Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Tuesday, April 27, 2010

JUrutera atau cikgu??

Assalamualaikum..

minggu final exam yg buat jiwa aku resah gelisah..
hari ni saja 2 paper..
calculus dgn bell..
fuh! soalan mencabar minda betul..
diluar imaginasi aku..
aku main bantai jawab..
janji penuh kertas..

Habis exam td..
luahkan segala penat lelah..
dgn menghabiskan citer GTO..

aku mmg minat citer ni..
bru skng dpt tgk..

ku bru sethun belajar kt u ni..
ada lg 2 thn..
tu bru dip..
belum ijazah..
tp aku kena pikir skang..
ijazah nnt nk smbg engineering ke pendidikan?
aku kompius btl..

masa kecik sebelum drjh 1..
aku nak sgt jd jurutera..
tp pas masuk sekolah rndh dgn mngh..
aku minat nak jd cikgu mcm onizuka..
skang.. aku xtau yg mana patut aku pilih..
peluang pekerjaan skang pun bkn sng nak dpt..

Assalamualaikum..

p/s: 2 paper lg tuk cuti sem.. impian ke genting xkesampaian nampaknyer..

8 comments:

Annaz said...

aku ckp dh kan..
apply jd cigu tadika..
pastu ajar diorg add math terus..
nnt byk la budak2 genius..hahaha..

hans said...

bagi aku xpayah fikir la sangat
tumpukan pada diploma ko dlu
benda xkemana

iLhAm_bEcKs said...

haha..
redah je..
idUp kne njoyy

mR.sYaH said...

annaz: ok gak 2.. nnt aku try apply.. hahaha..

hans: saj nak pk dlu.. heheheh..

ilham: betul2. hdup kena enjoy..

hans said...

bukan maksud aku xleh fikir
bagus kalau fikir but the important thing is just focus apa yg ada depan mata now

mR.sYaH said...

hans: ok.. betul gak.. yg pntg grade dip dlu.. thanks..

Nurul Husna said...

pilih untuk buat apa yg kita suka, bukan yg org suruh :D

mR.sYaH said...

saya akan ikut apa yg sy rasa.. thanks husna..