Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Friday, June 4, 2010

Lagenda Budak Setan.. Best Sgt Ker??

Assalamualaikum..

Tengoklah poster ni sepuas-puasnya..
sebab takut korang xsempat nak tgk citer ni kat wayang..
aku baru jer habis tgk citer ni kat wayang..
balik rumah jer hujan terus turun..
xabis sejuk lagi duk dalam panggung wayang tu..

Best Sangat ke citer ni??
aku masuk dalam panggung tu lambat dlm 10 minit..
sebab aku terpaksa mencari parking dulu..
masuk je dlm, citer dah start pun..
mujurlah aku dh rgk kat astro aritu mula2 cerita..

Oklah aku nak cerita apa yg aku rasa ttg citer ni..

Jln cerita:
siapa yg baca novel dia mesti dah tahu jln citer dia..
aku yg masuk belum lahir masa novel ni dikeluarkan..
mestilah tak tahu..
aku rasa jalan citer yg menarik..
aku suka tgk perjalanan citer yg lancar..
setelah citer sepi, citer ni mmg best!
citer ni bergerak dgn laju skit..
xsempat nak feeling lebih2.. heheh..
tapi citer best sebab lari dari tipikal filem tempatan yg lain..
xde babak yg xperlu..
semuanya perlu ditonton..

lakonan:
aku rasa pemilihan pelakon takde masalah..
farid kamil, lisa surihani, que haidar dan fazura..
aku suka lakonan mereka terutama fazura..
aku mmg suka tgk dia berlakon terutama masa pisau cukur aritu..
dlm citer nipun best gak..
farid dan lisa pun bagus..
que mmg bersungguh betul berlakon..
cuma ramai yg tergelak time lisa sebut 'pemarah'
mcm payah nak sebut huruh 'r' tu..

keseluruhannya:
tempat lakonan yg digunakan mmg menarik..
nampak cantik Malaysia nikan..
citer ni mmg menarik perhatian aku..
aku rasa tak rugi rm7 melayang..
sebab aku tgk citer yg menarik..
skang aku bagi bintang untuk filem ni..
4.5/5 bintang..
ni cuma review bagi akulah..
setiap org ada pendapat masing2..
xsabar pulak nak tgk sambungan bahagian 2 plak..

Assalamualaikum..

7 comments:

reen_sofee said...

ko tgk 7 rgt?
aku tgk 5rgt taw!
hahaha
pada aku cite neh diselamat kan oleh lagu die yg sgt sedap tuh!
aku meleleh bile tang lagu jek!
huhuhuh
pape pon aku sgt suka sume tempat yg die tunjuk dlm cite neh!
sgt cantik!!

El-Zaffril said...

Wah... dah tengok dah... aku tak tengok lagi

mR.sYaH said...

reen; mesti guna kad student nih.. lagu dia leh r thn.. tempat2 dia mmg menarikkan..

elzaffril: gilah tgk bang.. heheh.. :)

HonEyBuNNy said...

best eh>>nak tgk2...nak tgk jugak..ehhe

mR.sYaH said...

honey: gilh tgk.. selagi ditygkn kt pawagam.. klu x beli cd jelh.. heheh..

♥♥Cik_Mar♥♥ said...

knpe korang tgok murah???cik mar tgok rm10 ok kt MBO melaka mall~~
tp sungguh berbaloi sbb best& sedey~~huhu

mR.sYaH said...

ikut tempat kot kak mar.. reen murah mesti sbb guna student card kot..