Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Wednesday, December 30, 2009

Dah nak start dah...

Assalamualaikum...

Malang betul hari ni..
Semalam aku pergi beli baju t-shirt baru..
yelah dah nak bukak sem bru..
pastu aku beli 2 helai..
bila test 'kecik' plak..
jadi harini aku pi tikar..
slalu klu aku beli baju aku test dlu..
tp aku dah biase ambik baju kt kedai tu.. jd dia tahu saiz aku.. hahah..
tp xmuat plak.. harini gitukar..
cari baju yg sama saiz besar tp xdelah..
terpaksalah aku ambik baju yg bukan pilihanku tp muat..
yelah mana boleh ambik duit balikkn..
aku makin membesar ker?? kena dietlah nampaknya...

Argh!! lupakan itu semua..
mggu dpn aku dah start blaja..
dah nak start dah..
uiks?? cepatnya.. heheh..
bunyi semacaam ker.. biaselah mula2kn..

Semalam aaku kluar dgn syahir..
Pi potong broaadbaand tukar kpd pakej pelajar..
murah sikit.. tahulah ekonomi skangkan.. heheh..
pastu dgn menaiki kereta vios syaahir model J..
kitaorg merayap gi tgk wayang..
hajat hati nak tgk avatar tp syaahor nak balik awal..
kitaorang pun tgklah alvin and the chipmunk 2..
aku chipmunk hijau tu.. comelkan.. akukan com... hahah..
cerita biasalah komedi.. aku ske tgk citer klaka ni..
tp aku agk tersinggung xsmpt nk tgk sherlock homes..
citer ni.. 3 /5 bintang..

Lpas tu aku singgah kejap kedai cd..
Kang kegilaan aku citer korea..
aku pun curi satu citer..
curi?? xdelah belilah..
citer sweet 18.. klaka..
patutlah aku awet muda.. asyok gelak dan ketawa.. sama je??
aku ske tgk citer korea yg klaka jer..
korea klu citer serius lembab..

oklah.. aku nak pack barang..
kan dah nak balik.. harap2 wireless kt u molek..

Assalamualaikum...

Wednesday, December 23, 2009

Best Wok!!

Assalamualaikum..

Sudah lama xupdate blog..
Kebelakangan ni sibuk sikit..
Byk perkara buat..

Sanak saudara yg dtg menziarah..
pertunangan sepupu..
dan sibuk habiskan masa ngadap laptop..
tgk citer korea..

Aku dulu anti citer korea..
cam aku anti citer indon yg melalut tu..
sebab dulu org ske tgk winter sonata dan seangkatan..
bg aku cter tu xbestlah..

tapi lepas masuk u..
aku jadi penasaran..
suke tgk citer korea..

ni citer yg aku dah tgk..

SASSY GIRL


MY GIRL


DAN SEMALAM AKU BRU ABIS TGK CITER
BOYS OVER FLOWER.. BEST WOK!!
KORANG LEH DPTKAN DVD KAT KEDAI..
DOWNLOAD PUN BOLEH.. HAHAH..

ASSALAMUALAIKUM..

Tuesday, December 15, 2009

Jangan Aku Disantau..

Assalamualaikum...

Hari isnin yang lalu..
aku pergi ecm lagi..
cam biaser ecm dah jd tempat rasmi aku tgk wayang..
dulu kompleks teruntum jaa..
aku menonton dgn kakak dan sepupuku..
citer santau yang aku nak tgk 2..
best ke tidok?

Apa yang boleh aku katakan ttg citer ni..
ialah..
1. lebis bagus dari jangan pandang belakang
2. lebis elok dari congkak
3. lebih memuaskan dari jangan tegur

nape aku kata gitu..
sepanjang aku tgk citer 2..
aku byk gelak dan berpikir?
bukan lucu cerita ni..
tapi lakonan yg menjadi buat aku rasa terhibur..
pelakon2 yg menjiwai org kata..
aku rasa filem ni okay utk ditonton..
tp biasalah ada yang cacat celanya..
skurang2nya aku xrase bingung tgk jgn pndg belakang 2..
congkak dan jangan tegur 2 pn bolehlah..

Bagi aku citer seram kat malaysia lebih okay dari indon 2..
tapi better citer thailand dan korea..
tapi xper kire okaylah...
sesungguhnya xdelah aku rase menyesal rm6 aku melayangkan..
heheh..
aku bg citer ni.. 3.5/5 bintang..
klu korang rase nak tgk gilah..
leh ilang stress dan bergelak ketawa..
heheh..

xsampai 2 minggu lagi aku balik U..
masuk sem 2..
Assalamualaikum...

p/s: klu korang xpuas hati dgn aku jgn plak korang santau aku.. xsanggup nak makan ulat+darah+telur separuh masak=jijik.. heheh..

Sunday, December 13, 2009

Aku bersyukur dengan apa aku dapat..

Assalamualaikum..

Beberapa hari yang lalu..
Satu waktu yang aku nantikan..
Yang buat jantung aku berdegup dengan kencang..
sekali..

Result aku dah kuar..
Dan aku xdapat dekan..
yang aku inginkan..
tapi aku terimalah..
malah aku bersyukur..
walaupun xdpat dekan..
xleh naik pentas (member aku ckp)
aku terima..

sekurang-kurangnya..
boleh hidup lagikan kat saner..
just fizik yang buat pointer aku down..
sungguh mendukacitakan..
apsallah aku lemah subjrk ni..
ke aku ni momentum lemah sangat..
ataupun energy xkuat..
ataupun force xleh nak tampung aku..
ataupun cas electricity dalam badan tak cukup..
ataupun potential aku berkurangan..
apalah aku merepek ni..

