Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Monday, June 21, 2010

Spoil mood : melayan mayat manusia

Assalamualaikum..

Aku ingat harini aku nak cerita..
ttg aktiviti yang aku buat semalam..
aku pergi menjiwang kat tepi pantai..
pergi main futsal..
meramba kat kedai makan..
sambil ditemani hujan dgn petir..
pastu pergi sekolah ambik sijil..
jumpa cikgu2 yg mengajar..
sampai aku jadi segan..

tapi mood aku spoil betul..
kadang2..
kerana terlalu sayangkan seseorang..
'kita macam jadi org bodoh..
terlalu mengikut telunjuk..
aku cuba utk bertenang..
sabar bagi aku sejuk..
tapi dgr je suara dri mult dia..
macam petir yg xkan ada hentinya..

so, dari aku melayan..
org yg bikin dada aku sakit..
baik aku melayan mayat manusia..
'yelah dia dah mati..
xkan ganggu kita dah..

aku mmg minat citer CSI ni..
aku mmg suka betil siri2 nih..
New York, Miami dan Vegas..
kadang2 terdetik gak nak jadi ahli forensik nih..
tapi aku ni bkn ambik bio pun..
baik fikirkan utk dapat result cemerlang every sem..
tuk jadi engineer ataupun cikgu..



Dalam citer CSI ni..
kdg2 ada kes yg xterjangka..
tu yg menjadi menarik minat..
tapi cerita hanya sekadar cerita..
realitinya x segah itu.. apa2 pun..
cerita ni mmg selalu masuk dalam list akulah..
utk tgk tv..
sebab aku jrg tgk tv..
dah asyik online sajer..
hahah..

Assalamualaikum..

14 comments:

HairiAks said...

hahha...
aku x minat tgok tv.. x minat tgok mvie..
Aku minat main FB n blog je.. heee

reen_sofee said...

mane berjimba???
ish!

HonEyBuNNy said...

CSI mmg la..pelik2 kn...ila egt lagi...dekat mtrk ilanya mdm surh tgk CSI...dia ckpleh improve kmnya english...

'AQILAH said...

ehehe betol2...layan tv lagi best...:)

NICK IRFAN said...

wo! ko biar btol bro! aku mmg sh xkn jd CSI klu org bg sejuta sekali pun! mayat tu!!! bahaya.. mau dia bangkit kang? atau tetiba kena badi mayat ke? bahaya tu... klu ko berani aku respek la ko...

Frodo Baggins said...

wa ske CSI Miami sbb HOratio
beliau cool! hahahhaha



>>__<<


abaikan saja manusia begitu!
jom karok puas2! keh3z

mR.sYaH said...

hairi: samelh.. tp tgk gak tv tp jrg3..

mR.sYaH said...

reen: mood spoil r.. heheh.. next entri aku tulis..

Chybee said...

CSI!! i loike! :)

mR.sYaH said...

honey: betul tu slh satu sebabnya nk improve english 2.. heheh..

mR.sYaH said...

'aqilah: csi yg best.. heheh..

mR.sYaH said...

nick irfan: aku pun bkn berani sgt dgn mayat2 nih.. hahah..

mR.sYaH said...

frodo: aku pun suka horatio.. cool betul..

jom karok..

mR.sYaH said...

chybee: i like 2..