Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Monday, May 31, 2010

Serupa tapi tak sama

Assalamualaikum...

Aku sampai rumah aku pukul 3 pagi..
bertolak pukul 12 tgh malam lepas makan satay kat gombak..
mmg seharipun kat KL..
terasa hampa sebab xdpt pergi pesta susu dutchlady kegemaranku di pavilion..
dan juga youth10 yg aku dpt pass percuma..
xpelah mgkn bukan rezeki..

tapi mmg penat semalam..
dari gombak ke klang..
dari klang ke sentul..
sentul ke ampang..
ampang ke pantai dalam..
pantai dalam ke gombak balik..
memang full r satu hari..
xdpt nak pergi KLCC, MID VALLEY, TIMES SQUARE DAN pAVILION..
yelah mmg aim nak pergi kenduri kahwin jer..
bkn nak jalan2 pun..
mgkn lain kali..

tapi apa yg xbestnyer gi KL ni..
manusia KL ni cam xde perasaan sabar jer..
bawak laju mcm nak race..
hob tu dah macam jadi lagu kat radio..
dah..
kalau sedap xpe r..
nyekit gila aku dengar..
lambat skit hon bertalu bunyi...
sikit2 hon..
bawak elok2 pun dia hon jugak..
dahlah sesak..
lagi satu bayar tol sehari nak dekat seratus..
fuh! nasib baik aku xduk saner..
nasiblah aku hidup dgn manusia kuantan..
yg masih ada kesabaran lagi..
masa kereta aku mati kat lampu isyarat..
xde pun yg nak hon2..
sabar je menunggu..
kalau kt KL xtahulah..
macam tu rupanya hidup kat bandar metropolitan..
manusia itu serupa tapi xsama..
negeri pun ikut macam tu ker??

P/s: balik je tiba-tiba meluahkan ketidak puasa hati..

p/s: dapat jugak makan nasi minyak org kahwin kat meru semalam.. heheh..

p/s: siapa kahwin jemput2lah aku.. hehe..

Assalamualaikum..

9 comments:

HonEyBuNNy said...

makan satay kt gmbk??xgtau ila pun...ehheh....ok2..nti ila tawin ila jmpt..hahah

Jantan Keparat said...

biasala..
kat bndar..
ak kawen..
meh2!!!

El-Zaffril said...

Hahahha... Ilek la... orang KL bukan tak menyabar... dah biasa begitu

mR.sYaH said...

Honey: duk gombak ker.. ok.. xsabar nak tggu.. hehe..

JK: bandarkan.. bila senior?? kat maner?? hehe..

Zaffril: nasib xduk situ.. heheh.. nnt klu duk situ mgkn akan biasa..

Nurul a.k.a Riko said...

Mmg cenggitulah situasi hari2 kat KL cz sumer nak cepat! Nak cepat sampai opis, nak cepat amik anak dari sek...nak cepat amik anak dari rumah bbsitter.

Cuma satu ajer ahkak nk puji...para pemandu kat KL nie..kalo kita kasik signal nak masuk lane...mmg driver kat sini sporting...cepat ajer kasik laluan...cuba kat negeri lain...ada tak?

jejaka anggun said...

driver kat KL mmg camtuh.... ahaks!

mR.sYaH said...

nurul: mcm tu ke kak.. rasanya ada gak.. tp sebenarnya semuanya ikut hati masing2kan.. xkisah duk negeri mana pun kan,, heheh..

mR.sYaH said...

patutlah pakcik naik LRT kan.. heheh..

senandung semalam said...

bese la 2 kl.... ahhahhah.. sabaw je la...