Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Sunday, June 13, 2010

Jauh Berjalan, Penat Satu Badan tapi Bergaya Sakan..

Assalamualaikum..

Aku baru je sampai rumah terus online..
lama betul xonline.. dari ptg selasa lagi..
aku balik kampung kat Tanah Merah, kelantan..
rindu betul kaat blog aku dan para VIP yg singgah blog aku ni..
rindu tak kat aku??..

Lama betul aku duk kampung.. lima hari..
bekalan internet mmg xdelah.. tulah xdpt nak update blog ni..
mesti byk yg aku ketinggalan..
nak kena terjah balik blog2 lain..
Para VIp yg singgah blog aku ni kenalah terjah balik..

Balik kampung kali ni bukan setakat nak selesaikan hal keluarga jer..
tapi aku terpaksa menjadi pengikut setia kakak aku ke kenduri kahwin kawan2 dia..
seperti biasa sebagai adik yg baik.. aku ikutlah..
dan kakak aku pasti dapat soalan klise..
"Bila giliran kamu pula?" mestilah soalan ni dorang tanya..
dalam satu hari tu sampai 3 kenduri kahwin aku pergi..
semuanya cikgu yg kahwin..
dahtu cikgu sama cikgu pulak tu..
dan satu persamaan dlm kenduri tu..
mesti air sirap sebagai penghilang dahaga..
aik.. memang kenduri kahwin minum air sirap yerk..
tapi nasi minyak dah out of order dah..
tapi gulai kawah wajib ada..

selain pergi kenduri..
aku gak pergi menghabiskan boreh..
pergi WAKAF CHE YEH dan RANTAU PANJANG..
tempat yang popular dgn barang murah katanya..
aku pun jolilah yg mana patut..
barang golok pun goloklah..
janji stylo.. hahahha...

aku pun gembira sebab dpt jumpa sepupu2 aku..
yg comel2 belaka..
tapi aku lagi comel.. hahaha..
poyo betul!...

sekarang aku nak terjah blog lain pulak..
rindu kamu semua...

Assalamualaikum...

p/s: ada tak blogger yg kahwin cuti sekolah ni?? xjemput aku ker??

8 comments:

senandung semalam said...

bestnye dpt shopping kt ranrau pnjg...

mohamadhanif said...

http://cat-and-girl.blogspot.com/

U have a good blog...but
I ENJOY THE FREE DOMAIN AND FREE HOSTING!!!
Let Change you domain blog with your name.

visit here

domain-myname.co.cc

reen_sofee said...

syah!!!
selamat kembali!
hahaha
dah lame ko tak uodate!
hee~
so any souvenir for me?
hahahaha

mR.sYaH said...

SS: bestlh gak.. dptlh jeans selai dua.. heheh..

hanif: thanks..

reen: bepang ada.. kau nak??

HonEyBuNNy said...

ye2...rindu2...heheheh...wah2...bestnya balik kg..heheh

El-Zaffril said...

Syah... patut la tak update... balik kampung... best best best

Jantan Keparat said...

weh..
nape x sggah umah ak..
adoyai!

mR.sYaH said...

honey: rindu ker?? thanks.. best jugak..

elzaffril: a'ah tu sebab xupdate lame dah..

JK: tak tahu alamat r lagipun rasanya masa tu Jk xde kt rumahkan..