Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Saturday, September 25, 2010

Virus Peragut Nyawa..

Assalamualaikum..

Pagi tadi kakak aku call yg hadiah contest aritu dah sampai rumah..
Alhamdulillah.. xsabar aku nk tgk hadiah tu..

***

Sekarang ni external hard disk dgn pendrive aku..
dah dijangkiti dgn 'virus shortcut'..
semua ni gara2 sebab cucuk dekat makmak komputer UiTM..
bila aku cari solution kat Internet..
mmg aku xphm lgsg..
apa yg aku tahu..
klu dah kena 'virus shortcut' semua folder jadi hidden files..
jadi aku terpaksalah guna files tersebut..

Itu xpe lg virus utk komputer...
tapi virus dlm kalangan manusia yg xboleh nk tahan..
manusia itu pun salah satu virus kalau nak tahu..
bab kata pepatah"Kerana Pulut Santan Binasa, Kerana mulut Badan Binasa"

orang sekarang ckp main pakat lepas..
lgsg xde sensitiviti..
klu ckp kt org sesedap rasa.. bila ckp kat dia tahu plak nk melenting..
kdg2 ckp benda yg mmg xlogik..
contohnya suara..
dah mmg sah2 suara org tu mcm tu..
watpe nk kutuk lg..
suara bknnya boleh nk tukar sesedap rasa mcm mulut kau..
katanya bergurau..
sekali dua boleh tahan der..
ni sampai 40-50 kali.. siapa xbengkek dgr..
klu aku bleh jaga perasaan kau..
selalu ya kan saja kata2 kau..
walaupun kdg2 aku tahu kata2 kau tu bkn betul sgt pun..
tp sbb aku malas nk bertekak dgn kau..
bila aku gurau kasar kau marah..
bila kau plak??
mmg kau sejenis virus yg menyakitkan hati..

Ok, habis citer ttg tu..
aku nk citer ttg virus lama dahni..
ramai yg dah kena virus ni..

Seorg blogger merangkap kawan aku ni..
aku dan kawan2 dh dpt detect yg dia sdg dilamun asmara...
kiranya dah ada couple..
selama ni aku mmg dh bajek dah..
dia ni semacam jer..
bila dpt SMS senyum2.. jer..
taip SMS pun sorok2 plak..
tapi aku malas nk bunyi sbb dia mmg xsuka citer peribadi dia..
tapi pg td kawan aku terbaca mesej dia..
mmg sah2 dia dah couple..
bila tanya siap menafikan lg..
adiklah, sepupulah, kawanlah..
mcm2..
sekarang dgr dan nyanyi pun lagu berunsur tangkap leleh..
mmg bahagiakan..
bilalah 'turn aku'..

Nak tahu siapa blogger tu??
klik SINI..

assalamualaikum..

p/s: aku nk gak tahu siapa jd nnt korg try r usha.. hahah..

2 comments:

nulhazwany abdul malik said...

kadang2 ade orang suaranya dibuat2.
huhu

buat2 manje, tu xske tu. bile cakap ngan kwn2 yg da biase len suaranya, bile ckp ngan org lain sikit mula la kuar suara manje. tah pape..

hehe

NICK IRFAN said...

mcm2 ragam org skrg ni... eh! ko kena virus ke? huh! bahaya tu! ko try guna kapersky tgk... mngkin bleh hilang