Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Saturday, June 19, 2010

Line Tak Clear Lah!!

Assalamualaikum..

Masa korang duk asrama dulu..
masa zaman2 nakal bukan jahat..
pernah xcover org yg buat jenayah..
huargh!! aku selalu buat..
aku dikira rakan sebahatlah..
byk perkara yg kena cover..

1. member hisap rokok..
aku byk kali nasihat dorng jgn hisap rokok..
tp nasihat tu macam mencurahkan air kedaun keladi..
tapi sebab sygkan member aku tlg gak jagan line tuk dorang..
(sayang ke biar member hisap rokok?)

2. tgk tv waktu malam..
dekat asrama aku dulu tgk tv sampai kul 12 jer..
lepas kul 12 kena balik dorm tidur..
tu pun macam biasalah boleh tgk hari jumaat malam, sabtu, dan ahad..
hari jumaat selalunya ada mega movie..
mesti ada movie caambest ditayangkan..
selalunya movie tuh mesti bersambung lps nightline..
so sebab nak sgt tgk movie tu sampai habis..
aku rela dok tepi tingkap tgk warden datang ke x..
klu datang aku bagitahulah.. semua lari lintang pukang..

3. bab makanan..
yg ni cerita dalam dorm..
bila balik smula ke asrma lps balik umah..
mesti adalaah yg bawak makanan..
terutama makanan kenduri kahwin..
klu duk asrama ni.. makanan xsedap pun jd sedap..
sebab makan dewan makan xsedap..
xsemualah..
terpaksa jaga line takut budak dorm lain dtg..
nak mintak makan kitaorg..
bukan kedekut takut xcukup utk ahli dorm sendiri..

4. ponteng prep(study)
habis sekolah pukul 2.30..
prep ptg kul 3.30..
so, mmg penat r..
nak mkn lagi, mandi, solat..
mesti rasa mengantuk gila2..
so, kena cover line jugak menda nih..
takut warden datang..

5. fly malam..
selalunya org fly waktu malam..
yelah duk asrma mmg lapo saja..
terpaksa fly nak beli makanan..
dah kalu menu ikan lemas sokmo..
mana nak tahankan..
so, klu ada sportcheck..
cpt2 lah inform..

6. barang larangan..
kat asrama dulu mana leh bawak handphone, mp3 player, walkaman, rokok dan seumpamanya..
seluar jeans pun xboleh..
so, terpaksalah menyorok ke tempat2 yg warden xdpt capal..
aku masih ingat masa aku nak cover walkman aku..
aku isi dalam baldi baju nyg nak basuh..
pastu aku lupa nak ambik balik..
last2 walkman aku rosak masuk air..
xguna juga..

Mesti korang pun ada pengalamankan..
jaga line.. clear ke xclear..
aku biasa dah.. hahahaha..

Assalamualaikum..

P/s: line era xclear macam hot lah.. eh, bukan line tapi frequencykan.. entahlah aku xtahu..

18 comments:

Lelaki Ini said...

selalu..
macam,2
ade yg lebeyh kurang ngn ko pun ade
hehehe

mR.sYaH said...

lelaki ini: hahha lain plak nak sebut nama nih... macam aku.. hhaha..

El-Zaffril said...

aku memang buat nakal depan2... hahahaha

Cik Gallus Gallus said...

saya tak de pengalaman dekat asrama
tp tau pe yg berlaku kat asrama

kadang-kadang bersyukur jugak bile tak dpt asrama

tp kadang-kadang tu ade jugak menyesal tak dpt asrama

mR.sYaH said...

elzaffril: tu mmg terbaiklah!

mR.sYaH said...

Cik Gallus2: mmg duk asrama ada yg best dan ada xbest tapi itu dpt dijadikan satu pengalaman.. hahah..

echah mashuri said...

sume pnh buat kcuali isap rokok tu,,
best2..huhu

p/s=entry ni buat kerinduan dtg neh..uishh

reen_sofee said...

hahahah
standard arr tuh laki!
pada aku laki yg baik sgt tak macho!
hahahah

mohdhairihassan said...

hehehe...zaman muda-muda dulu aku baik.
aku bukan tukang kaver, jugak bukan tukang report.
member2 aku buat pape,aku usha je,
n blaja dari diorg.hahaha!

Wan said...

teringin juga aku stay asamara tapi takdak kesempatan pulak..

tapi kenangan taim sekolah perghh!! masyuk beb.. kalau boleh aku nak waktu berenti.. hehe :)

HonEyBuNNy said...

behsa la lau bab jaga line...he2....lau line xcler...kita ubah area...hehhe

jejaka anggun said...

pakcik x penah buat semua tuh.

mR.sYaH said...

echah: rindukn.. heheh..

mR.sYaH said...

reen: yeke.. so aku ni macholh.. hahah..

mR.sYaH said...

hairi: wah! itu lg bagus.. hahah..

mR.sYaH said...

wan: mmg masyuk.. aku pun nk.. heheh..

mR.sYaH said...

honey: betul tu.. heheh..

mR.sYaH said...

JA: cubalah buat.,.. hahhah..