Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Wednesday, September 29, 2010

Salah siapa?

Assalamualaikum..

Broadband aku dh jd lembab thp gaban. Jd terpaksalah aku update blog guna phone. Blogwalking pn payah... Hmm..

Isnin mlm yg lalu, fakulti aku buat dinner. Temanya seindah syawal di perantauan.. Awalnya aku dah bwk satu set lgkp baju melayu dgn sampin. Tp aku xpki pn. Sbb aku xbrape selesa. Last2 aku pki baju melayu dgn jeans. Sng aku nk bergerak..

Minggu ni adalah minggu yg plg byk test dan juga waktu antar assignment.. Aku plak tiba2 jd blur.

Esok aku kena present kajian kes yg aku buat. Ttg kes penceraian roslin hashim. Mamat ni dah 2 kali cerai. Dahtu kahwin xlama plak. Korg rasa siapa yg slh dlm kes mamat raket ni? Bg aku, mamat ni xbrslh pd perceraian yg prtama tu tp berslh pd penceraian yg kedua ni. Tu apa yg aku anggarknlh. Aku harap mamat raket ni kahwin lg skali dn kekal r. Aku pn klu bleh nk kahwin skali je(yeke?). Tp semua tu bkn kte yg tentukn. Sbb ajal maut jodoh pertemuan tu rahsia Allah. Kita sbg manusia hanya mampu merancang dn jgnlh sekali2 kte menyalahkan takdir. Terimalah kenyataan. Sbb manusia yg hidup diatas muka bumi ini xkn terlepas dri dugaanNya..

Assalamualaikum..

5 comments:

Fakhrur Razi berkata said...

woah amik bidang ap smpai kne present cmtuh? ;O

btw... aah nnti akan datang buat sluar baju melayu tuh tkar ngn jeans jer
hohoho

FaizalSulaiman said...

kes roslin pun leh jadik 'pengajian kes'waaaaa

hebat2:)

ainz said...

huhu..baru nak tanye..syah amik kos ape..fakhrur dah tnye dulu..syah amik mass comm ke?syah pkai brdband ape?hurm...slow nye melampau sgt..

echah mashuri said...

eh..ko kna prest sbb si pemain reket?
huishhhh

NICK IRFAN said...

eh! sian plak aku baca cte ko ni.. pasal roslin tu aku no komen je x berani ni bg pendapat ape2..