Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Wednesday, August 25, 2010

Virus!!!

Assalamualaikum..

Dalam bulan yg mulia..
Byk perkara yg berlaku..
sama ada perkara itu maslahah atau mafsadah..
itulh kehidupan namanya bukan..

okay,
semalam..
aku agak bengang dgn kedai yg membaiki handphone aku..
dia tulis kedai dia tutup kul 2..
sebab dia nak menjual kt bazar ramadhan..
pastu aku pergi pukul 12..
aleh2 dia dah tutp kedai..
menyirap dan tersentap aku..
xpe.. harini aku pergi lg..

sekarang ni..
kat u aku..
ada satu virus yg menyerang pendrive, hardisk dan laptop pelajar..
virus tersebut dipanggil "VIRUS SHORTCUT"
mmg semua folder akhirnya menjadi shortcut..
abis semua folder dlm external hard disk aku..
agak mengecewakan..
sebab semua video, gmbr dan movie aku lesap camtu..
aku rasa virus ni berpunca dari dlm u aku jugak..
sebab dulu mana ada pun..
ada kes lepas cucuk pendrive kt makmal komputer..
abis folder mereka..
mmg sah!

nampaknya segala kenangan tercipta..
hanya mampu tersimpan dlm memori..
aku dh xmampu utk menunjukkan keindahan sewaktu remaja pd anak2 aku nnt..
sedih, kecewa gara2 virus..
terpaksa aku meremba cari koleksi cerita korea dan jepun aku balik..

semalam..
Nuri dari Program Imam Muda..
datg ke U aku..
dia telah menjadi imam tuk solat isya' dan terawih..
tapi aku hanya sempat berimamkan dia dlm solat isya'..
terawih aku terpaksa buat sendiri dlm bilik..
sebab ada hal yg xdpt dielakkan..
xdptlah aku dgr nasihat2 yg dia sampaikn..
mana tahu nnt aku leh dpt tips2 dari dia..
leh aku try test masuk audition Imam Muda musim kedua plak..

ok.. skang draft dh siap..
harini quiz.. esok test..
lusa balik..
hmm..

Assalamualaikum..

8 comments:

FaizalSulaiman said...

syah cuba tgk hidden files.pernah jadi folder ada extension .scr

faizal padam semua movie n gambar, pastu bila scan 1 lappy ni ngan antivir, elok dah.

mybe file syah tu hidden

echah mashuri said...

syah!!!lg sekali same r..habis shortcut ak nye pndrive j..hehe
sbb presnt kat pc u...
kot uitm ni virus dia same kot....biarpun lain kampus..miahahahahahah...

*btul kate faizal kt ats uh...aritu ak mntk tolong lec ak btulkan..mmg hidden file la...heee

d_tieah said...

Kacak le sgt..
Hehehe..
Gle r virus tu..
Haish..
Sape ntah yg cipta kan..
Pasal tauke kedai hp tu, dia bukak stall hp gak ke kat bazaar?
Haha..
Bisnes org melayu cmtu la..
Kite kdg2 nak tolong bangsa sendiri, tp dorang plak kje sambil lewa..

HairiAks said...

Hahaha..siannya... aku paling benci dengan virus... benci... hik3.. tiba2 lak nak emo2.. ngee...

hans said...

owh
video cam aku kena virus tu hari tu
terpaksa delete semua

P/S : Digi Sayang Aku Agaknya! Hahaha

nas said...

syah..kne la hati2 bile cucuk pendrive kat makmal komputer..banyak segala mak nenek jenis2 visrus ader kat dalam tue,cm kat makmal kat fac aku.....huhu..
eiih? ko mmg nak masok ker imam muda? seyes??? hehe

syam said...

download software "virus shortcut remover"
http://vsr.4shared.com
free jee...
tolong sebarkan software ni...
jgn sebor mitok duit lak....
sharing is caring.....
:)

syam said...

download software "virus shortcut remover"
http://vsr.4shared.com
free jee...
tolong sebarkan software ni...
jgn sebor mitok duit lak....
sharing is caring.....
:)