Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Wednesday, May 26, 2010

Kebahagiaan Dalam Perpisahan Versi SYAH

Assalamualaikum..

Hari ini aku cuma nak tunjukkan sebuah video..
yg simple yg aku buat..
menggunakan lagu tema juara af8, syahir..
terimalah kebahagiaan dalam perpisahan versi SYAH..

mesti korg kecewa tgkkan..
video just gmbr aku dgn kawan2 aku..
dari sekolah teknik dan uitm..

aku duduk kt hostel masa aku form 1 lagi..
masa tu aku sekolah dekat SMK Ahmad pekan..
pastu aku pindah pergi SMT Kuantan..
sebab aku tak berjaya nak masuk MRSM..
mgkn sebab aku ni xbijak kan..
itu pun impian aku..
aku mintak masuk matrik teknikal tapi xberjaya..
tapi aku dapat matrik sains kt gambang..
aku belajar seminggu kat KMPH..
pastu aku keluar dari situ sbb aku xbleh nak sesuaikan diri..
aku mengaku aku antara org yg ssh nak dapat kawan..
selagi org tu xtegur aku selagi tu aku akan berdiam diri..
aku masuk uitm kampus khazanah alam pn sebab ada member kacip aku..
sepanjas mms aku dok berkepit dgn dia..
sampailah kami terpaksa berpisah..
dia course lain aku course lain..

mmg pelik ada org lelaki mcm aku ni..
tapi mmg sikap aku mcm ni..
aku mmg xboleh nak ubah lagi..
sampai satu masa aku kena masuk kelas lain..
seminggu aku keseorangan..
ada yg tegur dan meyapa aku..
aku jawab sebaik mungkin..
sehinggalah ada seorg yg mula rapat dgn aku..
sejak itulah aku baik dan rapat dgn budak lelaki kelas aku..

aku rasa sahabtlah nilah yg penting bila aku berjauhan dgn keluarga..
dorglah yag aku buat kita ketawa dan kadang2 sedih..
aku cuba utk menjadi kawan yg terbaik!
tapi aku pun manusia biasa..
pernah juga bertelagah dgn dorang..
namun benda mcm tu xlama..
kita xbleh nak suruh org ikut perangai kita..
setiap org ada cara masing-masing..
kita sebenarnya kena memahami mereka..
barulah ukhuwah yg terjalin itu suci..

aku gunakan lagu syahir ni sebab..
setiap pertemuan itu pasti ada perpisahan..
dan setiap kali perpisahan itu..
aku berharap kawan2 aku akan menemui jalan kebahagiaan..
itulah yg selalu aku harapkan..

Assalamualaikum..

10 comments:

Jantan Keparat said...

kan????
ak pn sgt2 suke ade kawan yg leh sehidup semati!

mR.sYaH said...

betul3.. baru best hidup ini... heheh..

El-Zaffril said...

Sedih weh entry ni... tak ape... sabar k

mR.sYaH said...

terima kasih abang long.. hehhe..

faye said...

hai tq jalan kt blog saya...be my follower and join my GA ok....

http://fasham87.blogspot.com/2010/05/update-1st-giveaway.html

mR.sYaH said...

samer2...

reen_sofee said...

nape ko neh weh?
sabar k!

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
hmM..kawan mudah dicari, tapi sahabat sejati belum kutemui..amat payah..
nice entry! ley kenal lebih lanjut rakan blogger yG s0rang nie,, =)

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.heeee~
.bagus entry neh
.kwn smp mati ;)

mR.sYaH said...

reen: terima kasih.. :)

Azrai: betul tu.. boleh jer.. terima kasih..

kak intan: kawankan penting tp cik abg akak lg penting.. hahah..