Apa2 pun masih ada 5 sem utk diteruskan..
dan aku akan perbaiki kelemahan aku tuk sem ni..
pada sem depan..
harap penyakit malas aku ni akan sembuh...
apsal penyakit malas ni dtg time study jer..
time makan ke, tgk tv, main internet..
xdelh plak nak datang mgkn sbb setan ske kcu aku time tukan..
jahat tul setan ni..
hasutlah aku time makan..
skurang2nya aku leh kurus..
ada faedah..

Sesungguhnya aku xboleh mengalah..
aku bersyukur apa aku dapat..
dan aku kena usaha kuat..
sebab aku xgenius..
aku budak biase-biase jer..

oklah.. ingat nak tgk citer santaulah..
menghilangkan duka lara dalam hati ni..
mana tahu ada hantu yg dapat hiburkan hati..
hahah.. ok..

Assalamualaikum...

Tuesday, December 8, 2009

Debaran makin terasa..

Assalamualaikum..

Aritu aku pergi tgk wayang kt ecm..
tuk teman kwn aku balik poli yg sunyi..
aku pn blanje r..
xde citer nak tgk..
aku pn bantai citer yg terdekat..
COUPLE RETREaT
cerita ttg hubungan suami isteri..
diklasifikasikan 18PL..
mujur dah cukup 18..
heheh..
citer ni okay sebab view dier cantek..
dan agak klaka sebab citer klaka..
aku bagi 3/5 bintang..

Sebenarnya result nak kuar..
debaran makin terasa..
brapelah dapat agaknya..
arap2lah dekan..
amin..
xsalah kadang2 nak bercita-cita tinggikan..
heheh..

Assalamualaikum..

Thursday, December 3, 2009

Jom baca!!

Assalamualaikum...

Hari ni aku nak bercerita ttg sebijik buku yg bagi aku best..
Best tahap apa?
dewa?cipan? best lagi dari tu.
buku yg dapat membuka minda aku yg agak kesempitan..
semua ada..
cukup lgkap..
bab sosial,budaya,politik dan semuanya...

Buku ni aku baru beli semalam..
dan aku khatamkan arini..
aku ni beli buku dah best.. cpt jer abis..
walaupun aku tak suka baca buku rujukan apatah lagi buku teks..
tp kalau buku lain tu aku bacalah..
dlu masa skolah menengah aku ske baca majalah..
majalah apa? dewan siswa dan fokus spm..
tu dlu sbb berganti dgn detektif conan and penyiasat remaja..
pastu aku ske baca buku harry porter versi bahasa indon dan melayu..

Dan skarang aku ske baca buku novel..
bukan cintan2 punya..(mgkn kadang2)
Aku dah merepek plak..

Okay buku apa yg best sgt smpi aku ajak korg baca..
buku ni best lgpn dekat dgn kehidupan aku..
ttg seorang guru dan pelajar2 nakalnya dia asrama penuh..(Aku xsekolah sbp, teknik jer)
buku ni ditulis AD MIZRAI terbitan PTS publication..
tajuknya GTO : GURU TERHEBAT OLAN
harganya rm17.90..

comform korang xrugi...
cover ni dia nampak budak2..
tp ceritanya orang dewasa baca..
skurang-kurangnya minda korang lebih terbuka dari sebelumnya..
aku bagi buku ni 4.5/5 bintang...
aku jd pengulas buku plak.. heheh..

Assalamualaikum..

Tuesday, December 1, 2009

Cinta Baru

Assalamualaikum..

Hari ni aku pergi tgk wayang..
kali ni dgn syahir dan baizura..
kitaorg tgk citer The twilight saga:new moon
citer kedua ni pun agak best..
memang best..
lebih pada percintaan dan pengorbanan..
xrugi pun klu tgk..
klu student cam aku bawak studennt card bru dpt murah..
berkisar ttg bella ditinggalkan edward pastu
menemui cinta baru dgn jacob..
tp bella mmg ditakdirkan menemui 'monster' dalam hidup dia..
jacob merupakan serigala..
serigala vs pontianak..
sape menang?
tp cinta bella lebih kuat pada edward..
dan korang tgk sendiri.. heheh..

Pastu cam biasa lepas tgk wayang
kitaorg mkn kfc..
dan aku beli cd Tsunami dan syahir 2012..

aku bru pas abis tgk citer ni..
tsunami.. citer korea..
citer ni pn okay gak..
tsunami menjadi..
cuma permulaan citer agak slow..
smpi abang aku teridur..
xsempat nk tgk tsunaminya..

skang aku nak bagi bintang..
TWILIGHT:NEW MOON= 4.5/5 BINTANG..
TSUNAMI=3.5/5 BINTANG..

jadi esok xde program apa-apa..
klu ikutkan zura nak tgk 2 citer arini tp xsempat..
klu x aku tgk ninja assasin plak..
rain yg berlakon..
mgkn lain kali..

dengar kater result nak kuar dah..
risau aku.. first time dpt result ni..
aku arap2lah dapat cemerlang..
amin..

Assalamualaikum..