Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Saturday, November 6, 2010

Bulu Meremang Tengok Free Show!

Assalamualaikum...

Xlama lagi musim final exam ni akan tamat..
dalam perkiraan aku tggl lg seminggu...
aku dh habis jawab 4 paper..
tggl 2 lg paper..
aku ada sedikit tertekan sbb course yg aku ske aku xdpt jwb dgn baik..
kecewa mmg kecewa tapi aku kena let go je r..
yg tinggal aku kena bertawakal kepada Allah..

Sekarang bukan saja musim final..
tapi kat tempat aku ada musim hantu..
menarikkan..

Musim hantu ni bukan ada bdk2 kena histeria ke atau seumpamanya..
sambil study sama2 dgn kawan2..
kiteorg selitkan sekali dgn cerita hantu..
masing2 dtg dari sekolah yg berlainan dan majoriti duduk asrama..
biasa r klu duduk asrama ni mmg xsah klu xde cerita2 hantu ni..

aku pun ada gak ceritanya..
tapi cerita yg aku dgr dari org sbb aku xpernah mengalaminya..
setakat tgk bdk histeria mmg byk r..
dahtu waktu cerita lepas pukul 12 malam plak..
yelah study bagai nak rak..
sampai tidur pun nk dekat pukul 4...

klu dulu aku selalu bangun pukul 4 pagi nak pergi tandas..
sekarang nak pergi pun nak kena pandg2..
sebab ramai member cerita ttg hantu tandas..
selama ni xpernah rasa apa-apa pun..
tapi skang bulu aku pun dh pandai nak meremang..
aku ni mmg ske tgk citer seram...
dgr citer seram pun suka...
tapi aku prnh kena 'tindih' sklai..
masa aku sekolah menengah dulu..
tu r first aku kena..
skang xde dah..
kdg2 perkara2 macam ni sebenarnya perasaan semata2..
patutnya xyah nak fikir perkara2 mcm tu..
tapi biasalah kenormalan manusia..
ke ada yg xmeremang bila dpt tgk free2 'menda' tu??
aku siap dpt petua lg dgn member aku bila nampak 'menda' tu..
aku akan gunakan petua tu nnt..
tp harap2 aku xkn pernah jumpa..
xdpt pengalaman pun xpelah..

korang pernah nampak free show tu?
ceritalah kat aku..
heheh..

Assalamualaikum..

p/s: hope result nnt konsistenlah..

17 comments:

Fakhrur Razi berkata said...

hohoho
aku suka tgk citer vampire sekarang
(xde kena mngena)

kalau citer ramai2 cter antu bole la ak dgr
tapi kalau cter sorg2 mmg xbani la
lgpun kalau cte sorang2 agk pelik

FaizalSulaiman said...

takat ni tak pena lagi tapi pernahlah jadik masa di uitm penang dulu. balik cuti sem.faizal duk tgkat 9 so lepas smapai tu tido, pastu nak mandi,,around 3 petang. tak ramai yg balik rasanya dlm level 9 tu, faizal sorg baru balik.

masa nak mandi, nampak la member ngah gosok gigi kat sinki bercermin. tanya dia.."bila ko smpai". he didn't answer.

malam tu around 8 pm, lepak bilik member tgkat 5, borak2 dan dia tanya.. "si polan A dah balik"

faizal jawab..

"Dah"

kebetulan kawan faizal dari luar masuk bilik, join sekali borak dan dia kata

"eh si A blom balik la.aku baru nampak dia kat luar tadi..baru sampai"

soalan.
siapa yg faizal nampak itu?

seramm

qamarul said...

untung laa wer.. hahaha... aku tak pernah nampak.. n memang taknak tgk pun. seram wer

Seri said...

tiba2 rasa seram sejuk

waktu exam ramai yang tidur lambat. yang tak tidur pun ada. tapi tetap seram sebab waktu exam sunyi je

ezzu said...

hahaha...mesti ko g tandas mlm2 suruh org lain temankn kn...hehehe

imanshah said...

back ground music ni best la..apa lagu nyer ek..nanti kumen bgitahu kat blog kita ye

sungguh sedih meleleh air mata

HonEyBuNNy said...

hehehhe..xpernah jumpa free show...xnak la..takot...dah la sejak menjak neh ila asyik mimpi pelik2 jah...huwawwa

manjeamusyuk said...

Salam kenal..teringat lak akak time dok asrama dulu...housemate kne histeria smpai nk terjun bangunan dari tingkat 6, suara pun berubah kasar, eeeiii seme seram giler mase tu

NICK IRFAN said...

ko pnh kena tindih sekali je ke? aku seriusly setiap bulan kena start dari form4!!!! mcm mana nak buang ek? aku dh jemu dah asyik kena tindih jer...

FaizalSulaiman said...

ada pengalaman di u dulu.quite scary lah.hehehehe

AdiE said...

STUDY2!!

~ DanieL AdiE ~

zalizalu said...

tgk cerita newmoon... hahaha

shamsiah shamsuddin said...

hurm..pengalamn ngn benda2 mistik ni ade byk la gak..
stat umo 19 tahun byk kena secara live...
tapi jgn terlalu berani n terlalu takot..
yang penting stdy je..berserah pada ALLAH..doa byk2 minta dijauhkan segala bencana yang tak diingini..
good luck syah 4 2 paper ag..

ainz said...

Ain bukan budak asrama..stat duduk kat asrama pun time di matrik..di kmm ade satu blok yang kosong..dan ade satu blok lagi yang kosong tgkat atasnya..kedua2 blok tu ade ceritanya..tapi ain xpernah tau..sebab ain ni penakut..wahahaha...

Lagi satu, ain buat pemerhatian,la..cerita2 hantu ni byk keluar time nk exam..adakah cerita hantu ni saje direka utk mengganggu konsentrasi pelajar?wallahua'lam..


Gudluck,syah..2paper lagi!cayok2!jangan putua asa..terus pandang ke hadapan..

nulhazwany abdul malik said...

tahun ni sekola kene gangguan histeria. kecian kat bdk2..

huhu tu pun da ckup takut, tak sanggup nak tgk live kot.
^^

Frodo Baggins said...

dapat tgok free show mende tu bagosssss weh!!!! nikmat hidooppp. serius.


>>___<<

hans said...

aku xpasti penah kena ke tak
kawan2 aku ramailah ada pengalaman macam tu

P/S : Apa Itu Exam? Hahahahahaha