Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Sunday, October 10, 2010

Site Visit!!

Assalamualaikum..

Hampir seminggu aku xupdate blog ni..
biasalah hari2 penting mula mendekati..

Pada hari khamis lepas..
kelas aku telah pergi site..
untuk subjek engineering material..
di UMP Pekan..

memang bertambah knowledge aku..
aku dpt tgk dan tanya sendiri..
dgn engineer2 kat situ..
byk kemusykilan aku selama ni terjawab..
lepas ni kena siapkan report plak..





nilah muka engineer-to-be...
satu hari nnt pasti kami majukan negara kita..
jadi doakanlah kejayaan kami..

kamu perasan tak?
Bila bangunan runtuh jer..
mesti org ckp siapalah engineer yg buat tu??
tapi..
bila Bangunan tersebut dh siap dan tersergam indah..
org mesti cakap.. arkitek mana yg buat tu??
mmg tu kenyataan..
tapi sebenarnya kedua2nya saling memerlukan..
jgnlah menidakkan hak2 engineer..
kecik hati kami...

hahahah..

Assalamualaikum..

8 comments:

ainz said...

wow..pegi site..slalu tgk dlm tv..ain xpenah pegi pn..dah name pun computer engineer..dok ngadap computer jela..hehehe..

pssst: bile nak sambung cerita seorang sahabat?heee...

NICK IRFAN said...

lawak entry last sekali tu btol ko kata kenapa org selalu pertikaikan masalah tu? hahah ha! semoga berjaya syah!!! :)

FaizalSulaiman said...

faizal doakan kejayaan syah ye:)

Seri said...

kena tukar perspektif perenggan yang akhir tu nampaknya

semoga menjadi jurutera yang berjaya

'AQILAH said...

:D perasaan haha tak tau la kenapa..

nas said...

hahhaha...dalam pembinaan bangunan nie,peranan akauntan,lawyer gak tak leh dinafikan taw...takde akauntan,projek susah nk dilaksanakan sebab xde bajet..then kalau xde lawyer susah gak...

reen_sofee said...

patutlah lame tak online!
hehehe
:)

Mr.Ix said...

cool..dah macam professional nmpknya.....hihi