Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Friday, June 25, 2010

Masalah!

Assalamualaikum..

Aku rasa semua orang ada masalah yg tersendirikan..
kalau xde tu mmg bestlah hidup diaorg..
tp masalahlah yg sebenarnya akan membantu kita utk survive dlm hidup ni..
setiap masalah ada jalan penyelesaiannya..
dan bezanya masa akan menetukannnya..

setiap hari aku ada masalah..
tapi bukan semua masalah datang sendiri..
kadang-kadang aku yang mencari masalah tersebut..
baru hidup xbosan kan...

masalah aku skang adalah..
uitm..
patutnya aku dah dpt tahu aku dpt bilik mana..
tapi skang uitm buat sesuatu yg merisaukan aku..
aku kena daftar 3/7..
jd aku dpt tahu aritu aku dpt x kolej atau tak..
jadi klu aku xdpt terpaksalah aku kena cari rumah sewa..
pastu transport lagi..
kawan2 aku yg xdapat..
semua dah dapat umah sewa dan umah dorang dah penuh..
aku nak meraba mana lagi..
tu yg merisaukan batin aku ni..

kan best kalau aku dapat pergi pulau jeju untuk menghilangkan kerisauan dihati ini.. hurm...

Assalamualaikum..

p/s: best plak aku tgk org tulis entri dlm english.. aku nak try tp english aku tunggang langgang.. sesajer je plak kena gelak..

14 comments:

'AQILAH said...

kat student portal? ....

mR.sYaH said...

student portal pun skali.. xleh tgk..

reen_sofee said...

laa yeke!
erat masalah ko neh!
adoii!

senandung semalam said...

sian nye...
x try kol uitm tnye..?

NICK IRFAN said...

la...sian ko syah? ape2pun aku doakan smoga masalah ko selesai... amin..

HairiAks said...

Syah...
kalau x dpt gi pulau jeju...
Gi je Pulau Jerjak.. ngee.. bnyo pon nk dkt sama.. boleh?

Fakhrur Razi said...

fuyooh terkejut ak igt beribu2 komen
hahaha ala bli jer keta x)
share2 duit ngn kawe..
paper powng goodluck on ur study~~
bidang ap bro?

jejaka anggun said...

dik, ada byk org yg tulis entry dlm english tp grammar dorang kelam kabut. ada tuh ngaku cikgu english lagi... sian.

tulis jer la dlm malay tuh. jgn paksa diri jadik org lain. not nice.

mR.sYaH said...

reen: tu yg aku risau tu..

mR.sYaH said...

SS: kawan dah call. tulh jawapannyer..

mR.sYaH said...

nick irfan: terima ksih.. amin.. arp2 dpt selesai..

mR.sYaH said...

hairi: pulau jerjak pun ok.. tp kena hairi sponsor r.. bleh?

mR.sYaH said...

beli kereta.. huyoo.. nk cari maner tuh.. abislh ptptn nnt.. aku amik bidang kejuruteraan..

mR.sYaH said...

JA: betul tu.. byk gak yang perasan. tulis dlm melayu lagi best.. hehhe..