Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Saturday, November 28, 2009

Bila Bencana Datang..

Assalamualaikum...

SElamat Hari Raya Aidil Adha kepada semua..
tahun ni wat korban tak?
semoga kita dapat memahami erti sebenar hari raya qurban ini..

Dua hari lepas aku dan kakak aku,
pergi gsc kt ecm nk tgk movie..
dan citer bertuahnya 2012..
citer kiamat katanya..
citer tu mmg hebat giler CGI nyer..
tapi agak kelakar..
aku rase tu bkn kiamat tu..
tp just bencana besar..
kiamat separuh(ada ker?)
tp aku just enjoy pikiran hyper org puteh ni..
BIlalah citer melayu dpt wat CGI semantap ni..
aku kasi citer 3.5/5 bintang..



And lepas abis tgk citer tu..
kakak aku gi beli KFC utk adiknya yg kelaparan..
dan aku pulak pergi jln terjumpa kedai cd..
dan ter lihat CD papadom..
cepat keluar cd tu..
sbb xsempat tgk kt wayang sbb masa exam tu tayang..
aku pn beli citer papadom ditambah dengan momok the movie..

arini aku abiskan dua cerita tu..
apa yg aku xpro dlm filem yg just ske tgk kata..
papadom is okay..
momok is boring..
papadom itu ada pengajarannya..
ttg kasih sayang ayahkan..
"jgn emosi sgt dgn tanah"
aku bagi 4/5 bintang..


momok pulak..
satu dialog yg aku ske..
faizal af4 ckp "Bodohlah"
sedap bunyinya..
citer tu dulu aku tgk dlm cd telfilem..
just wat balik dgn pelakon lain kecuali aku rasa datuk aziz satar je kekal..
aku bagi 3/5 bintang..



dan tadi citer nur kasih dah tamat sudah..
akhirnya happy ending..
citer tu ok.. tp aku xtgk semua episod..
aku sempat tgk awal dgn last..
dan aku perasan muka tiz zaqyah tu mcm muka agnes monica..

Bila aku duk umah nilah aku wat..
tgk citer, main internet, main game..
pastu keluar dgn member2..

pastu tggu pulak buka sem baru...
oklah..

Assalamualaikum...

Sunday, November 22, 2009

couple itu haram???

Assalamualaikum..

COUPLE TU HARAMLAH....

betul ker??

Suatu ketika dahulu ada member dekat myspace antar
satu statement kt buletin.. ttg isu couple ni..
sebab couple byk mendatangkan zina kecik..
zina besar pn boleh..
ada zina mata, telinga, mulut dan selainnya..
tp yang paling kuat zina hati...

tp itu aku xtahulah sahih atau taklah..
tapi bg aku..
couple tak haram jika kita muhasabah diri dulu..
first, niat couple..
mesti orang yng kita couple 2 org yg kita cintai..
dan nak jadikan dia isteri@suami..
jadi kita hendaklah berniat yg kita cintakannya kerana Allah..
dan dia bakal menjadi sebahagiaan hidup kita..
jika kita buat buruk pada dia..
bermakna kita buat buruk pada diri sendiri..
dan couple tu jadi haram bila kita niat..
nak buat 'benda' tu jer tanpa kahwin..
bkn sahaja HARAM tapi siap kena LAKNAT lagi..

Couple tu tak haram jika kita jaga batas2..
batas pergaulan.. bile dah couple semua benda nak pegang..
sampai yg 'dalaam' pn..
ustaz aku ada cakap..
lebih baik pegang babi dari pegang wanita bukan mahram kita..
sebab pegang babi kena samak dan tak dosa..
pegang wanita bm tak payah samak tapi dosa..
pilih nak samak ker dosa?

Sejak tu aku xsentuh2(selama ni pn xprnh.. heheh)..
walaupn aku ni bkn baik sgt..
skurangnya aku dpt elak benda yg dpt elak..
benda yg takleh elak tgu lyn jelah..
sebab pandangan pertam tu rezeki..
yg kedua tu bru dosakn..
jd bila nampak mula2 tu pndg2 lama2.. heheh..


jadi kesimpulannya.. kita pikir-pikirkanlah sendiri..
sebab setiap org ada pndgn masing2..

Assalamualaikum...






Sunday, November 15, 2009

Cukur semua...

Assalamualaikum..

Hari ni penat gak rasanya..
baru balik dari u semalam..
arini dah berjalan pulak seharian..
member2 aku dari politeknik ajak kuar..
dah lame xjumpakan..
lgpn best dpt jumpa kwn lame ni..
tgk perubahan sorang2..
ada dlu kurus dah jadi tembam..
smpi klah aku..
yg tembam jd kempis.. aku r..

apsal plak ada gmbr shaver ni..

macam2 jenis plak

kenapa aku isi gmbr ni.. aku nak beli.. aku yg murah sudah..
xcukup bakek yg mahal2 ni..

sebenarnya aku gi tgk wayang setelah lama aktiviti ni aku tinggalkan..
mulanya nak tgk citer kiamat 2..
2012 tu r..
tp sold out..
dahtu nak ilangkan gian tgklh gak wayang..
pilihlah citer melayu..
spe lg nk sokongkn..
filem bagus gaklah,...
menarik dan klakar gaklah..
cukur semua.. hahah..
mula2 member aku xnk tgk tp dah nk lps giankan..
heheheh...
xrugi pn tgk..
sebelum 2 ada kwn aku sempat tgk 2021..
bukan2 2012lah...
klu kiamat thn tu xsempatlah wawasan 2020..
heheh.. citer 2 0CGI je mantop tp totally ngarut habis..
samer gak mcm aku tgk citer KNOWING..
kiamat gak.. org puteh biase r..
pikir benda2 yg hyper..
jd aku pikir beli cd lanun okgak kot..

hah citer cukur 2...
mmg ok sgt sebab pelakon dia..
fazura dan maya cantik giler...
tp cantik lisa lg bagi aku..
aku bagi citer tu 4.5/5 bintang..

oklah nak pikir plak aktiviti per seterusnya oasni..
cutikn pnjg..

Assalamualaikum..

pisau cukur satu nak yg tajam .. ada tak tp murahlah xcukup bajek.. hihihk..

Monday, November 9, 2009

Tinggal satu lagi..

Assalamualaikum..

Pagi tadi bru abis paper math..
tggl paper chemistry jer lg..
pastu boleh pulang kampung..
aku dah sebaik mungkin..
aku tawakal sekrang..

sekadar gambar hiasan.. tp fikir-fikirkanlah..
betul ke couple 2 haram?

Assalamualaikum..