea tu..
xdapat aku nafikan drama korea tu agak best dan mengujakan..
tambahan heroin berlakon dgn penuh penghayatan...
tapi..
kalaulah aku beli DVD yg original...
pasti aku akan memahami jalan ceritanya..
buat pertama kali aku terpaksa memahami dgn melihat gmbr sahaja..
kalau aku blaja bahasa korea pasti aku faham drama itu..
subtitle dia mmg menyakitkan hati dan buat aku geram..
dahlah ada sarikata dlm bahasa inggeris dgn cina jer..
pastu bahasa inggeris dia tunggang langgang..
sampai aku xphm lgsg apa yg cuba disampaikan..
itulah membuatkan aku kecewa..
xboleh nak feeling..
tiba2 heroin tu menangis..
kenapa dia menangis?
apa yg hero ckp kat perempuan tu?
kenapa lelaki tu kena lempang?
Argh.. terlalu byk sgt persoalan yg tidak mampu dijawab..
kalaulah aku beli ORIGINAL..
tulah akibatnya kalau beli cetak rompak punya..
hmmm.. tp harga original mmg diluar kemampun akulah...

keghairahan aku nak tgk drama tu terbantut!
baru episod 4.. ada lagi 16... hmm..

By the way..
mlm td sempat gak aku tgk episod akhir drama ASMARA..
aku first time tgk drama tu..
xsangka plak ending cerita tu abis macam tu..
menarik jugakan..
tapi muka Melati tu mcm muka Misha Omar..
adik Misha Omarkah itu?

Assalamualaikum...

p/s: esok hari rabu wayang murah.. asal aku xbodoh xtayang esok yerk... hmmm....

12 comments:

Fakhrur Razi berkata said...

huahuahua
nk bce pergerakan mulut pun
bhasa korea juga =.="
sian2

mie said...

kesimpulan nya..
belilah original...
hapuskan cetak rompak..
hehehee

FaizalSulaiman said...

alalala..ingat apa tadi syah.nanti ada duitnya, gi beli lain ya:)hehehe

..hizamirahim.. said...

moral of the story,
beli original ye.
haha.
XD

eqbalzack said...

huhu...kurasakan something je entry ni..hehe

hans said...

hahahahahaaha
memang hilang selera nak tgok la kalau subtitle macam tu

itu la pasal
minta2 Aku Tak Bodoh tu ada dekat wayang aku esok

P/S : Kelab Bola Sepak Kalah 55 - 0.....Ini Main Bola Ker Apa? Hahahaha

HonEyBuNNy said...

aduuusss...ila ingat syah beli cd tu....mesti sakit hati gila2 kan...xfhm...hehehhe....sabar2...ngeh3...

nas said...

hushh...so sad...kalau bi aku leh tahan la sbb aku paham..tp kalau yg tunggang langgang mmg payah la...hrm..kalau nak tengok,terpaksa la faham dengan tengok emosi diorang tuh..ehhee

NICK IRFAN said...

huh! sian ko lain kali kena berhati2 dgn cetak rompak ni...

hysman said...

laaa...
tp gwa penah tgok cite korea my girl kakak gwa punyer...
b.inggerisnya elok jer..
boleh paham..
huhu..
mybe tu download dr tenet kot..
huhuhu..
takpelah.. kome sabo je la ye...
heheh

Heidi Shafiq said...

hahaha.. sbb tu aku tgk citer omputih je..

echah mashuri said...

haha..ak ingt masalah besar apelah yang ko kene 2 ape..xpelah syah...xde rzeki dpt yg elok..kdg2 yg cetak rompak pun ade yg elok.heee..
ak nasib bek akk ak suka beli dvd korea..ak tukang tgk n request je yg mane nak beli.hehehe