Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Thursday, November 11, 2010

25 Tentang Aku

Assalamualaikum...

Mood Study tadi menggila2..
tapi bila dah tgk laptop member mood blogging pula menerpa tiba..
yelah laptop sendiri pun dah rosak..
kenalah pakai org punya...

Beberapa hari yg lepas..
seorg blogger yg merupakan seorg pensyarah..
juga dikenali sebagai penulis telas menge'tag' aku..
FAIZAL ISMAIL..
eh bukan2..
tu deejay radio...
FAIZAL SULAIMAN (SEINDAH DUNIA KITA)



"Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts or goals about you. In the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tags you. If I tag you, it’s because I want to know you more."

Jadi rasa cam menarik jer nak jawab...
25 perkara/fakta atau apa2 jer ttg aku..

1. seorg yg suka membaca buku fiksyen... mmg suka melepak ke kedai buku utk mencari naskah2 cerita yg dapat menarik perhatian dan hati.. dan boleh menghabiskan novel yg tebal dalam masa sehari jika jalan cerita mantap..

2. seorg yg suka berangan.. setiap masa akan berangan.. sebelum tidur, masa study, masa makan dan masa2 tertentu..

3. memegang prinsip 'no job no couple' heheh.. masih berjaya sbb mmg xlaku..

4. sentiasa merasakan diri ini kacak.. sebab setiap ciptaan Allah itu cantik dan mempunyai kelebihan masing... dan merasakan diri ini kacak.. hahah...

5. suka menonton drama korea dan jepun... boleh menghabiskan satu siri (9-12 episod) dlm satu hari setengah....

6. seorg yg suka menulis.. bercita2 utk menjadi penulis satu hari nanti.. sebagai part time job..

7. cita2 utk menjadi seorg jurutera yg berjaya atau seorg guru yg cemerlang...

8. seorg yg amat pendiam apabila tidak kenal bila face to face dan xakan memulakan perbualan...

9. seorg yg hyperaktif dlm mengacau org lain apabila sudah rapat..

10. selalu dianggap budak skema.. padahal aku xskema ok..

11. meminati matematik

12. seorg yg susah untuk sakit tapi bila kena sekali mmg lama terutamanya demam.. tapi selesema senang sebab mmg xbleh kena habuk skit pun dah terbersin sini sana..

13. mudah mengungkap kata maaf sehingga ada member cakap "maaf kau tu murah sgt".

14. suka mendengar lagu2 jiwang dan pop rock..

15. seorg yg mudah memaafkan...

16. suka mendengar dan menonton cerita seram...

17. suka cerita penyiasatan kadang2 terpikir nak jadi penyiasat..

18. seorg yg pemalu...

19. tidak sukan makan sayur, yogurt dan seangkatan dengannya..

20. pandai memasak tapi xpandai mengemas... sbb mmg suka makan tambahan selalu mendapat pujian ramai.. hahahahah...

21. subjek sejarah merupakan subjek pertama yg aku gagal dalam exam..

22. suka menonton wayang walau baru beberapa kali pergi...

23. suka makan udang...

24. ingin berkahwin pada umur 25 tahun dan ingin 5 0rg anak...

25. mudah bertolak ansur..


Aduh penat nak tulis semua ni..
padahal semuanya perkara2 biasa saja.. xmenarik pun..
harap jgnlah ada yg xsuka dgn perkara2 diatas..
sebab ini mmg adalah aku..
xkn aku perlu menjadi org lain bukan..

aku nak semua followers aku buat boleh???
siapa nak buat dipersilaKAN..

Assalamualaikum...

12 comments:

echah mashuri said...

eheh...banyk persamaan la...hik9..

shamsiah shamsuddin said...

wah..
banyak gak yang tentang kamu..
terima kasih memperkenalkan diri kamu..
kamu nampak diri kamu seperti takde pape..
tapi sebenarnya pada pandangan org lain kamu adalah org yang istimewa..
ade kelebihan tersendri..
tahniah..

Lelaki Ini said...

5 jewk anak??
50 x mau??/

NICK IRFAN said...

eh! ko pnya pawatakan ada jgk sama dgn aku la... hehe

Heidi Shafiq said...

sejarah gagal? sep! sep!

FaizalSulaiman said...

hak hak hak

ishh tulis nama sudah, blog buat link ajer.hehehe

thanks syah=rukhkhan

AdiE said...

ok2..dh tau seba sedikit psl anda..

latest entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/again.html

HonEyBuNNy said...

wahh...tgi cita2nya...banyak gk sma..xsuka mkn sayur gak..heheh..suka dgr lagu jiwng..hehe

ainz said...

baguslah kalau mudah memaafkan..buat ape nak simpan perasaan dendam..buat kotor hati je..

Mr.Ix said...

wahh..ada beberapa persamaan ni....well..

Seri said...

kena makan sayur. barulah seimbang

.sweet-ants. said...

ahha baru nk tag rupenye dah jwb..ok xpe.