Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Thursday, June 17, 2010

Best Jer Aku Tengok Dia Orang!!

Assalamualaikum..

Bila aku dok terjah2 blog blogger2 lain..
aku nampak pic dia orang dgn blogger lain..
mengeratkan silaturrahin dari alam maya ni..
nampak mesra dan rapat..
walaupun ada tu bru first time jumpa..
langsung nampak xkekok..

Tapi aku pun teringin jugak nak jumpa blogger2 lain..
tapi aku rasa xmungkin akan berlaku..
aku cuma boleh menulis jer..
payah betul aku nak bertentang mata..
membuka mulut macam dah kena zip..
aku mmg risau dgn sikap aku yg pemalu..
aku pun xtahu..

kalau aku jumpa orang baru..
xmungkin aku boleh bersembang dgn dia orang dlm masa sehari..
kalau sepatah dia tanya sepatahlah aku jawab..
kadang 2 aku guna anggota badan jer utk jawab soalan dia orang..

banyak kali aku kena sindir dgn adik beradik aku..
aku ni mmg pemalu betul masa kecik2 dulu..
"macamlah ada paparazzi nak ambik gambar!"
macam tulah ayat dorang..
nak tegur org pn ssh..
"macamlah ada emas dalam mulut tuh!"
aku cuba nak bersembang..
tapi aku xde modal utk memulakan..
aku selalu fikir negatif2..
aku takut org bosan cakap dgn aku..
tapi tu dulu..
sekarang pun adalah berubah skit..
xbyk mana pun..
mgkn satu hari nanti..
aku akan berubah..

Tadi aku singgah blog uncle ben..
dia xterjah pun blog aku lagi..
pastu aku dapat info ttg muslimah di facebook..
ada otak kotor cuba menjatuhkan maruah muslimah2..
korang boleh baca detail kat blog SERIKANDI..

satu lagi..
aku pergi hospital tadi..
aku tgk ramai betul org dtg melawat..
mmg bagus.. ada jugak yg sorg2.. kesian rasaanya..
tapi satu jer aku kurang puas hati..
ada tu bawak anak kecik2 buat bising dlm ward..
bkn aku marah bawak anak..
tapi faham2lah org tgh sakit..
pastu ada budak menjerit2.. berlari2 dalam ward..
pesakit jadi serabutlah dahlah tgh sakit..
ada tu sorang makcik tu siap mengadu lagi..
aku dgr jelah..
dia jadi sakit tgk org bising pastu berlari dekat katil dia.
sian makcik tu..
klu nak bawak ank pun.. larang2lah..
budak kecik kalau kita tegur dia akn faham..
ni mak ayah dorang boleh biar pulak..
anak2 buat bising dalam ward..
doraang dok asyik sembang2..
Hormatlah orang kalau kita nak org hormat kita..

Assalamualaikum..

P/s: dapat mesej dari kawan utk advice dia ttg couple.. aku macam doktor cinta dah.. hahahaha..

22 comments:

reen_sofee said...

ahaha
meh dtg kedah jumpe aku!
komfem ko byk cakap!
hahaha
tuh laa weh!
aku yg tak sakit neh pon runsing tgk budak berlari lari dlm wad, apetah lg org sakit!

Ery Farieha said...

hahaha
jom jd puteri dlm my latest entry
best je dpt kwn baru :)

Jantan Keparat said...

jom jmpe ngn aj dulu!
ak byk mulut..
so..
bile ko duk ngn ak..
ko senyap je pun x pe..
ak mmbebel sowg2!

mR.sYaH said...

reen: wah kedah.. jauhnya.. hahahah.. mmg pun.. tp xnk lah sound..

mR.sYaH said...

ery: jd puteri? saya lakilah.. hahah.. mmg best pun..

mR.sYaH said...

JK: wah! baguslah mcm tu.. aku angguk2 geleng2 jelah.. patutlah layak jd MPP.. :)

'AQILAH said...

ngeeh same lah...haha plg byk dilakukan pun senyum...

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
huhu, pasal ni ke br0 tak mahu datang gath itu hari? ;)
nyway ak faham sikap k0 nie..cam ak muda2 dl gak..pasif ckit, kena orang mulakn dl.. cuba aktifkan diri dlm berpersatuan, beraktiviti..
OK la nanti

mR.sYaH said...

aqilah: betul tu.. aku pn senyum jelah..

El-Zaffril said...

Ape salahnye join gathering syah... isk... jangan rasa rendah diri... be confiden

jejaka anggun said...

pakcik pun malu2 nak jumpa org nih. maklumlah pakcik kan anggun, takut plak nnt dorang terpikat...

bOyFeiZ said...

hehehehe..

tentang berjumpa blogger???

biasanya mula dgn chating2 dl..then baru jumpa... tu yg xkekok sgt bila jumpa tu.. btw.. it's so fun meeting people who have same interest and hobby with us...

senandung semalam said...

wat pe nk malu...
wat mke xmlu sudah...
hahahhahaa...

hans said...

sometimes ko nampak mesra bila diorang jumpa
tapi sekali gaduh habis punah semua
hahaha
tu yg payah tu

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.jum jumpe! ;p

mR.sYaH said...

elzaffril: bkn rendah diri.. cuma kurang yakin skit.. ;)

mR.sYaH said...

azrai: aku payah nak join aktiviti2 macam tuh.. xminat sgt..

mR.sYaH said...

JA: samalah kita pakcik.. nnt terpikat payah.. haha..

mR.sYaH said...

boyfeiz: mmg best..

mR.sYaH said...

SS: nak buat muka xmalulah xreti.. hahhah...

mR.sYaH said...

hans: a'ah.. tu yg jd payah tu..

mR.sYaH said...

intan; jumpa? abg hairi xmrh ker? hhahah..