Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Saturday, July 31, 2010

Konsisten

Assalamualaikum..

Setelah dua hari mengalami kepanasan melampau..
akhirnya kebah juga hari ini..
Alhamdulillah, akhirnya doaku termakbul juga..
sembuh saja hari ni aku dah kena pergi program wajib uitm, PPP..
esok ada lagi.. hmm..

Semalam ada aktiviti menarik didlm..
ingatkan semalam nak ponteng kelas tp sebab mmg bkn kebiasaan aku utk ponteng tanpa bukti yg kukuh.. maksudnya MC..
utk mendapatkan MC kena pergi hospitalkan..
dan aku mmg bkn yg jenis suka pergi hospital kecuali dlm keadaan yg betul2 terdesak..

lecturer aku telah buat aktiviti debat dlm kelas..
dan group aku dpt topic ttg sex education..
yg ni subjek bel 311..
mula2 aku dtg lmbt sebab rasa xlarat..
sebab memikirkan 5 org lg ahli yg lain..
aku gagahkan jua..
xkanlah disebabkan aku dorg xleh nk present isi yg dorg dah cari penat2kn..
tapi bila dah start debat tu..
lama kelamaan semangat mana dtg merasuk aku..
terus semangat utk meluahkan idea yg tetiba dtg..
aku rasa sungguh berkeyakinan utk memangkah isi pihak lawan..
sehingga kdg2 aku rasakan idea aku tu pelik..
tapi aku masih bermasalah lg dari sebutan dlm english ni..
xpe masih ada byk masa lg tuk belajar..

malam semalam..
budak kelas aku keluar makan bersama-sama..
boleh kata berjimbalah..
walaupun kurang puas hati..
terhadap service yg diberikan oleh pihak sweet apple..
mujur mee bandung dia leh tahan..
cuma aku nk pesan jgn isi byk sayur dari mee..
susah aku nak makan tau..
dan tak sempat nak pergi funfair..
heheh...

Pernah tak korang rasa sekejap korg yakin dgn diri sendiri..
sekejap aku rasa lgsg x yakin pd diri sendiri..
aku selalu berada pada situasi sebegitu..
dan perkara itu berlaku pada waktu yg salah..
waktu yg sepatutnya aku berasa yakin pd diri tapi aku berasa rendah diri..
keyakinan aku hilang macam tu jer..
aku rasa macam kerdil sekali..
tapi bila waktu aku tidak memerlukan keyakinan yg tinggi.. aku berasa terlalu yakin..
lagsg xkonsisten..
normalkah perasaan sebegini??

Assalamualaikum..

8 comments:

Fakhrur Razi berkata said...

hurm normal la tuh kot
tapi bole latih utk kuarkan keyakinan diri pada bila2 masa..
slalu aku bler rasa down tu rasa kurang yakin x.x"
btw, ak mmg yakin kalau berdebate psl tajuk tuh XD

senandung semalam said...

aku pun penah rse..
perit ko rsenye..
;)

hans said...

alhamdulillah dah sembuh
yups
normal lah benda tu
semua tu mainan perasaan
kadang2 kita rasa rendah diri,kadang2 yakin dan kadang2 terlebih yakin

P/S : Mari Makan Buah Tomato!

echah mashuri said...

syah!lame ko mnyepi..huhu
same r...ak pom bntang bel 311 gak..huk

ak pom cmtuh gak.kdg2 confident,,kdg x..
tp xpenah over cnfdent...
tp penh over xcnfident:(

reen_sofee said...

lol awat neh?
tak pa tak pa.
aku pon slalu jek tak konfiden kat diri sendri.
nak buat cam ne kan.
ade org lebih kat sini ade org kurang kat sini.
normal laa tuh.
:)

~fiNdinG a VoiCe~ said...

la syah, u should have informed me that u were not feeling well! i'm sorry if u feel any discomfort during class...plus d air-cond was dreadfully cold ayte?!

nway, i enjoyed ur debate d otha day..have u considered of joining uitm debate team? we also have Debat BM...i c d potential in u...Quick thinking tho...brilliant!!!

All d best! Take care of yourself...everyone is feeling 'sick' these days...urgh...

nas said...

ciannyer ko syah...bz sangat sampai terdemAm2..
ehehehe
ak pon xkonsisten sgt ngan diri nih...

jejaka anggun said...

hidup kene sentiasa yakin & realistik. oke?