Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Tuesday, April 13, 2010

Semuanya Seratus..

Assalamualaikum..

Masa : 12.07 pagi
Hari : Selasa
Tempat : atas katil
Posisi : baring

Alhamdulillah nilah entri aku yg ke 100..
Bersamaan followers aku yg ada 100..
dan sdh setahun aku jadi blogger..

Macam-macam dah aku tulis..
Dalam blog aku ni..
Dari suka-suka nak tulis..
Sampailh aku sekarang ni..

Semperna meraikan ini..

aku ciptakan satu sajak yg biasa-biasa ini..

SAAT DIA KEGEMBIRAAN..
AKU JUGA TURUT GEMBIRA..
SAAT DIA KESEDIHAN..
AKU JUGA TURUT BERDEDIH..
SAAT DIA KESEPIAN..
AKU JUGA SEPI..
KAU DAN AKU ADA PERSAMAAN..
NAMUN HATI KITA TETAP BERLAINAN..

Sajak yg plg teruk aku rasa..
tapi biasalah budak baru belajar..

Sekarang aku nak cerita..
Tentang sebuah novel yang telah aku beli..
semasa satu program yg dijalankan dikampus aku..
xingat program apa..

tajuknya MENGINTAI CINTA KHALIFAH..


byk ilmu yang aku dapat dlm novel ni..
akan aku manfaatkan apa yg aku dapat..
antara yang aku ingat..
"Orang banyak cakap, banyak silapnya. Orang banyak silap, banyak dosanya. Orang banyak dosa, nerakalah tempatnya.."
macam tulah aku rasa kataa-kata yg ada dlm novel 2..

Dan akhir sekali aku terjumpa gambar sebelum nak SPM..


aku dapat dalm facebook cikgu aku..
meriah betul masa ni..
mcm dpt result SPM gempaq jer..

OK, mata dah kantuk..
esok ada kelas pagi..

Assalamualaikum..

4 comments:

Fakhrur Razi said...

hohoho ckgu2 skang mmg ramai dh pakai fb ;D sonang jer nk kontek

Cik Wanie said...

novel tue sgt2 best,
cik wanie dah beli dan dah baca sampai abis,
mmg best lah:)

mR.sYaH said...

fakhrur Razi: btllah tu.. mengeratkan lg hubungan anak murid dgn cikgu..

cik wanie: mmg best pn.. citer tu menarik..

jejaka anggun said...

congrats!