Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Thursday, September 24, 2009

Bikin Aku Panas Jer!!!


Assalamualaikum....

Sekarang mesti ramai lagi sedang menyambut lebaran lagikan..
ada gak yang sedang berpuasa...
dan yg ponteng 2... ingat2lah ganti balik...

hAH lagi beberapa hari dah kena balik semula ke U..
agak rase sesak skit..
bukan xbest balik saner.. just biler terfikirkan kem kst 2..
terus hilang mood aku....

Tadi aku dan kawan2 dari SMK Ahmad..
pergi tgk wayang..
tgk citer JIN NOTTI..
citer 2 okaylah...
boleh masuk gak kepala aku...


tp just satu aku nak tanyer..
kenapa orang suka mengadali seseorang dgn sekali pndg..
kalau dalam hati orang xtahu..
tapi dah kalu depan2.. xker sakit hati..
sampai aku menyumpah2 dlm hati...

Dia dahlah buat bmaksiat..
keluar berdua-duaan laki pompuan..
aku aci kerat jari dorang xkahwin lagi...
rase2 akulah..
sebab xtua sgt..
aku tahulah kawan aku sorang 2 pelik sikit tp jgn tunjuk sgt..
aku raser nak lempang kat situ jer budak 2...
tp wujud kesabaran aku msih tinggi...
2 bru kt luar wayang..
biler dah masuk wayang..
dorang wat aku panas lg..
ada gak esok masuk paper..
"seorang budak lelaki menghentak sepasang couple didlm panggung wayang"
famous aku nnt..
pastu tidur dlm bilik besi2....
Kenapa Hah?

Aku tahu setiap orang ada pendapat masing2...
kadang2 biler kte tgk orang tu 'pelik' skit mesti kita akan terpikir benda2 tukan..
tp tolonglah jgn tunjuk sgt..
check diri dendiri dlu..
kita ni bukannyaz perfect pown.. dosa bertimbun-timbun...
Sebab doranglah aku xdpt menghayati citer Jin Notti tue..
Dahlah citer 2 pening skit...
hmm.. mujurlah member aku bayar...

bagi aku dalaM KITA NAK BERKAWAN...
jgn terlalu mencari kesempurnaan..
setiap orang ada kelemahan sendiri...
jadi pikir-pikirkanlah..
jika dorang boleh terima kamu seadanya...
mengapa tidak kita??
maaflah aku teremosional skit di bulan Syawal ni....

So, aku harap korang bergembira di bulan Syawal ni...
Korangkn nak meraikan kemenangan korang..
Tapi jgn berlebih-lebihan plak..
takut2 korang meraikan pembebasan Syaitan laknat....

lupe plak nak bagi rate kt citer Jin tu..
mengikut pndgn aku..
3.5/5 bintang...
so klu korang xde pe2 nk wat..
gilah tgk citer 2...
xnk tgk pn xper..
heheheh..
huh.. dah cool pn...

oklah Selamat berbahagia..
Assalamualaikum...

Saturday, September 19, 2009

CInta Di Bulan Ramadhan..

Assalamualaikum...

Pejam celik pejam celik..
Dah nak RAYA rupenyer..
JD SALAM AIDILFITRI BUAT SEMUA..

entri kali ni just nak letak2 gmbr sepanjang RAMADHAN..
Hehehe..
ni mase berbuka puasa di Rumah lecturer-bersama Insyirah anak SIR.
ni mase kawan2 uitm dtg umah aku dan kitaorg main boling...
pastu sempat lg aku karok se dua lagu..... teruk gler..
gi make chicken chop kt sg. isap.......... aku drive....
sebelum balik rayer kena cari buku tuk wat assignment yg banyak.....

OKlah itu jer yg ada dlm simpanan henset nokia 5130 aku..
So semoga korang semua beraya kerana kemenangan kita bukan
kerana pembebasan syaitan...

Assalamualaikum....

Tuesday, September 15, 2009

sELaMaT HaRi Raya AidIL FitRi...





Assalamualaikum...
tinggal beberapa hari lagi nak rayer..
jadi aku nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL FITRI to all my followers and friends..
Sebenarnya aaku rasa gembira dan sebak sikit..
Yelah pasni xde dah nak sahur2 dan berbuka puasa dgn member2..
mungkin thn depan klu umur masih panjang..
INSYAALLAH...


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


Thursday, September 3, 2009

Jalan2 ke Jerantut... dan Merdeka..

  • Assalamualaikum...
Pada hari sabtu lepas..
kelas aku seramai 15 0rg..
8 pompuan dan 7 lelaki..
telah pergi ke Jerantut..
Untuk berbuka puasa di rumah lecturer BELL..
kami bertolak dari u kul 3.30..
dan sampai pukul 4.30..
dengan menaiki bas koperasi...
sungguh selesa..

Sampai kat bandar jerantut kami round2 dulu..
Agak besar dari bandar pusat..
Aku walaupun dilahirkan dan dibesarkan di Pahang..
tapi inilah first time aku menjejakkan kaki ke Jerantut..
Tempat first kami sampai.. adalah bazar Ramadhan..
Okay2 gak mknn kt situ.. mat Salleh pun ramai kat situ..
nak berbuka sekali kot...
dan kami pn lepak disebuah kedai kain.. just duduk2 borak2 dgn kakak2 kt situ..
dan aku still walking dan terjumpa KFC..
Fuh lamer giler x baham menda alah 2..
tp bulan pose kan... aku thn jer nafsu..
Kat rumah Sir dah sediakan byk mknn..

jam dah kul 5.30..
Asyraff pn tepon Sir srh ambik kitaorg....
dalam kul 6 Sir sampai..
Sir punggah bdk2 pompuan dulu..
Anak sir punggah bdk2 laki..
Aku, amin dgn lin lpk2 dlu..
xcukup muatan...

Sampai kt rumah Sir kul 6.15..
Terus gi solat Asar..
Pastu startlah membantu apa2 yg patut..
yg patut je r..

sapira, asyraff, reha rahman dan mira sibuk mengopek buah salak..


pipah, anak pompuan sir, jannah dan sarah sedang bersiap sedia....
aku dan ain duk main2 buai dlu sementara tggu berbuka..


amin dan reha sempat plak bercanda kt tangga umah sir..
dengan Sapira pulak... makin puase makin buayer member aku sorang ni..

Ada yang tolong-tolong gak..
aku nak tolong tp xtau nk tlg aper..
just bwk anak sir gi main kt taman..
sblm berbuka..

Rahman sampai sakit pinggang.. sarah gelak sbb bru tlg skit Rahman 2..

Tp ada gak yg xpergi..
Sebab nak balik berbuka dgn Keluarga..


salah sorangnya si nik ni....

Semua budak lelaki bermalam dirumah Sir..
dak2 pompuan diantar pulang..
Esoknya tengahari itu kami plak dihantar pulang..
Laptop aku plak rosak..
so gi antar repair dlu..

Malam itu plak ada sambutan Kemerdekaan..
Aku pergi dgn saufi n seraf n ain..
Amin ponteng...

Agak ramai gak org mlm 2..
mgkn sbb kupon kot.. heheheh..

dan akhirnya aku balik..
dan tidur awal..
sebab laptop aku rosak..
xleh tgk full house..
xpe r..

ok. Assalamualaikum..