Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Wednesday, March 31, 2010

Hatiku tersentuh

Assalamualaikum..

Hari-hari aku baca suratkhabar..
Aku asyik baca kes buang bayi ni makin berleluasa..
Ada yg buang dlm laut, buang dalam longkang, dalam tong sampah..
yg kejam tu siap bakar lg..
klu xnak anak tu.. tahanlah nafsu tu..
xpun bagi org lain jaga..

tiba-tiba aku dah marah..
relax.. relax..

okay,
petang tadi aku pergi kehospital besar temerloh..
menziarahi lecturer bel aku..
Encik Ramly yg baru habis kena bedah..
aku tgk keadaan dia masih lemah lagi..
aku harap dia dpt mengharungi dugaan ini..
dan tadia ku xsempat nak cakap kat dia..
"Thanks for everything! terima kasih kerana memberi ilmu kepadaku.."
aku cuma bleh ckp dlm hati jer..



tapi satu perkara yg menyentuh hati aku..
pada petang tadi..
melihat keadaan lecturer aku yg baru kehilangan anggotanya tu..
mmg terasa sebak sgt..
bdk perempuan semua dah menitiskan air mata..
murah betul air mata dorang..
bdk laki semua cover macho.. adalah sorg dua dah merah mata..
bila dah tanya kabar..
ttg keadaan lecturer..
kami pun nk berangkat..
yelah masing-masing sewa kenderaan org..
xlehlah nak lama2..
lgpn lecturer tu macam penat jer..
kesian pulak dia nk melayan kami ni..
dahlah ramai..
satu kelas pergi.. 25 0rg..

time nak balik2 tu..
semua siap2 salam..
first2 bdk laki..
pastu dak perempuan..
bdk perempuan yg last2 tu..
mula2 mcm ragu2 nak salam..
mgkn dia fikir dlu..
akhirnya dia salam..
semua bdk perempuan menangis..
aku tak rasa apa-apa pun..
bdk perempuan xmenangis pn..
tp time dia salam dia menangis..
tiba-tiba aku jadi sebak..
aku tgk bdk perempuan tu dgn lecturer..
mcm anak dgn ayah..
tersentuh hati aku..
mujur air mata aku xkeluar..
cover macho lg.. heheh..

aku pun bg tau member aku..
dia pun kata dia rasa sebak masa tu..
macam magis plak..
mgkn nampak keikhlasan kot pada dia..
tp xsemestinya yg lain xikhlas..
aku ikhlas..

Assalamualaikum..

p/s: kan best klu perempuan tu jd milikku.. heheh..

6 comments:

jejaka anggun said...

org jantan kalo nak nangis, nangis jer. jgn malu2. amik contoh bebudak AF. ahaks!!!

nur-azi said...

Kdg2, llaki tak prlu control macho klu nk nangis.. Lg suka tgk klu llaki nangis - tu x tunjukkn dorang lemah tp ada sifat kmanusiaan dlm diri dorang..
Nk miliki ppuan tu? Be gentleman, en. syah.. Ask her out..

mR.sYaH said...

jejaka: sape nak jd bdk2 af.. nangis xreal..

nur-azi: mmg r tp xnak org pggl cengeng.. hahah.. dia bkn perempuan semudah tu.. kdg2 kena nilai diri dlu..

nur-azi said...

Mcm tu.. Sy baca entri sblmnya, mybe ppuan tu jnis ppuan idaman en. syah.. Jd, mmang sukar utk ajak dia kluar.. Asif, sy tsilap pnilaian.. 'kdg2 kna nilai diri dulu', klu btul2 suka ppuan tu, ubah diri dulu (klu nk cri yg solehah, jd soleh dulu) supaya si dia bleh trima en. syah.. Jgn ambil ati komen sy ni.. Sy pun alami pkara yg sma (klu nk cri yg soleh, jd solehah dulu)..

mR.sYaH said...

biarlh masa yg menentukan..

nur-azi said...

Wokehh2.. Lagi satu, asif tau pasal 'ask her out'.. Nak perbetulkan, be gentleman - jumpa parents lebih baik.. Tu je, k..