Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Wednesday, July 7, 2010

William Shakesphere Is Gay?

Assalamualaikum..

Korg jgn marah aku pulak..
mesti ramai peminat william shakesphere nikan..
dia juga dikenali sbg 'Father Of English'..
sebab byk dia mencipta perkataan2 baru..
dia ni byk menulis sajak2 cinta..
dan ramai yg cair bila baca sajak2 beliau..
terutamanya kaum wanita..
aku mmg xminat sajak org puteh ni..
tmbh2 si william ni..

Harini aku dpt tahu..
yg william shakesphere ni gay..
tp xsurelah betul ke tidak..
korg mesti pernah baca dan menghayati satu sajak bliau..
Sonnet 18..
sajak ni terpaksa belajar masa form 4 ke form 5..
xingat dah..
kalau melihat dari sajak beliau..
mesti org akan terasa hanyut dibuai asmara..
tapi kalau korg hayati betul2..
sajak itu bukan ditulis utk wanita..
tapi utk seorg lelaki..

yg ni aku xberapa tahu kesahihannya..
inipun lecturer aku yg bagitahu..
dia buat kajian ttg sajak2 shakesphere ni..
tapi aku sebenarnya xterkejut pun..
william shakesphere ni kan org puteh..
dorgkan bebas..
lantak kaulah!


Maxis broadband aku dah slow skit..
mgkn dah terlebih guna kot..
Adoi.. Terlebih sudah..

Assalamualaikum..

p/s: ptg tadi kelas cancel lg.. biasalah awal2 sem.. :)

8 comments:

HonEyBuNNy said...

la yaka...ila ne dk belaja poem dia xtahu lak...lec ila xdk bgtau lak...hehehh...ke ila xdgr bila dlm cluss....nti ila tya mdm ila..hahha...ila ne nama ja major in linguistc n literature xtahu...malo sgoh..huuh..

awal2 cluss mst xdk cluss kn..best2...ehhe

nas said...

hah..william shakesphere tue gay???
huh,ak ok jerk percaye..
jgn xcaye,leonarno da vinci yg lukis monalisa pon gay.....

NICK IRFAN said...

eh! biar btol!! aku pun dh lupa sajak dia mcm mne? ko x post pun kt entry ko klu x leh aku baca nk thu jgk sajak dia mcm mne?

NICK IRFAN said...

eh! biar btol!! aku pun dh lupa sajak dia mcm mne? ko x post pun kt entry ko klu x leh aku baca nk thu jgk sajak dia mcm mne?

syaf said...

ow yeker....standar r diorg

intanurulfateha said...

cls i pun slalu batal
tp klu ade pun, kejap gile kelas huhuhu

hans said...

leonardo da vinci pun dengar kata gay juga

Mr. Niza said...

dear syah, he's not gay...people assumed he's gay due to some homoerotic expression from some of his sonnets FYI, he also had an affair with a lady whom he addressed as "Dark Lady"...in sonnet 18, he was just admiring his patron...that's all....;p