Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Tuesday, June 22, 2010

Riang Ria Rimba..

Assalamualaikum..

Korang pernah tak tgk program Riang Ria Raya..
Program ni selalu ada masa bulan ramadhan..
selalu buat aku meleleh time bulan2 puasa mase tuh..
tapi aku bukan citer pasal program tuh..

Aku nak citer ttg program yg aku lakukan beberapa hari lepas..
masa sekolah teknik dulu..
aku ada geng yg diberi nama technic crew..
geng2 aku tu akhirnya dapat bertemu balik ahad lepas..
tapi xsemua dpt menghadirkan diri..
tapi majoriti dpt datang..

aku sampai kat Kuala Pahang pukul 4.30..
sebab member aku lmbt dtg..
sebab kiteorg pergi sekali..
aku jd driver mirul dgn syahir..
bkn syahir af8.. :)

Kiteorg pun dah sampai..
mulalah bersalaman melepaskan rindu..
rindulah sgt.. tanya khabar..
macam mana belajar.. dekat setahun setengahkan xjumpa..
ada baru lepas matrik..
dah dapat dah sambung belajar..
dan majoriti kawan aku yg belajar kat matrik sambung kt UTHM..

ada belajar kat uitm sambung diploma macam aku..
ada belajar politeknik..
dan belajar perkapalan kat terengganu dan instep..

bila semua dah sampai..
kiteorg pergi mengambil angin kat Pantai Lagenda..
on the way nak pergi pantai tuh..
aku nyaris langgar org..
mujur sipi2..
sebab aku kan suka driff..


pas pergi meroyan kat pantai tuh...
semua bawak haluan masing2(balik umah pokyie)
aku dan penumpang2 aku pergi cari stesen minyak..
on the way nak balik dari pantai tu pun..
aku nyaris2 nak berlanggar dgn kereta lain..
fuh! sikit lg..
aku selalu bernasib baik.. heheh..

malam tu baru pergi main futsal..
pukul 10 sampai 11 malam..



pas abis main.. kiteorg singgah kedai makan pakya..
org lain semua minum jer... aku sorg je makan..
sebab yg lain dah makan..
bbq xleh buat.. xde org nak potong ayam.. huhuhu..
ambil makan dan minum tu..
kami ditemani hujan lebat dan petir beserta cahaya kilat..
petir sabung menyabung lagi..
buat naik feel aku jer..

malam tu syahir belanja..
dah sejam duk dalam tuh..
hujan dgn petir xmo berenti..
kami pun balik jugak..
yg naik kereta beruntung..
yg naik motor rentung..

malam tuh kami tgk bola sama2..
brazil lawan.. menang 3-1..
aku tgk 10 minit jer terus tidur..

esoknya aku pergi sekolah teknik..
janji pukul 10 dekat sekolah..
tapi 1.30 baru sampai sekolah..
tulah sebab bgn lambat..
aku yg tidur awal pun terlajak sama..

lepas pergi pejabat amik sijil..
pergi bilik guru..
jumpa cikgu2 yg ajar kami..
alhamdulillah.. mereka semua masih kenal aku dan kawan2..
aku rasa gembira sangat..
tapi aku segan..
bila guru kelas aku..
Cik Azlina mintak url blog aku..
sebab ada budak citer ttg blog aku..
mmg segan r..
dahlah aku dpt tahu member2 aku ada yg baca blog picisan ni..

Patutnya kat sekolah aku akan jumpa dgn budak perempuan kelas aku..
tapi sebab kami terlalu lewat..
terpaksalah jumpa kat east coast mall..
sampai kat saner dgn perut yg lapar..
terus aku baham nasi ayam licin..

tgk pinggan aku licin tuh.. hahah..

org yg patut aku jumpa nihah.. 3 dara pingitan..

memang marah betul dorang.. bkn aku xtepati janji.. tp masa x mengizinkan..

Assalamualaikum..

p/s: rasa xcukup 2 hari 1 malam..

14 comments:

reen_sofee said...

baru nak tanye sal kawan pompuan ko!
huhuh
sebab nampak sume laki jek!
hahaa

mR.sYaH said...

reen: heheh.. ada gak kwn perempuan..

.aira. said...

haha, memang suke maen langgar2 kee ? xD

jempot lihat blog and tingglkan jejak anda di entri ni :D
aiz batu campur - tips mengelakkan perut buncit, haha

syaf said...

memang best kowang bergumbira...

tp sorry blog ko panjang giler bro,
kalu rase nk org bace blog ko dengan ikhlas a-z, dan org x bosan dengan blog tuh sile lah tulis pendek sikit. kalu banyk story sangt cube jadikan 2 ke 3 n3 na...

p/s : blog aku x best mane pon, tp sekadar nk share2 jerk, ok :)

NICK IRFAN said...

wah! bila baca cte ko ni tetiba rindu plak kt kwn2 aku? adoi.. bila dpt jmpe? eh! selamat ko xde ape2 syah dua kali nak berlanggar...


p/s=lawa jgk pmpuan 3org tu.. hehe

HonEyBuNNy said...

wahhh..bestnya enjoy dengan kawan2.....comei 3 dara pingitan itu...ehheh

mR.sYaH said...

aira: xsuka tp selalu nk kena.. heheh..

mR.sYaH said...

syaf: terima kasih atas nasihat tuh.. :)

mR.sYaH said...

nick irfan: a'ah.. naseb baik selamat.. aku relax jer tp kwn2 aku debor..

p/s: cantik ker..

mR.sYaH said...

honey: enjoy sgt.. comel yerk.. hahah..

yoro okino said...

ko mamai ke time drive?huhu

mR.sYaH said...

yoro akino: xdelh.. mmg style aku.. hahah..

Anonymous said...

lambat ! kena denda ni ;p

mR.sYaH said...

bajeklah nab.. hahha..